ABBA, gevormd door de Zweedse EUROvisie, bestond uit twee koppels vol linkse liefde en liberale vrijgevigheid. De huwelijken hielden beide niet lang stand. Maar wellicht is voor nationalistisch conservatief- en vaderlandslievend rechts nu de EUROvisie ommekeer. Is wat voor Napoleon het ‘Waterloo’ (het in 1974 winnende liedje van ABBA) werd op 18 juni 1815. Voor de EU zal 2023 het ‘Waterloo’ zijn.

Door: Erwin Versteeg

 

Want de uitslag van de verkiezingen in Zweden heeft bij links inmiddels de totale paniek doen uitbreken. Immers; ook in Italië dreigt nationalistisch rechts aan de macht te komen. En waar in Zweden nog werd gesproken over ‘extreem rechts’, gaat er in Italië nog een schepje bovenop Daar wordt de toekomstig winnaar nu al de partij met fascistische banden genoemd.

Oude politiek

ABBA. Afb: AVRO / Wikipedia

Zoals bekend geloof ik zelf niet in het oude links, rechts of midden als politieke duiding. Maar voor het gemak en omdat het zo is ingeburgerd gebruik ik het toch. Ik zou dan ook tot links willen zeggen: dat gaat hier ook gebeuren. En dat hebben jullie geheel aan jezelf te wijten. Wen er maar vast aan!

Volgens de kartelpartijen zijn de mensen in Zweden nu extreem rechts. Zweden, ooit politiek modelland voor Nederland (en Sander Schimmelpenninck) krijgt een rechtse regering. Hoofdoorzaak: over-immigratie, geweld grote steden en het wegkijken door de zittende elite.

Verkiezingen

Waren het in de jaren ‘90 in Zweden de motorclubs Hells Angels en Bandidos die elkaar bestookten met raketwerpers om hun territorium veilig te stellen. Door het ruimhartige immigratiebeleid in Zweden en het onder de noemer ‘tegenstellingen aanwakkerende effect’ niet bijhouden in de statistieken over de achtergrond van daders zit het land nu met een enorm probleem.

In 2020 – nadat een 12 jarig meisje door een verdwaalde kogel werd geraakt en overleed – werd duidelijk dat er minstens 40 misdaad-families in Zweden actief zijn. Praktisch allemaal van buitenlandse afkomst en ze trekken andere immigranten aan. Die vervolgens samen maar één doel voor ogen hebben: georganiseerde criminaliteit. Ik schreef er al eerder over.

Matteo Salvini heeft zich altijd afgezet tegen de ‘eurobonds’. Maar Italië ontving 190 miljard euro uit dit ‘coronafonds’. En waar in Nederland door de stikstofregels niet kan worden gebouwd, werd in Italië 14 miljard ingezet om juist wel te bouwen. En dan te bedenken dat Nederland 4.7 miljard kreeg uit ditzelfde coronafonds en er 46 miljard in investeert. Daarmee een VERLIES van 41.3 miljard.

Inmiddels kun je op basis van de peilingen concluderen dat Salvini’s anti-Eurobonds opstelling zorgen voor een comeback nadat hij een gevoelig verlies leed bij de regioverkiezingen in Januari 2020. Het rechts-nationalistische Fratelli d’Italia van Giorgia Meloni (“Ik ben moeder en christen”) is de grootste in de peilingen. Haar coalitie met Silvio Berlusconi (8%) en de Lega van Matteo Salvini (13%) is inmiddels zelfs goed voor zo’n 40% van de stemmen.

Nu is er in Italië tussen de twee rechtse partijen een groot verschil in opvatting voor wat betreft de oorlog Oekraïne – Rusland. Salvini is meer pro-Rusland terwijl Meloni meer de EU lijn volgt. Ik durf echter de voorspelling wel aan dat als de uitslag wordt zoals het nu lijkt, dat dan Salvini en Meloni het snel eens zijn over een Italië eerst (L’Italia prima).

Hongarije

Ook Hongarije is gewoon een vrij land, Orban is gekozen door een democratische meerderheid. 53% van de stemmen gingen naar zijn partij, Fidesz. En dan wil de EU nu de wil opleggen aan Hongarije omdat Orban niet naar hun pijpen danst.

De EU die z’n lidstaten heeft aangespoord om Oekraïne te gaan volstorten met wapens uit het Westen. Waarmee vervolgens Oekraïense mannen zich dan mogen doodvechten. Mannen die geloven te vechten voor de Oekraïne maar in feite vechten voor de belangen van de EU, Amerika en het WEF.

En dan even het vergelijk D66 – Fidesz. D66 dat 15% van de stemmen behaalde en op dit moment heel politiek Nederland in een wurggreep heeft. D66 dat deel uitmaakt van een regering waar 16% van de bevolking nog vertrouwen in heeft. Is dat de democratie waar Koning Willem Alexander het over had in zijn troonrede?

Kentering

De welkome kentering in heel Europa is echter aanstaande. Mensen zijn het zat. Het gedraai en gekonkel van de huidige bestuurlijke elite. De drang om de bevolking uit te knijpen als citroenen, te onderdrukken en te controleren. Een bestuurlijke elite die de eigen bevolking heeft verraden door ermee in te stemmen dat de Europese regelgeving juridisch boven nationale wetgeving gaat. Ja, zelfs boven onze grondwet.

Er kan in de Grondwet dus staan dat iets aan het Parlement is, maar als de elites internationaal afspreken dat het voortaan aan de EU is kunnen wij daar helemaal niets aan doen.

EUROvisie troonredes

De koning haalt in zijn troonrede 2022 een citaat aan van Koningin Juliana uit haar troonrede in 1948. Koningin Juliana die in 1950 al aangaf: Nederland is vol met 10.5 miljoen inwoners. Dit vervolgens in de troonrede herhaalde bij 14 miljoen inwoners in 1979.

Koning Willem Alexander haalt nu in zijn troonrede 2022 een citaat van zijn grootmoeder Koningin Juliana uit 1948 aan; ‘Het (Nederland dus!) moet zelf zijn koers bepalen, en bovendien trachten met de andere volken samen de koers uit te zetten van de ganse wereldvloot’.

De Koning zegt verderop ‘Van ons wordt nu (het volk dus!), onder heel andere omstandigheden, hetzelfde gevraagd. Daarin staat Nederland overigens niet alleen. Andere landen staan voor vergelijkbare opgaven.’

Vervolgens zegt de Koning ‘Wat niet verandert, is dat samenwerking Nederland sterker maakt dan polarisatie.’ En vervolgens ‘Het kabinet realiseert zich dat Nederlanders kritisch zijn op de werking van het politiek-bestuurlijke bestel. Tegelijkertijd is nog altijd een ruime meerderheid tevreden over het functioneren van de democratie.’

De Koning zegt het duidelijk

De Koning geeft wat mij betreft aan dat wij, het volk de koers bepalen. Dat is in een werkende democratie ook zo. En dat Nederland niet alleen staat is een waarheid als een koe. In meer Europese landen zijn de omstandigheden anders. Het volk zal ook in die landen een nieuwe koers gaan bepalen. In Zweden is dat al gebeurd. Op basis van de peilingen zal dit ook in Italië gebeuren.

De keuze van het volk in die landen en de samenwerking zijn belangrijk en geven inderdaad een andere richting aan. Het kabinet ziet dat ook. Laat alleen de Koning voor wat betreft ‘die ruime meerderheid’ het verleden uitspreken. Het kabinet zit overduidelijk nog in de ontkenningsfase. Het rapportcijfer 3.3 en 16% van de mensen dat nog vertrouwen heeft in dit kabinet zeggen wat dat betreft genoeg. Daar gaan ook de energie ‘paniek’ plannen niets aan veranderen.

De partij (of samenwerkende partijen) die samen aangeven; minder EU maar meer Europa, immigratie stop en eerst orde op zaken stellen, duidelijke EUROvisie, meer koopkracht en realisme, terug naar de eigen waarden. Die partij met een echte leider zal het vertrouwen krijgen van het volk. Deze partij en deze leider zal de loods zijn van de ganse Nederlandse wereldvloot.

Het is zoals ik al vaker heb gezegd en onderbouwd geen kwestie van links, recht of midden. Het is een signaal vanuit de bevolking die serieus genomen moet worden.

De toekomst is niet ongewis. Jouw volgzaamheid nu, kost de kinderen hun vrijheid straks. Wij zijn de toekomst, Wij zijn Nederland.

NLinNood vlag

© Verbindend Enschede

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld