…. maar de strontkar met pek en veren. Dat is waar de leden van dit kabinet, 20 ministers, 9 staatssecretarissen, in het zadel gehouden door een groot aantal ‘slaap’-kamerleden (dank Pepijn voor dit mooie woord!) zou moeten eindigen.

Door: Erwin Versteeg

 

“Het is geen vakantie, het is reces!” wordt er dan geroepen voor en na de feestelijke borrel van de 2e Kamer terwijl in het land een onblusbare veenbrand woedt, gaan de luiken van het gemeentehuis dicht terwijl de colleges net zijn geïnstalleerd.

Het is van de zotte hoe een groot deel van de volksvertegenwoordigers omgaat met het verstrekte mandaat, hoe ze reageren (of eigenlijk niet reageren) op al die crises waarin het kabinet Rutte/Kaag het Nederlandse volk heeft gestort en nog gaat storten.

Sigrid Kaag, (in 2012 in bezit van 5 huizen, die bijna € 15.000,- per maand aan salarissen (belastinggeld) opstrijkt en miljarden van ons belastinggeld weggeeft aan subsidiesdubieuze  en criminele doelen, die vindt dat we allemaal iets armer moeten worden. Hubert ‘oliebol’ Bruls, de aan morbide obesitas lijdende, ongekozen heerser van Nijmegen gaf een oorlogsverklaring af, richting de boeren.

Onder burgemeesterschap van de in Enschede opgegroeide beroepspolitica (maakte haar termijn wethouder in Amsterdam niet af, maakte haar termijn als Kamerlid niet af) en salonsocialist Sharon Dijksma besluit Utrecht 6 weken lang helemaal geen enkel huis aan Nederlandse woningzoekenden toe te wijzen (welke gemeente volgt!). De links liberale deugster met carrièrewens burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van Oldebroek die de NLinNood uitingen verbiedt, want “dan voelt men zich gekwetst”. Het zijn intens slechte mensen die zijn losgezongen van de samenleving.

“Het klopt niet; het is nu tijd voor eigen volk eerst”

Het is de politiek die voortdurend tekort schiet in haar kerntaak: het vertegenwoordigen van de stem en de belangen van het volk. De overheid liegt systematisch en wil nu (na de horeca) de volgende beroepsgroep (boerenvisserij) kapot maken. Dit gaat ook niet over demonstratierecht of transitie van welke (beroeps)groep dan ook.

Dit gaat over een onbetrouwbare overheid die levens verwoest. De levens van de Groningers, van de toeslagenouders en hun kinderen, van de 1675 door staat ontvoerde kinderen, ouderen in eenzaamheid hebben laten sterven in bejaardenhuizen en nu dus de levens van boerengezinnen kapot maken.

De horeca, laat ze zich nu niet rijk rekenen. Het personeel is reeds geroofd door de overheid, de overheid via de ‘horeca’ belangenbehartigers ‘draagvlak’ creëerde om binnen de horeca het corona toegangsbewijs uit te rollen.

Het corona toegangsbewijs (QRcode), dat was bedacht om ‘evenementen’ mogelijk te maken en horeca toegankelijk. Dezelfde overheid die via de uitzendbureaus het ex-horecapersoneel exploiteert op de gigantische overkill aan festivals. Dit is alleen om de werkelijkheid te verbloemen.

In mijn eigen stad was er na de corona protesten het eerste serieuze boerenprotest. Een boerenprotest waar de nazit geweldig leerzaam en verbindend was. In heel Nederland blijft het met de bestuurlijke elite op reces onrustig.

Lief om iedereen hulp te willen bieden. Maar het zijn nu onze ouderen, die altijd voor ons hebben gewerkt die nu in de kou staan, hun zorg wordt nog verder ontmanteld, zij kunnen de boodschappen niet meer betalen . Onze kinderen die graag een eigen stekje willen, kunnen het vergeten. De keihard werkende mensen die volop in moeten leveren maar toch hun hele toekomst zien verdwijnen. Het klopt niet, het is nu tijd voor eigen volk eerst.

We moeten doorzetten met demonstreren, laat andere beroeps/belangengroepen zich aansluiten, de woningzoekenden die wederom worden achtergesteld. Kom in beweging, alleen samen krijgen we deze bestuurlijke elite eronder. We moeten net zo lang doorgaan tot dit kabinet is gevallen. Laat ze maar in de wachtgeld regeling gaan, ons belastinggeld opvreten deden ze toch al.

Wanneer onrecht recht wordt, is verzet een plicht. Het kan niet zo zijn dat alleen de bestuurlijke elite recht heeft op geweld. Wij hebben recht op leven, voorspoed en vrijheid, onze jeugd heeft recht op een toekomst, we hebben het recht van opstand.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld