Wat een Kamerlid ook zegt; het Kabinet behoort woorden van de Volksvertegenwoordigers aan te horen, hoezeer die hen ook tegen de borst stuiten. Doen zij dat niet dan is het Parlement verworden tot een soort van Opperste Volksvergadering in Noord-Koreaanse stijl.

Door: Ton Nijhof

Het kabinet wil alleen nog maar in debat met partijen die voor ze applaudisseren. Anders lopen ze weg of ontnemen je het woord via de met corrupt handjeklap benoemde incompetente D66-Kamervoorzitter. Oppositie wordt niet geduld. Het is poldertotalitarisme van de ergste soort.”
Dixit: Geert Wilders (PVV).


Nog los van wat men vindt van de opmerking van Baudet bij de Algemene Beschouwingen, namelijk dat de Minister van Financiën heeft gestudeerd aan de Universiteit van Oxford (St. Antony’s College) waar sinds jaar en dag geheim agenten worden gerekruteerd; de regels van de democratie moeten altijd worden gehandhaafd. In dit geval betekende dit dat het Kabinet de Volksvertegenwoordiging aanhoort, ongeacht de teksten die worden gebezigd. Een Kabinet of bewindsman/vrouw die de Kamer niet wenst aan te horen, schoffeert niet alleen het betreffende Kamerlid, maar ook de voorzitter en vooral: het volk.

Afb: Janet McKnight / Wikipedia

Afgesproken

Het vertrek van de bewindslieden uit vak K (zonder ook maar één van protest van de voorzitter!) was zichtbaar een vooraf goed doorgesproken actie; de eerste die in de woorden van Baudet voldoende aanleiding meende te kunnen beluisteren, zou opstappen waarna de andere leden zouden volgen. Nu eens niet de volksvertegenwoordiger die de Kamer verliet, maar het hele Kabinet: dat was vooraf zo besproken. Dat het Kabinet daarbij (een dag nadat het Koninklijk echtpaar zich – in plaats van het Kabinet – de woede van de bevolking moest laten welgevallen) de Volksvertegenwoordiging en de Kamervoorzitter schoffeerde, zag men gemakshalve over het hoofd.

Kamervoorzitter

Wat overblijft is de minachting voor het Nederlandse volk, hun vertegenwoordiging in de Kamer en de onbalans in machtsverhoudingen, waar de uitvoerende macht de controlerende taakuitoefening van de Kamer kennelijk naar believen schoffeert en de Kamervoorzitter het toneel een beetje schaapachtig aanschouwd. Kamervoorzitter Bergkamp, na overleg tussen D66 en VVD in die functie aangesteld, is op geen enkele wijze in staat om de uitvoering van de democratie te begeleiden. Verschillende malen al, heeft zij als lakei van de coalitie de uitwisseling van opvattingen gefrustreerd, waarbij telkens de oppositie werd benadeeld. Talloze politici hebben de mond vol over de rechtstaten Hongarije en Polen, maar blijven blind voor de situatie in eigen land waar politieke charlatans de democratie misbruiken of terzijde leggen. De verkrachtingscoalitie kan doen en laten wat zij wil kennelijk.

De democratie kreeg gisteren een dolk in de rug van Voorzitter en Kabinet. “Vergeef hen niet want zij wisten wat zij deden”.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld