Er werd afgelopen weekend werd er weer eens -net als eerder Henk van Essen– een poging gedaan, een hoofddoek toevoegen aan het politie uniform. Iets wat door de deugers gelijk weer wordt aangegrepen want “je zegt ook geen nee tegen een arts met hoofddoek”.

Door: Erwin Versteeg (Verbindend Enschede / Wij zijn Nederland (WZNL)

Ik weet niet of men dit doet omwille van een zekere religie, of om dadergroepen uit een bepaalde hoek te beschermen. Want ook na de rellen in 2020 in de Schilderwijk, Overvecht en Kanaleneiland vond men dat de ouders van Marokkaanse straatterroristen veel doen om hun kroost in de hand te houden. En dat het nu juist de kracht van de Nederlandse politie is, om vanuit “verbinding” te werken.

Uniformiteit

Laat ik beginnen met het hoofddoek als onder onderdeel van het politie uniform. Kijk, als iemand ‘stout’ is geweest en zelfs een advocaat nodig is om zijn onschuld te bewijzen, dan heeft hij of zij deze advocaat voor het uitkiezen. Als dan deze ‘stouterik’ dan een advocaat wil met een hoofddoek -los van wat ik zelf van het dragen van een hoofddoek vindt- prima; dat is zijn of haar keuze. Politieagenten en rechters heb je echter niet voor het uitkiezen en juist daarom is het belangrijk dat zij levensbeschouwelijke neutraliteit (uniformiteit!) uitstralen.

En ook het vergelijken met een arts, juist tijdens de regenboogdagen waar velen van gekkigheid sowieso al niet weten om aan te tonen hoe politiek ‘inclusief’ we wel niet zijn. Denkt men nu echt dat deze aantasting van de verkeersveiligheid wordt gewaardeerd? Je zult daarnaast als LHBTI+’er maar slachtoffer zijn van homohaat, misschien wel mishandeld omdat je ‘anders’ bent door aanhangers van deze hoofddoek religie om vervolgens door een arts met hoofddoek opgelapt te worden en vervolgens aangifte moeten doen bij een agente met hoofddoek! Houd op met deze deugdiscussie, luister naar mensen als Adam Esmael en zorg ervoor dat de veiligheid van LHBTI+’ers beter wordt gewaarborgd.

Straatterrorisme

Dan de straatterroristen en hun ouders. En eerlijk gezegd het interesseert met werkelijk geen ‘ene malle moer’ wat hun afkomst is. Maar juist het decennia lang héél genuanceerd opgetreden tegenover deze ‘rising stars’ zoals ze binnen de politie rapporten worden genoemd heeft ervoor gezorgd dat het zo uit de hand is gelopen. En de ouders van deze ‘rising stars’; check eens of zij de Nederlandse taal machtig zijn. En dat is niet alleen van de laatste jaren. Vraag ook eens of de politie in Marokko of Turkije net zo slap is als in Nederland? Of het gooien met stenen, flessen, vuurwerk en branden stichten uit balorigheid wordt getolereerd? En er dan ook een politiechef op de staats TV komt die Erdogan of Akhannouch tegenspreken.

Het is werkelijk van de gekke dat veel onbekwame personen een topbaan hebben binnen ons politie apparaat. Die ‘pet past ons allemaal’ in combinatie met de politieke opdracht ‘diversiteit en inclusiviteit’ campagnes hebben gezorgd voor incompetentie binnen het politie apparaat omdat alles maar naar het gemiddelde moet en het niet gaat om kwaliteit maar om kleur, passend bij de campagne en op basis van diversiteit en inclusief zijn carrière maken.

Welzijnsketens

Het steeds maar zichzelf tegenspreken en het ontkennen, terwijl het indexcijfer van het onveiligheidsgevoel stijgt. De jongste jeugd neemt de straat steeds meer over, de overheid doet niets en de zelfbenoemde ‘specialisten’ ontkennen, om maar de aandacht te krijgen. De oplossing zijn inmiddels ver te zoeken, behalve het constant benadrukken dat er zo goed wordt samengewerkt in de keten!

Een keten vol gesubsidieerde welzijnsorganisaties, buurtvaders, interventie coaches…. Kortom, hoe meer U en de uwen als eerst verantwoordelijken ze toeschuift des te harder zullen ze klappen en zakt Nederland steeds dieper in het moeras doordat onbekwame politici hun status en bijbehorende prima vergoeding wel best vinden. Als je ook een Grapperhaus ziet, warmlopen in de praatprogramma’s, opinie creëren voordat hij zijn wanbeleid met veel woorden en nietszeggend verdedigen in de Kamer. De mond wel vol van vreselijk gedrag, maar zelf de regels aan de laars lappen en diezelfde Kamer onjuist inlichten over een megafraude bij een bevriende notaris. De bevriende notaris die ook Hoekstra, Kaag en Van Engelshoven hielp met het op afstand plaatsen van hun financiële en zakelijke belangen.

“Nakomelingen van immigranten
zijn oververtegenwoordigd
in de misdaadstatistieken”

Een groot deel van de ‘bewindslieden’ is werkelijk totaal ongeloofwaardig en het is het pamperbeleid en het in stand houden van gesubsidieerde knuffel- en praatgroepen dat ervoor heeft gezorgd dat de grip op de samenleving en buurten is verspeeld. Het zijn vooral de nakomelingen van immigranten, die oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken en die geen respect hebben voor watjes en cultuurgenoten in politie uniform.

En het gaat verder dan alleen de nakomelingen van de massa-immigratie. Door een blinde focus op motorclubs kwamen de Mexicanen ondertussen bij Lobith het land binnen en infiltreerden Colombianen de Nederlandse gelederen. In wijken in Den Haag, Utrecht en Amsterdam werden kinderen geronseld en voorbereid op een criminele toekomst. Jeugdgroepen met daarin ‘Rising Stars’ zijn in die zin een kraamkamer voor de georganiseerde misdaad.

Man en paard

Inmiddels zijn ‘de Antillianen’ in onze binnenstad (Enschede) en ‘de Mexicanen’ in onze dorpen. Dat de politie zichtbaar aanwezig is, is een mooi begin. Net als dat nu wel man en paard wordt benoemd. Doorpakken en opjagen, net zolang tot deze groep buiten de gemeentegrenzen is. Vervolgens een stadsverbod en dan door naar de volgenden.

Dat zal in een groot aantal steden in Nederland moeten en dan ook nog eens met een door de politiek uitgekleed politie apparaat. Nu komen de ‘nieuwe’ BOA’s de gemeenten versterken. Het zijn dan ook vooral de gemeenten die de landelijke overheid op haar verantwoordelijkheid moet wijze en zorgen dat deze decentralisatie niet ook een bezuiniging wordt. Dus houdt op over die hoofddoek. De totale opzet van de ‘nationale politie’ is haar doel voorbij geschoten en het zoveelste voorbeeld van groot, groter, grootst, bij taken die direct van invloed zijn op het lokale beleid en wat vervolgens niet werkt.

*****

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede / Nederland is het waard!

*****

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer, raadslid sinds maart 2018 en voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. “De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek en maatschappelijk. En daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van ons (politiek) verkiezingsprogramma.”

 

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld