Een interview in het Algemeen Dagblad [1] met socioloog Ruud Koopmans in 2017 onder de kop ‘Het Westen moet zich beter weren tegen de islam’, deed veel stof opwaaien. In een gesprek met Wierd Duk beweerde hij dat minstens 50 miljoen moslims wereldwijd geweld in naam van de islam goedkeuren.

NRC Handelsblad concludeerde vervolgens dat de bewering waar was. Daarop werd die fact check in de sociale media (Twitter en Facebook) in het verdachtenbankje geplaatst. De Volkskrant concludeerde dat de bewering feitelijk juist was, maar vond wel dat ‘de nuance ontbrak’. Zo zou onduidelijk zijn in welke situaties moslims geweld goedkeuren en of dat niet net zo goed voor christenen geldt (hint: nee, dat geldt niet voor christenen). De ombudsman van NRC Handelsblad uitte kritiek op de fact check van de eigen krant en stelde dat het bij dit soort feiten niet zozeer gaat om de vraag of ze waar zijn, maar om hoe ze geïnterpreteerd moeten worden.

Inmiddels moet toch iedereen wel zo’n beetje begrijpen dat langer wegkijken geen zin heeft, de redacties en ombudsfiguren van NRC en De Volkskrant incluis. Er is nu eenmaal geen nuance in de islam, hoe graag een Gutmensch ook onderscheid wil maken tussen ‘gewone moslims’ en ‘extreme moslims’; er zijn alleen maar moslims, zoals er ook maar één soort islam is. En door die islam kunnen de islamitische mensen weinig anders dan gehoor geven aan de oproepen in de Koran en Hadith; en de (weinig) verhulde opdrachten vanaf de islamitische kansels. In het andere geval worden ze verstoten door hun gemeenschap en families, verketterd en soms zelfs gedood. Op uittreding staat in de islam de doodstraf en misschien is Allah wat teveel vergevingsgezind, want over het algemeen worden dergelijke mensen door andere moslims gedood in naam van hun Heer vergezeld van een devote kreet: ‘Allahu Akhbar’.

Preken voor eigen parochie

Wanneer een islamitisch predikant van de preekstoel af zijn gehoor oproept een betere moslim te worden en wat nauwkeuriger te gaan leven volgens de regels van de islam, dan klinkt dat haast hetzelfde als wat een christelijke pastoor of dominee de gelovigen over de christelijke leer voorhoudt. Er is echter een belangrijk verschil: in de (christelijke) Westerse wereld geldt bovenal dat moord en doodslag een grove belediging aan het adres van de Schepper is en voldoende grond voor een laatste plaats in de Hel. Voor moslims geldt dat moord en doodslag een plaats in de Hemel oplevert, mits het slachtoffer voldoet aan de criteria die de predikant aan de Koran ontleent. Theo van Gogh werd vermoord nadat een islamitische predikant de wens uitsprak dat deze Van Gogh “tongkanker zou krijgen” en zou zwijgen. Omdat Allah niet genoeg haast maakte, nam Mohammed Bouyeri die taak op zich en sneed Van Gogh op 2 november 2004 de keel door. Voor ons westerlingen is Bouyeri een moordenaar, voor christenen iemand die hopelijk vergeving krijgt van God en voor de islam is hij een ‘martelaar’ voor wie een plaats in de Hemel gereed is.

De Amsterdamse ‘jongerenimam’ Yassin Elforkani, naar verluidt op een loonlijst van de Koeweitse overheid te vinden, roept de Nederlandse regering nu op om “wetgeving te vervaardigen tegen belediging van de islam”. Mede daarom zien we in Nederland ‘jongeren’ de straat op gaan om te protesteren tegen de ‘verkettering van hun geloof’. Niet de moord op onschuldige burgers heeft kennelijk de toorn opgeroepen van Allah, maar enkele tekeningen over een profeet.

Het zijn niet de jongeren die onze toorn moeten oproepen, maar imams als Elforkani die, onkundig van ook maar het geringste deeltje filosofie of theologie, in het wilde weg maar wat roepen zolang het op ‘religie’ lijkt. Dát zijn de wegbereiders van nieuwe onrust en nieuwe moorden. En daarom moeten deze moskeeën dicht en de predikanten verkassen naar de Dar al-Islam. [2] Dat is niet leuk voor hen, maar beter voor ons.

p.s.: hier een suggestie om het probleem op z’n Deens op te lossen: laat iedere westerling die genoeg kloten heeft een T-shirt met een Mohammed-spotprent dragen – zoals de Denen en masse Jodensterren gingen dragen uit protest tegen de Duitse bezetter. Kijken wie durft.

 

[1] Algemeen Dagblad 04-01-2017 ‘Het Westen moet zich veel weerbaarder opstellen’.

[2] Het ‘huis van de islam’; de tegenstelling van de Dar al-Kuffar / Dar al-Harb (‘huis van ongeloof’ en ‘huis van oorlog’).

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld