Door: Jaycee

Eu-burgers die zich normaal gedragen koeioneren en ze behandelen als criminelen – en ondertussen de blik afwenden wanneer daadwerkelijke criminelen auto’s in de fik steken, inbreken, onze vrouwen dochters verkrachten en onze moeders beroven. Dat is de realiteit. Volgens de data van Eurostat, het officiële bureau voor statistiek van de EU, hebben we in Nederland vijf keer zo veel berovingen dan in landen in centraal Europa. Dit is uiteraard gebaseerd op de data, we weten niet of er in die landen vijf keer zo weinig berovingen worden geregistreerd.

Helaas is dit wat er gebeurt in Nederland. En ook nog eens op kosten van u, belastingbetalende medeburgers die een goed leven proberen te leiden: uw belastinggeld wordt gebruikt om de politie te bekostigen – de politie die normale mensen die zich aan de wet houden lastigvallen in plaats van hun werk te doen, en zo hun bestaan rechtvaardigen. Het zal niet langer meer duren voordat EU-burgers die iets bijdragen (en niet alleen maar iets komen halen) niet meer naar Nederland komen. Criminelen zullen echter wel in groten getale komen, aangezien we ze een paradijselijke thuishaven bieden waar ze straffeloos hun ‘vak’ kunnen uitoefenen.

Onlangs was ik er getuige van hoe een vrouw met een Belgisch kenteken op haar auto, die geen verkeersregel had overtreden, op het Nederlandse platteland door twee politievrouwen werd aangehouden. Ze had niets misdaan, maar werd wel een uur lang lastiggevallen.

Het ging hier om een hoogopgeleide dame uit centraal Europa, lid van een internationale organisatie. Ze was geschokt door de methodes en houding die sommigen van ons politiepersoneel. Ze nam telefonisch contact op met haar ambassade, maar werd direct gesommeerd haar telefoon uit te zetten op straffe van een bekeuring. Het lastigvallen van normale burgers in plaats van het lastigvallen van criminelen is geen remedie voor de slechte misdaadcijfers. Het is simpelweg het maskeren van echte misdaad. Gewoon niet aanwezig present zijn waar dat nodig is, is geen manier om de cijfers te ‘corrigeren’. Hoewel het op papier natuurlijk wel zo lijkt.

In het schrijnende geval van Josef Chovanec, moest het Europees Parlement zelfs ingrijpen. Waarom? De beste man was in zijn buurland gewelddadig behandeld, en het politie-optreden waarin agenten over de schreef gingen werd door de autoriteiten van dit land niet onderzocht. Als er niets aan gedaan wordt, bereidt u zich dan maar voor. Misschien is Nederland de volgende lidstaat op het bord van het Europees Parlement. Zijn de systemen die ons land veilig moeten houden, die ons dienen te beschermen en waarvoor belastingbetalers betalen, al ingestort en verdwenen?

Als deze trend doorzet, bereidt u zich dan maar voor. Als dit zo doorgaat zal geen enkele Europeaan uit een andere lidstaat nog de grens naar Nederland oversteken, zoals de dame uit het verhaal hierboven ook niet meer doet.

Ik wil nog graag toevoegen dat ik de bijdrage die hardwerkende burgers leveren aan de maatschappij waardoor, ook die van mannen en vrouwen in uniform. Ikzelf heb ook de eer gehad het uniform te dragen, en dat deed ik met trots. Het dragen van een uniform was een kwestie van prestige – en is dat hopelijk nog steeds.

Aan de ene kant begrijp ik de frustratie van de geüniformeerden, die wordt veroorzaakt in het hedendaagse Europa. Aan de andere kant zou het uniform alleen moeten worden gedragen door lieden met een sterk moreel kompas, plichtsgevoel en die niet bang zijn op te staan tegen onrecht. Hij die onrecht niet bestrijdt of voorkomt, is medeplichtig.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld