Na het succes en de impact van zijn documentaire The Uncertainty Has Settledbesloot Marijn Poels niet om te stil te zitten. Zijn nieuwe documentaire Paradogma is nu op verschillende plekken te zien. Deze documentaire werd gemaakt naar aanleiding van de golf van kritiek en demonisering die de documentairemaker ontving na het verschijnen van The Uncertainty Has Settled. Hij ondervond zelf hoe heftig deze demonisering is. Wat hem vooral schokte was dat hij werd verketterd door mensen uit zijn eigen politieke bubbel. Marijn Poels ziet zichzelf namelijk als een links-liberaal, wat de shock van de demonisering nog groter maakte, toen hij realiseerde dat de haatcampagne jegens hem vanuit de links-liberale hoek kwam. Meer hierover kunt u zien in  het interview van Voorbij het nieuws, een initiatief van Willem Cornax.

Paradogma

De documentaire Paradogma gaat over de linkse bubbel. ‘Linkse’ mensen sluiten zich tegenwoordig steeds meer af van meningen die hun niet bevallen. Tegengeluiden worden in een negatief kader geplaatst waardoor een open gesprek haast onmogelijk wordt. Dit dogmatische denken en het opsluiten in een safe space-bubbel is iets waar de Nieuwe Zuil zich tegen verzet; het vrije debat moet terugkeren! We moeten alles bespreekbaar kunnen maken om alle argumenten te horen. Eén van onze vaste lezers, Jeroen van der Smissen, kwam hierom met een initiatief om op 4 december in Tilburg Paradogma te vertonen. Bent u geïnteresseerd in de nieuwe documentaire van Marijn Poels en woont u in de omgeving van Tilburg? Mis dan niet deze kans om deze inspirerende documentaire te bekijken met gelijkgestemden. Een ideale kans om achteraf in gesprek te gaan met Marijn Poels zelf, om zijn mening te horen omtrent de verval van de links-liberale ideologie. Meer informatie over de documentaire en het evenement? Klik hier.

Bent u niet in staat om te komen maar wel benieuwd naar de trailer? Bekijk dan de video hieronder:

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld