Ruim vijf maanden nadat Kaag met ’hier scheiden onze wegen’ al een keer afstand nam van Rutte, pookt ze het vuur weer nadrukkelijk op tijdens haar H.J. Schoo-lezing gisteravond. Daarmee plaatst zij zich ‘buiten de Haagse werkelijkheid’, vindt De Telegraaf. Dat klopt.<

Door:Ton Nijhof

We kunnen gerust betwijfelen of zij überhapt wel eens in de werkelijkheid heeft vertoefd. De D66-leidster kwam in 2017 nog niet op de kieslijsten voor, maar werd door het coöpterende Haagse gezelschap vanuit het niets wel op het schild van een ministerspost gehesen. Zij is op haar post(en) gekomen door gekonkel in achterkamertjes onder het genot van vele kopjes koffie; precies wat ze ‘en plein public’ haar collega’s in het Kabinet (waar ze zelf trouw deel van uitmaakte) verweet. Zeker: gekonkel in achterkamertjes en heimelijk overleg tijdens de koffie zijn nu niet direct de bedoeling geweest tijdens de assemblage van ons politieke model, maar een mens wat nog geen aardappel kan schillen en zelf op die achterkamertjes-manier aan de muntjes komt, mag wel een iets minder grote mond opzetten. Ze weet en kan niets, maar vraagt zich op de achterbank van een door de Nederlandse belastingbetaler gefinancierde limousine wel voortdurend af, wie die mensen in ons land die haar salaris betalen eigenlijk zijn. Tja, toegegeven: eigenlijk zijn we wel een beetje knettergek, nu ze dat zo hardop zegt zonder zelfs maar de verplichte veiligheidsgordel om te hebben.

“De chemie van een mortuarium”

Vertrekpunt: de ‘Kaagbaan’ op Schiphol.

PVV-leider Wilders constateert inmiddels dat Kaag en Rutte “de chemie van een mortuarium hebben” en daar heeft de beste man natuurlijk volledig gelijk in. “Dat ( de formatie, red.) gaat niks meer worden. Verkiezingen in aantocht”, schreef hij op Twitter. Dat zou een zegen zijn, want de trendy D66-ers die hun politieke partij, mogelijk uit electorale wanhoop, tot een soort van lifestyle-project hebben omgevormd, zien het aanvankelijke succes ervan alweer in elkaar storten: minus 6 zetels. ‘One day fly’ Kaag heeft dus ook nog eens het strategisch vernuft van een doorgesnoven Lakenvelder (dat is een koe trouwens), wanneer ze juist nu met een aanval op Rutte komt.

JFK!

Kaag ziet zichzelf volgens De Telegraaf, “eerder als een John F. Kennedy die de strijd aanbond met nucleaire wapens”. Zij ziet nu ook ’zo’n moment’, maar dan met klimaatverandering. Geschiedenis is dan niet haar sterkste punt kennelijk, want de ‘Cuba-crisis’ moet haar volledig zijn ontgaan, evenals het opmerkelijke succes van Reagans’ Star-Wars project’, waarmee de VS het communisme op de knieën dwong. John F. Kennedy was een beste kerel, maar als hij destijds wat minder linksig met de Russische beesten (want dat waren het) was omgesprongen, dan was het Russische volk al veel eerder van het communisme afgeweest.

Kaag probeerde nu zichzelf – na vier jaar ministerschap in Rutte-ll – toch als buitenstaander neer te zetten: “Soms heb ik het gevoel dat ik me op een ander spoor begeef dan mijn tegenstrevers en collega’s in de politiek”. Nou: dat is dan niet gelukt, want Kaag kan zelf eigenlijk niets en heeft in Rutte-lll ook nadrukkelijk niet de kant opgekeken van de slachtoffers van de kindertoeslagen-affaire. Ze zat er bij en keek ernaar; “wie zijn die mensen eigenlijk”, en daar bleef het bij. Zij heeft het kartel door dik en dun gesteund en nu ze het heft uit handen moet geven krijgt een ander de schuld? Mens, nogmaals: ga koken en kijk eerst eens of iemand dát binnen kan houden.

De formatie behoort hiermee afgerond te zijn en de burgers moeten opnieuw naar de stembus. Dat is mooi op tijd voor Omtzigt en Kaag kan dan weer vertrekken naar haar geliefde Midden-Oosten.

———————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld