U kunt Sid Lukkassen volgen via Telegram, zijn nieuwsbrief en de initiatieven van de Nieuwe Zuil steunen via BackMe.

Om onderstaande schreenshots goed te kunnen duiden, even een korte update. De Leidse hoogleraar Andreas Kinneging lag recent onder vuur. Dit was wegens enige seksueel getinte uitspraken die binnen de lessen het randje opzochten, en, volgens sommige studenten, een intimiderende stijl van lesgeven.

Prof. Kinneging keert zich tegen FvD

Enfin, dit past in het plaatje dat iedereen die een beetje conservatief is, het vuur aan de schenen krijgt gelegd. Zo werd Kinneging’s collega Paul Cliteur bijvoorbeeld onderzocht op antisemitisme – waarbij hij even later volledig antisemitisme vrij werd verklaard. Het gaat doorgaans om intimidatie politiek en FvD heeft dit destijds zo benoemd, door het voor Kinneging op te nemen.

Maar nu geeft Kinneging een krant interview waarin hij zegt dat Thierry Baudet en FvD hebben gefaald en dat er een “bruin luchtje omheen hangt” – oftewel bruinhemden, dus ‘nazi’. Vervolgens ontstond er een mediarelletje waarin er een aantal tweets omhoog drijven die filosofisch zéér interessant zijn. Als we ze bestuderen, dan blijkt dat Sid Lukkassen gelijk krijgt. Die schrijft al jaren lang over intrinsiek valideren (zie bijvoorbeeld deze column). Dit is wat nu op stoom komt.

“Bij politieke of maatschappelijke macht is het van ondergeschikt belang of je iets ‘bewijst’. Wat telt is dat je een wereld schept waarin je zélf kunt gedijen naar de maatstaven van het ware, het goede en het schone. Dit is intrinsieke validatie – waarde toekennen vanuit jezelf, vanuit je eigen kern, geen fuck gevend om hoe anderen, deugpronkers dus, dat opvatten.”

Baudet slaat terug

Baudet schrijft: “Deze hele witwasoperatie van de professor komt door interne problemen op de universiteit – intimidatie, seksisme – dus wat beter te doen dan Baudet aanvallen? En zie: reputatie weer schoon!”

(tekst gaat door onder de screenshots)

Nog een epische quote van Lukkassen uit een verhandeling over intrinsiek valideren:

“Intrinsieke validatie is afgaan op wat je wéét in je diepe zijn, in je kern, waar je aantreft wat goed en fout is. En de staat, het kartel, proberen je via schaamtegevoel, via deugshaming iets anders aan te praten. Dit leidt tot cognitieve dissonantie en dus tot ideologische verdwazing. Het gedwongen wegdrukken van je diepe kern en volgzaam de EU achternalopen. Je weet dat het pro-vrouwenquota en het anti-Zwarte Piet vertoog eigenlijk niet goed zijn – het voelt verkeerd maar je laat het je tóch aanpraten. Want ‘je moet mee met de tijdsgeest’ en ‘het is racisme’.

Conservatieven worden gebrowbeat met dit ‘argument’ van de tijdsgeest: ‘It’s 2020!‘ Dit werkt zolang het conservatisme geen eigen wereldbeeld uithardt tegenover het progressieve – dat moet een wereldbeeld zijn dat teruggaat tot de eigen kern.”

Erwin en Els aan het woord

Erwin Wolff zegt het zo:

“Leuk dat Kinneging een ander geluid laat horen dan de rest, maar als het puntje bij het paaltje komt (en dit gedoe met Omtzigt verder in het geheugen ligt) is het geen politiek goud. Ook het verwijt aan Thierry getuigt van disconnectie met de tijdgeest. Links is hypergevoelig voor racisme, maar op rechts wordt er eigenlijk alleen nog maar gelachen om en met nazi-gerelateerde verwijten. Het taboe erop is aan het verdampen op rechts. Als Kinneging dat niet snapt heeft hij een probleem.”

Om het even in eigen woorden samen te vatten: ze gaan je hoe dan ook nazi noemen. Als dat gebeurt, wil dat echter niet zeggen dat je treinen naar het Oosten aan het voorbereiden bent, of de ovens alvast aan het voorverwarmen bent. Het betekent slechts dat je iets hebt gezegd dat de deugpronkers tegen de haren in strijkt. Mooi toch? Als zij je nazi noemen, zegt dat iets over hen en niet over jou. Op straat zouden ze zeggen: “Noemen ze nazi, dan helpt maar één ding: kenker hard schijt aan hebben!”

Els zegt hierover:

“Bij Sid twijfel ik continu of hij geniaal is of toch niet. Ik hou precies in de gaten wat er gebeurt, en vergelijk dit met wat hij eerder heeft gezegd. Over dat intrinsieke valideren en postuleren, dat zei hij voortdurend en ik vroeg me af wat het toevoegt en wat er aan hebben. Het blijkt nu super relevant en Sid heeft het allemaal voorzien!”

JA21 en het ‘nazi!’ verwijt

De Utrechtse Provinciale Staten fractie (destijds FvD, nu JA21) maakte onlangs al iets vergelijkbaars mee. Een dame van de PvdA zei in een speech dat Jip en Janneke moeten worden afgeschaft, want gender stereotypes. Vervolgens stuurde een wappie haar een intimiderende tweet. FvD en PVV kwamen toen met statements dat ze de bedreiging afkeurden, want ze wilden zich solidair betonen met hun collega-Statenlid.

Het enige wat er toen (voorspelbaar) gebeurde, was dat de linkerpartijen de bedreiging verwijtend in verband brachten met FvD en PVV (door er afstand van te nemen hadden ze zichzelf er immers mee in verband gebracht). Erg dom om hier een statement over te geven, want als rechtse politici door links bedreigd worden, dan komt links hiermee weg, en eigenlijk vinden ze het alleen maar mooi want ze zijn voortdurend aan het demoniseren. Wanneer is links ooit solidair met rechtse politici? Nou dan!

Ook JA21 zal door links door het nazi racisme afvoerputje worden gespoeld. Ze proberen zich daar nog even tegen te verzetten, maar uiteindelijk is de vloed niet te houden en zullen ze precies ontdekken wat Thierry Baudet hierboven reeds schreef. Wordt mooi!

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld