Door: Ton Nijhof

Terwijl onze Minister van Buitenlandse Zaken uitgebreid zat te dineren en onze Minister van Defensie wegdroomde in de bioscoop, vochten mensen met een Nederlandse connectie op en rond de luchthaven van Kaboel voor hun leven. Om weg te komen uit de aanstaande islamitische hel die de stad te wachten staat na de verovering door de grondtroepen van Allah. Behoudens een paar verdwaalde semi-intellectuelen is vrijwel iedereen inmiddels wel doordrongen van het feit dat de ‘religie van de vrede’ weinig op heeft met beslommeringen als diversiteit, genderneutraliteit, pluriformiteit, milieu en klimaatverandering, maar meer met dood en verderf. De islam brengt het geloof met het zwaard in de hand en wie niet spoorslags ‘gelooft’ is zijn hoofd kwijt; letterlijk.

Nieuw leiderschap: liegen

Minister Kaag in de Kamer. Afb: scr. Youtube

Op 4 mei j.l., liet Minister van Defensie Bijleveld (CDA) via social media weten dat men bezig was om de mensen die de GroenLinks missie in Afghanistan ondersteunden, daar weg te halen. Toen de Minister van  Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag (D66) op 17 augustus j.l. meldde “volledig verrast” te zijn door de veiligheidssituatie in Afghanistan, stond ze dus te liegen alsof het gedrukt stond. De website NieuwNieuws heeft dat uitgebreid onderzocht en geanalyseerd. Mevrouw Kaag heeft nog steeds geen lijsten die compleet zijn en inmiddels kunnen we ervan uitgaan dat die mensen op lijsten van de Taliban en daarna in een graf zullen eindigen. En als klap op de vuurpijl evacueert deze Minister zichzelf naar Pakistan, Turkije en Qatar, beweerdelijk om “de evacuatie en humanitaire toegang te kunnen hervatten” (opm. redactie: probeer dat nu eerst eens even op het vliegveld van Kaboel s.v.p.), maar belangrijker is dat ze het aanstaande debat over de kwestie op die manier ontloopt. Dat zou een fraai voorbeeld van haar ‘Nieuw Leiderschap’ zijn, waarin zij dan in al haar lef en grootsheid zou schitteren door afwezigheid.

Patroon

Het is een patroon: bewindslieden die elke generatie verder degenereren en topambtenaren die middels een ‘banencarrousel’ van topfunctie naar topfunctie  huppen als een stelletje kangoeroes. Maar kangoeroes kunnen toch alleen maar hoog springen als de spreekwoordelijke zak leeg is? Dat blijkt dus nog te kloppen ook, want zowel de bewindslieden als de zogenaamde topambtenaren presteren niets, geen bal. Afghanistan-correspondent en politiek journalist Nathalie Righton probeerde  een telefoontje met de secretaris generaal (de hoogste ambtenaar – red) van Buitenlandse Zaken, Paul Huijts, te plegen “en die wordt woedend  dat ik hem bel, dat ik hem stoor op zijn vakantie”. Een mooie boel is dat; de beweerde werknemers in Kaboel die mede onder zijn ‘leiderschap’ ressorteren kunnen dus letterlijk en figuurlijk doodvallen, ‘want meneer is op vakantie’.

Dus de één zit een beetje te dineren, de ander sukkelt wat weg in de bioscoop en weer een ander is op vakantie. Daarna concluderen ze met z’n allen dat ze zijn overvallen door de gebeurtenissen. Nee: niks ervan. Jullie hebben geen bal uitgevoerd en de boel naar de bliksem laten lopen. De voorman van dit demissionaire Kabinet, verklaarde eerder in de Kamer met een brede grijns dat hij en zijn partners het in de demissionaire status eigenlijk wel gemakkelijk hadden; “we kunnen toch niet meer weggestuurd worden”.

Ik denk dat dat heel goed kan. En ik zou het maar doen ook.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld