Wie niet gevaccineerd is tegen corona, loopt straks de kans minder goed deel te kunnen nemen aan de maatschappij omdat ons (demissionaire) kabinet heeft besloten dat burgers d.m.v. een ‘Ausweis’ moeten kunnen aantonen dat zij gevaccineerd zijn. Dat stinkt naar “slegs vir ingeënt”.

Door: Ton Nijhof

Van het coronavirus kàn iemand behoorlijk ziek worden en in sommige gevallen kan het virus zelfs levensgevaarlijk zijn, maar dan spreken we slechts over een heel kleine minderheid van de bevolking. In totaal zijn nu een krappe twee miljoen mensen positief getest en 97,5% daarvan had milde tot zeer milde klachten. Dat betekent nog steeds dat ca. 50.000 mensen onder hen ernstiger ziek werd van het virus. Dat is natuurlijk geen aantal waar je achteloos aan voorbij gaat, maar anderzijds heeft verreweg het grootste deel van de bevolking weinig last van het COVID-19 virus.

Vaccinatiecertificaat

Er is nu sprake van dat desondanks via de WHO een ‘vaccinatiecertificaat’ inzake COVID-19 zal worden verspreid, waarmee gevaccineerden straks verplicht worden zich te identificeren als ‘gevaccineerd’, alvorens deel te kunnen nemen aan een groepsactiviteit. Daarbij denken wij dan eerst maar aan iets simpels zoals theater- of restaurantbezoek: “Ausweis bitte!”

 

 

Zonder zo’n Ausweis is men dan verplicht u te weigeren als gast: “slegs vir ingeënt”. Ik kan me zo voorstellen dat Martin Luther King daar wel wat ideeën over zou hebben gehad, evenals Nelson Mandela en dat lijkt me voor organisatie als de WHO toch iets om over na te denken. Onze regering heeft vooralsnog gemeend daar niet over na te hoeven denken en de Nieuwe Apartheid onmiddellijk vorm te geven. Nu het controle product van de WHO onder andere wordt gefinancierd door de ‘Bill and Melinda Gates Foundation’, wordt ook duidelijk waarom Melinda Gates kind aan huis is in het ‘Torentje’ van onze premier: gratis Nederlands belastinggeld ophalen.

Strenggelovigen

Toch hebben we dan tenminste in Nederland een probleem. Strenggelovigen bijvoorbeeld, hebben in ons land het recht om hun automobiel niet te verzekeren, in tegenstelling tot ‘gewone’ Nederlanders. Strenggelovigen gaan ervan uit dat de Heere hun gids is en wanneer Hij besluit dat het tijd wordt voor een stevig ongeluk, dan moet dat volgens hen ook maar gebeuren. Wanneer de gelovige immers gestraft wordt door de Heere, dan kun je niet stiekem een verzekering hebben afgesloten, dat zou toch blasfemie zijn nietwaar? Onze overheid is, blijkens de vigerende wetgeving, van mening dat dergelijke rechten nu eenmaal bij de vrijheid van religie horen. Zij mogen dus zonder verzekeringspapiertje toch de openbare weg op en je kunt je afvragen of die strenggelovige de toegang straks dan wel ontzegd mag worden bij een restaurant, want de Heere is immers zijn gids en vaccineren hoeft hij dus ook niet. En al die ongelovige anderen die wel zijn verzekerd en wel gevaccineerd: ach, dat boeit de Heere en Zijn kudde niet. (denken ze)

Dat is een rare situatie. Onze blunderminister van VWS (Hugo de Jonge, CDA) meent dat vaccinatie meer rechten mag opleveren voor de burgers. Dat is bij strenggelovigen dus andersom: zij krijgen zonder dergelijk bewijs juist méér rechten dan een ander, want ze mogen zonder verzekeringsbewijs wel de weg op en anderen niet. Als je het zo bekijkt, dan zouden we ons eigenlijk meteen weer moeten laten inschrijven bij een kerkelijke organisatie die streng geraffineerd is en onze minister van VWS (Hugo de Jonge, Christen Democratisch Appèl) vraagt of hij bovenin eigenlijk nog wel fris is. Oorspronkelijk is hij ‘onder-wijzer’, maar als ik z’n damesschoenen zo bekijk dan klopt dat niet helemaal. Vooralsnog is het zo dat de Kamer met 97 stemmen vóór de motie van Wilders (PVV) heeft gestemd, die oproept vaccinatie vrijwillig te maken en te houden. Dus geen dwang en geen drang: helemaal niks. Als een demissionair minister zelfs dat nog niet weet uit te voeren, dan heeft hij een probleem. Niet in de Kamer, dat zal wel meevallen. Maar onder de bevolking begint het geduld nu heel snel op te raken.

In Den Haag moet men snel wat beters bedenken dan “slegs vir ingeënt”.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld