Afgelopen weekend liet twitteraar Sywert van Lienden weten dat hij in verband met een nieuwe baan niet langer onder eigen naam over politiek kon twitteren. Het zou hem teveel gedonder opleveren.

Anoniem = geen open debat

Yoeri Albrecht (directeur van De Balie in Amsterdam) voegde hier maandag aan toe dat dit veel ernstiger is dan het lijkt, dat grote delen van de burgerij eigenlijk alleen vanuit een anoniem account deel kunnen nemen aan het politieke debat – dat daarmee geen publiek debat meer is, aangezien dat gekenmerkt wordt door openheid.

Daarop kwamen reacties van twitteraars die ook aangaven niet onder eigen naam te durven twitteren, uit angst voor consequenties voor hun baan.

De Nieuwe Zuil voor verandering

De Nieuwe Zuil erkent dit probleem en komt met een oplossing om verandering te realiseren.

We bieden een netwerk waar nieuwe sociale en zakelijke contacten ontstaan, zodat meer mensen vrij voor hun mening kunnen uitkomen zonder te hoeven vrezen voor verlies van baan en inkomsten.

Bezoek onze events, steun onze initiatieven en wordt ook onderdeel van De Nieuwe Zuil! Iedereen die op basis van rationaliteit in gesprek wil gaan.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief  en we houden je op de hoogte.

In gesprek over De Nieuwe Zuil

Sid Lukkassen in geprek met Esther van Fenema over de noodzaak van De Nieuwe Zuil én over het boek dat hij hierover aan het schrijven is.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld