In de vierde aflevering van de DNZ-podcast hadden we de eer op bezoek te mogen bij emeritus hoogleraar fysische chemie en chemische fysica Kees de Lange. De Lange ageert als vakexpert al langer tegen de klimaatwaanzin en klimaatalarmisme. Als fel tegenstander van de Groene Lobby probeerde hij met zijn enorme vakkennis menig parlementair collega te overtuigen van de waanzin waarin onze vertegenwoordigers in Den Haag ons mee opzadelen.

Geroemd en geprezen om zijn expertise bleek de fractiediscipline krachtiger te zijn dan feiten en de rede. Naast hoogleraar was De Lange ook Senator in de Eerste Kamer. Naast het bestrijden van het klimaatalarmisme was De Lange ook een expert op het gebied van het dossier pensioenen.

In deze nieuwe aflevering van de podcast vertelt Kees de Lange uitvoerig zijn ervaringen met de klimaatwetenschappelijke kennis op het Binnenhof. Of beter gezegd: het ontbreken aan vakkundige expertise op dit gebied. Binnen beide Kamers ontbreekt het nogal aan bèta-wetenschappers, iets wat hij zeer betreurt.

‘Klimaatwetenschappen’

De vraag of er zoiets als ‘klimaatwetenschappen’ bestaat komt ook voorbij. De Lange is namelijk van mening dat een ‘klimaatoloog’ niet bestaat. Klimaatwetenschap bestaat uit een dozijn verschillende disciplines, van natuurkunde en scheikunde tot oceanografie en demografie. Het is praktisch gezien onmogelijk om in al deze verschillende wetenschappen dé expert te zijn. De notie dat wij betrouwbare klimaatologen zien bij programma’s als Pauw en DWDD is dus gewoon onzin.

Voor iedereen die meer kennis wil opdoen omtrent ‘het klimaatdebat’ in Nederland is het aan te raden om deze nieuwe aflevering te beluisteren. Met enkele klimaathysterische stokpaardjes gaan de zelfbenoemde ‘klimaatologen’ Kees de Lange en zijn collega’s – er zijn vele andere hoogleraren die zichzelf als klimaatsceptici omschrijven – echt niet klein krijgen. Kees de Lange is van de ratio boven de emotie, iets wat meer mensen zouden moeten zijn.

Beluister nu de nieuwe aflevering:

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld