De asielcrisis heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zeer schrijnende beelden uit Ter Apel waar vannacht geen plek meer was en tientallen vluchtelingen onder een dekentje moesten wachten bij het hek. De politieke kopstukken Suzanne Kröger (Groen Links), Jasper van Dijk (SP), Kati Piri (PvdA), Don Ceder (CU) laten weer van zich horen!

Door: Erwin Versteeg

Waar het bij deze ‘volks’ vertegenwoordigers (niet voor het Nederlandse volk wel te verstaan) op neerkomt is meer meer meer. Maar in alle oprechtheid, zouden deze mensen nu nooit eens denken; dit loopt radicaal fout? Als er – als gevolg van bezuiniging en uitkleden van de zorg – geen bedden zijn op de IC, moet het hele land op slot. Als er geen bedden zijn in ter Apel, is het dan te veel moeite om de grenzen dicht te gooien?

Afb: pixabay

Ziet ook niemand in de regering (en op links), dat de kern van het probleem zit in het systeem zelf. De openeinde regeling. Immers, iedereen die zich (na vele veilige landen te hebben doorkruist) meldt in Nederland wordt in de asielprocedure genomen. Daarnaast zetten we al jaren de zogenaamde ‘veiligelanders’ het land niet. ‘Veiligelanders’ die zorgen voor nog meer overlast en grote druk leggen op het asielsysteem. Ook als vooraf al duidelijk is dat je de boel bij elkaar liegt om een verblijfsvergunning te krijgen.

Bevolkingsgroei betekent daarnaast meer Co2, meer stikstof, meer woningen, meer beton, meer, meer, meer van alles, behalve ruimte voor de natuur. Die wordt minder en moet dan wel plaatsmaken. Worden het de Natura 2000 gebieden die de boeren beperken. Is het al zover dat de koeien (nadat Remkes aangaf “geen vergunning nodig”) inmiddels opgesloten worden omdat de rechter een streep haalt door de toezegging over de beweiding. Terwijl criminele asielzoekers die een misdaad hebben gepleegd worden vrijgesproken of niet vervolgd en opgesloten omdat anders hun vergunning in gevaar komt.

Honderden asielzoekers (migranten) per dag, een aanmeldcentrum dat compleet vol zit en nagenoeg geen doorstroming van statushouders is omdat er geen huizen zijn. Ter Apel is niet te klein, we moeten er ook geen ‘tweede’ Ter Apel bij. Dat maakt het probleem alleen maar groter.

Sluit Ter Apel! Bouw aanmeldcentra aan Europese buitengrenzen of in derde landen, zoals Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Voer de aangenomen motie van Van Haga/Hans Smolders uit. Er zijn simpelweg teveel asielzoekers.

Elke nacht slapen tussen de 32000 en 36000 Nederlandse daklozen, waaronder veel jongeren uit de jeugdzorg buiten. Of je bent een Nederlandse vader of moeder met je in het buitenland geboren kinderen die terug wil naar Nederland (de ellende, papierwerk en tegenwerking van overheid zonder steun van gesubsidieerde vluchtelingenclubs of COA). Jongeren uit instellingen die 18 zijn geworden worden op straat gezet. Daar hoor je ze niet over. Maar nu het over asielzoekers gaat is het land weer te klein. En het is een understatement, maar inderdaad we zijn te klein, het absorptievermogen van ons land is ruimschoots overschreden.

Als nu ‘volks’ vertegenwoordigers als Suzanne Kröger (Groen Links), Jasper van Dijk (SP), Kati Piri (PvdA), Don Ceder (CU) echt iets voor onze planeet willen doen. Laat ze voorlichting geven over geboortebeperking in de landen waar nu de massa-immigratie vandaan komt.

Dan hebben alle kinderen een leefbare planeet, kan een ieder zijn eigen land opbouwen, doen we aan positieve herverdeling van kapitaal en worden daarnaast de Europese landen (en Nederland) weer een stuk veiliger, veel mensen minder arm, de wachtlijsten in de zorg en voor een betaalbare woning verdwijnen ‘als sneeuw voor de zon’ en kunnen onze koeien weer heerlijk laten grazen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!

——————–

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld