Dit is een artikel van Jan Houblon

 

De onvermoeibare dr. Sid Lukkassen zit niet stil. Ik bewonder de manier hoe hij zijn onthutsende eruditie pleegt te koppelen aan zijn literaire en verbale expressie. In podcasts als de bovenstaande, toont hij via legio voorbeelden hoezeer hij zijn vinger aan de pols heeft van de socio-politieke evolutie.

Waar hij vooral om bekommerd blijkt is de afbraak van de leid-culturele waarden waarop onze gemeenschappelijke identiteit is gevestigd en waardoor er letterlijk een identitair vacuum ontstaat in de zeer heterogene post-moderne samenleving .

Ik noteer uit dit interview hoe hij de politiek van de EU een zekere stuurloosheid toekent tengevolge van de tegengestelde politieke krachten die intern werkzaam zijn (wat ik persoonlijk, als anti-globalist en behoudsgezinde voorstander van de oude natiestaten, met enig genoegen vaststel).

In elk geval hekelt dr Sid het elitaire cosmopolitische denken van vooraanstaande nationale leiders als Macron, Merkel & co, die weliswaar op nationaal vlak hun controle op de maatschappelijke gebeurtenissen verliezen, maar tegelijk de EU als platform aanwenden om hun politieke macht te consolideren.

Een interessant, gedachtenprovocerend interview.

Jan Houblon

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld