De Europese Commissie heeft de plannen van het kabinet om de grote uitstoters van stikstof in de veehouderij aan te pakken goedgekeurd. Dat melden bronnen aan de NOS.

Door: Ton Nijhof

Ik heb er de Bosatlas nog eens bij gepakt, maar zie toch echt Nederland heel duidelijk op de kaart staan. Uit alles blijkt dat Nederland een soevereine natie is met een koningshuis, een koning die géén Timmermans of Samsom heet en een zekere mate van democratie. Of die democratie nog wel helemaal gelijke tred heeft gehouden met de ontwikkeling van de (autochtone) bevolking staat nog te bezien, maar het weinige wat we hebben is voldoende om te oordelen dat Nederland een onafhankelijke staat is. Klaarblijkelijk zijn er elders mensen die van mening zijn dat zij méér te vertellen hebben dan de burgers van dit land. Dat wij van hen ‘toestemming’ nodig zouden zijn.

Robert H. Jackson

Dat is natuurlijk baarlijke nonsens. Natuurlijk kan er ergens in een wet staan dat Europese regelgeving – nadat die door nationale parlementen is goedgekeurd – voorrang heeft boven nationale wetgeving. Maar als er ergens staat dat de ongekozen Europese Commissie landen met een democratisch tot stand gekomen bestuur de les mag lezen, dan wordt het tijd dat we die gasten oppakken en in een Neurenberger proces nog eens overhoren. Als we de openingsspeech van Robert H. Jackson nog eens beluisteren, dan zit er weinig anders op dan die hele EC in de bajes te zetten. En wie voortdurend de democratie ondermijnt en wetgeving tot stand laat komen zonder een ordentelijk democratisch proces vooraf, brengt het er zelfs slechter af. Dat bleek wel uit de vonnissen destijds.

Neurenberg-toets

Want waar ging het de hoofdaanklager tijdens het Neurenbergproces om?

1) Een bewust, vooropgezet en daadwerkelijk uitgevoerd voornemen het eigen land te ontdoen van zoveel mogelijk democratische rechten en menselijke grondrechten; 

2) Een bewust, vooropgezet en daadwerkelijk uitgevoerd voornemen Europees grondgebied op eenzelfde wijze te helpen onderdrukken;

3) Een bewust, vooropgezet en daadwerkelijk uitgevoerd voornemen het eigen en Europees gebied te ontdoen van (een deel van-) de eigen bevolking;

4) Het verlenen van medewerking, onverminderd het dwangmatige karakter, aan de uitvoering van aldus tot stand gekomen beleid en/of dienstbaarheid aan dergelijke (criminele) machthebbers.

De EC is er nog niet in geslaagd om b.v. verkeerswetten in de lidstaten gelijk te trekken. Wel houdt deze club zich voortdurend bezig met het onttrekken van democratie binnen de lidstaten. Daarmee overtreedt de EC de eerste twee – bovenstaande – conclusies van Jackson. De derde conclusie van Jackson wordt momenteel vorm gegeven met de import van cultuurvreemde volkeren. In veel grote steden heeft dit vormen aangenomen die steden tot onherkenbaar Europees grondgebied maken en waar de oorspronkelijke bevolking een minderheid is geworden.

Meeheulen

De vierde conclusie van Jackson veroordeelt allen die medewerking verleenden aan de ondemocratische machthebbers. Vorige week is de laatste bewaker van een nazi-kamp overleden op 102-jarige leeftijd. Die man is dus geboren in 1921. Hitler benoemde in 1933 de dichter Baldur von Schirach tot ‘Jugendführer des Deutschen Reiches’ en die liet er geen gras over groeien: in minder dan geen tijd was de ‘Hitlerjugend’ een razend populair tijdverdrijf onder Duitse jongeren. Onze kampbewaker was toen dus 12 jaar en viel met zijn neus in de naziboter; geen ontkomen aan. Dat genadeloos geïndoctrineerde en sociaal-maatschappelijk verkrachtte kereltje werd nog eens twaalf jaar later veroordeeld omdat hij meewerkte aan iets waarvan hij in zijn wezen kon weten dat er werkelijk geen ruk van klopte.

En met name op grond van dat laatste ben ik van mening dat hij terecht in de bajes terechtkwam. Nu snap ik wel dat de AIVD de wenkbrauwen optrekt als ik opschrijf dat er nog veel figuren vrij rondlopen die eigenlijk ook in de bajes thuis horen, maar dan zouden zij zich daar toch ook eens achter de oren moeten krabben: “zitten we eigenlijk wel op het goede spoor?

Volgens mij niet.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld