Wordt het na de rechtse directe op links, een uppercut na voor de VVD? Want waar zuur ‘links’ vervalt in zelfbeklag en demoniseren van de winnaar, snapt de VVD nog steeds niet dat zij zelf de PVV al 12 jaar lang hebben gepromoot. Ze weigeren ook nu te luisteren naar hun eigen achterban.

Door: Erwin Versteeg

 

Als donderslag bij heldere hemel

Het is wel ironisch dat de mensen, die op de winnaars van nu altijd de verkiezingen accepteren, doorgaan met leven. En dat het nu de links progressieven zijn die moord en brand schreeuwen. Alsof deze overwinning van de PVV als donderslag bij heldere hemel zou zijn gekomen.

Op 24 november 2004 werd de ‘Stichting Groep Wilders’ opgericht. In de periode 2004 – 2006 bestond de groep Wilders uit het (zetel meegenomen van de VVD) Kamerlid Geert Wilders en de beleidsmedewerker Martin Bosma. En omdat je – indien je mee wilt doen aan de verkiezingen – een vereniging moet zijn, werd op 22 februari 2006 de vereniging Partij voor de Vrijheid (PVV) bij de kiesraad geregistreerd. De PVV kwam vervolgens na de verkiezingen in 2006 met 9 zetels in de Tweede Kamer.

Bij de 2de Kamerverkiezingen in 2010 behaalde de PVV 24 zetels. In 2012 15 zetels, 2017 20 zetels, 2021 17 zetels en nu dus in 2023: 37 zetels. Als je echter wat beter kijkt naar de partijen die meededen in 2017 en 2021, dan is mijn conclusie dat ‘rechts’ enkel omdat er meer keuze was met de komst van FvD alleen maar groeit. In 2017 had FvD 2 zetels en in 2021 8 zetels.

De winst van de PVV is dan ook zeker niet ‘als donderslag bij heldere hemel’ gekomen. Het is de beloning voor een partij die bewezen heeft een stabiele factor te zijn met een heldere en duidelijke (bevattelijke) boodschap.

Huilen met de wolven in het bos

Ja, allemaal huilen wij wel eens met de wolven in het bos. Ik hoor en zie nu echter bij een deel van de verbindende rechterzijde (FvD) een klaagzang die doet denken aan zuur links. Een klaagzang zonder de hand in eigen boezem te steken. Want was het niet FvD die tijdens de provinciale statenverkiezingen 2019 nog de grootste was? Waar en wat ging er daarna mis? En begin niet over demoniseren en uitsluiten. Dat geldt namelijk voor FvD alsook voor de PVV kan ik verklappen!

En ja, er zijn verschillen tussen FvD en de PVV. De PVV heeft het bijvoorbeeld in zijn communicatie minder over de invloeden van private organisaties zoals het World Economic Forum.
En ja, ik was ook hoogst verbaasd dat de leading lady van de PVV Fleur Agema, tegen de motie van FvD ging stemmen. De motie waarin geëist werd dat er definitief een einde gemaakt wordt aan transgenderbehandelingen van kinderen. Maar is dat niet geheel in lijn met een prachtig democratisch instrument genaamd ‘dualisme’?

Zuur links

Nu nog even wat over de tegen de democratie protesterende, zurig-linkse meute, die de kiezers van de PVV voor alles uitmaken wat mooi en lelijk is; het bewijst eens te meer dat deze zogenaamde progressieven neerkijken op praktisch opgeleiden en de ‘knuffelallochtonen’ inzetten voor eigen gewin. De hardwerkende Nederlander – in de ogen van deze linkse luchtfietsers zijn ze  racistisch – die financieel vrijwel niet meer rond kan komen. Voor mij bestaat het politieke ‘links en rechts’ niet. Het zijn ook clichés die totaal versleten zijn. Het zijn allemaal zeer interessante analyses. Zelf denk ik eigenlijk nog simpeler. Uiteindelijk blijkt het Nederlandse volk (gelukkig maar) nog niet zo maakbaar als de globalisten (anders genoemd: cultuurmarxisten) zouden willen. Hun daden waren vruchteloos en zij zijn voor nu de verliezers.

Verbindend Rechts

Dat de VVD nu, na in de campagne aan te hebben gegeven de deur voor de PVV open te zetten, de keutel weer intrekt, is het bewijs dat deze partij niet onze democratie dient. Dat ze nu terug zouden zijn geroepen door de ‘Brusselse’ bazen gaat me nog iets te ver.Dan heb ik meer vertrouwen in het herstel van de democratie en bestuurlijke hervorming(en) zoals Pieter Omtzigt’s NSC voor ogen staat.

Wat dat betreft zou de VVD leiding in navolging van hun liberale boegbeeld Thorbecke ook beter even in retraite kunnen gaan in Enschede. Om daarna werk te maken wat het Nederlandse volk naar mijn mening zegt; minder macht naar Brussel, minder migratie en minder woke-gekte. Het door veel linkse partijen omarmde ‘woke’ denken deelt mensen immers juist in naar identiteit: afkomst, gender, seksualiteit, huidskleur, iedereen moet in een hokje passen. Iets wat past bij segregatie en apartheid politiek.

Massa-immigratie

De massa-immigratie moet worden gestopt. Het absorptievermogen van onze samenleving is bereikt. Als we nu niet rigoureus op de rem trappen, is er straks geen enkel draagvlak om mensen die echt onze hulp nodig hebben daadwerkelijk de helpende hand te reiken. Als we de massa-immigratie niet stoppen, wordt onze maatschappij verder ontwricht. Worden onze kinderen nog kanslozer op de woningmarkt, de zorg nog onbetaalbaarder en neemt de onveiligheid verder toe. En dat is niet de ‘schuld’ van de immigrant. Het is de schuld van de ‘elite’ en hun politieke voetsoldaten die de afgelopen decennia onze democratie geweld hebben aangedaan. Stapsgewijs en stelselmatig wordt Nederland vernietigd als we het niet stoppen.

Ongebreidelde immigratie en de verzorgingsstaat staan nu eenmaal op gespannen voet. En het is toch niet uit te leggen dat er een klimaatfonds is van 35 miljard terwijl eenzelfde fonds voor bijvoorbeeld de bestaanszekerheid er niet kwam. Ik ben er dan ook van overtuigt dat de VVD juist is afgestraft door hun eigen ‘rechter’ vleugel, verzameld onder de naam ‘klassiek liberalen’.Nu het risico nemen op herverkiezingen zal het electoraat van de PVV verder doen groeien. Zullen nog meer echte PvdA’ers op de PVV gaan stemmen. Zal de VVD verder verliezen. Zal ‘verbindend rechts’ nog belangrijker worden.

Conclusie

Het samengaan van GroenLinks/PvdA was een marketingtruuk. Een samengaan ingegeven uit financieel belang. Een samengaan van totaal verschillende ideologische grondslagen. Op gemeentelijk en provinciaal niveau zal dit ongetwijfeld tot veel ruzie en irritatie leiden. Als we vanuit rechts ons nationaal belang, opkomen voor het volk en diens belangen laten prevaleren.

De echte democratische verandering vindt van onderaf plaats. In ons land is onverdraagzaamheid, maar die vormt niet de kern van onze beschaving. Integendeel, de kern is vrijheid. En de grootste bedreiging van die vrijheid was altijd dé islam. Maar de globalisten (anders genoemd cultuurmarxisten) hebben de positie van grootste bedreigers van onze vrijheden inmiddels ingenomen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!


Erwin
Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld