Afgelopen maandag stond geagendeerd in de Stedelijke Commissie bij de gemeente Enschede de ‘Presentatie Rekenkameronderzoek naar Verslavingszorg’. Dit rapport heb ik met meer dan normale belangstelling gelezen, wat voor mij aanleiding was om een brief te sturen naar de gemeenteraad, de raadsvolgers en het college van B&W van Enschede.

Door: Erwin Versteeg

 

Het zal, naar ik aanneem, niet aan mijn inbreng hebben gelegen, maar toen ik maandagavond thuis kwam bleek dat het agendapunt was komen te vervallen! Wel kwam ik middenin een ander interessant debat terecht. Het ‘proces kabinetsbesluiten en bestuurlijke afspraken asielcrisis‘.

Daarin ook de brief die was ingestuurd door D66, VOLT, GroenLinks, SP en de Partij van/voor de Dieren. Deze partijen roepen de gemeente op om permanente opvang te regelen voor 500 asielzoekers. Er ontstond een rommelige discussie die alle kanten op ging, over en weer verwijten, tot een totaal zinloze opmerking richting de woordvoerder van de VVD.

Het was voor mij wel weer een bevestiging dat politiek op afstand echt satire is. En zoals een groot Romeins dichter al zei;
“Zolang, wij als volk,
ons kiesrecht voor niets hebben verkocht,
laat het ons koud om net als vroeger alle hoge posten in staat of leger te verdelen,
nee, men houdt zich koest en vraagt alleen nog maar twee dingen; brood en spelen.”

Daarbij de bekentenis dat ik niet de gehele commissievergadering heb gevolgd. Een artikel in de TC Tubantia dd 11-10-2022 was voor mij wel een aardige verbeelding van ‘De tijd heelt ‘bijna’ alle wonden’.

EMO

Het instant houden van illegaliteit (Bed- Bad- en Broodregeling) zelfs niet strijden dat Enschede als LVV gemeente wordt aangemerkt. Het is al jarenlang een ‘EMO’ item in de gemeente Enschede. Een ‘EMO’ item dat ten koste gaat van oudere Enschedeërs die zijn aangewezen op het OV65+ en de voedselbank.

En dat, zo wordt nu gezegd, er geen vier mensen zijn die nu gebruikmaken van de Bed-, Bad- en Broodregeling. Maar minimaal 10 en het kunnen er ook meer zijn. Het wordt, zo voorspel ik weer, een beschamend ‘EMO’ item de opvang van illegalen, asielzoekers, alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) en statushouders.

Illegalen van wie de Bed- Bad- en Broodregeling stopt ruim twee jaar na de in onze motie genoemde uitdatum. Voor statushouders geldt natuurlijk dat die moeten worden gehuisvest in sociale huurwoningen die we niet hebben. En dus verschillende partijen nu ruim baan hebben om ‘flexwonen’ (op kosten van de Enschedeërs) in te gaan zetten voor de door hen gewenste doelgroepen. Het positieve is inmiddels wel, de ‘vier’ van Enschede zitten niet meer een in desolate oude fabriekshal c.q. de voormalige drukkerij van onder meer de TC Tubantia.

Dhr. Turk

Nu is de heer Dick Turk (voormalig directeur Vluchtelingenwerk) niet per definitie pessimistisch over een verblijfsvergunning voor de uitgeprocedeerden in Enschede. Nu is dat in de ‘vluchtelingenwerk’ denkwereld van de heer Dick Turk ook wel logisch. Een nieuwe rechtszaak tegen de grootste geldschieter – de overheid – is immers zo gemaakt.

De heer Dick Turk is dat al jaren (De tijd heelt ‘bijna’ alle wonden) gewend als oud-directeur Vluchtelingenwerk. Dat is wat je noemt ‘procedure stapelen’. Iets wat ik noem, onmenselijk behandelen van mensen.

En of de pagina opmaak van de TC Tubantia het bewust heeft gedaan of niet maar direct onder het artikel ‘Dick Taat’ een ingezonden brief van, van Lier, leider maar niet de baas van de PvdA. De ingezonden brief van Laurens van Lier gaat over de brief die was ingestuurd door D66, VOLT, GroenLinks, SP en de Partij van de Dieren.

Rancune?

En inhoudelijk dus onderdeel was van het agendapunt van eerder genoemde commissievergadering. Nu legt Laurens van Lier de link naar een heus AZC gebouw om gevluchte Bosniërs en Serviërs te huisvesten. Heer Laurens van Lier, dit waren uiteindelijk 25.000 oorlogsvluchtelingen voor geheel Nederland! Een oorlog op de Balkan die uiteindelijk ook de ‘onze’ werd. Inclusief de Oekraïners bedraagt het Nederlandse migratiesaldo in 2022, 200.000.

De vluchtelingen waar in de brief van D66, VOLT, GroenLinks, SP en de Partij van de Dieren zijn dan ook GEEN oorlogsvluchtelingen. De huidige Oekraïense oorlogsvluchtelingen, door een oorlog die volgens Minister President Mark Rutte ook de ‘onze’ is, staan hier los van. Die zijn tijdelijk gehuisvest in de Noordmolen en Tesinkweide.

Of is het zo dat u, meneer Laurens van Lier misschien toch de realiteit uit het oog verliest. Is uw huidige mening niet gestoeld op ‘voortschrijdend inzicht’ maar is het vooral RANCUNE?

Immers de huidige portefeuillehouder is wethouder Arjan Kampman. U weet wel, Arjan Kampman die als ‘nieuweling’ hoger werd geplaatst op de kieslijst 2014 – 2018. En u uiteindelijk als ‘oud-fractievoorzitter’ PvdA kansloos was.

De PvdA afrekenen

Kansloos omdat de kiezers de PvdA destijds terecht afrekenden. Afrekenden omdat u, als fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij een leidende en bepalende rol heeft gespeeld door het introduceren (en uitvoeren) van het begrip ‘sociaal bezuinigen’. U weet wel, het sociaal bezuinigingen ten koste van de kwetsbare Enschedeërs.

Een plek op de kieslijst waardoor u ‘mede’ gebrouilleerd raakte met de lijsttrekker van dat moment: Marijke van Hees. Marijke van Hees, inmiddels ook lijsttrekker af en betrokken bij LIFE. De medeontwikkelaar van de Kop.

U was zelfs zo teleurgesteld dat vrijages met D66 volgden. En dan nu weer ‘uw’ PvdA. De tijd heelt ‘bijna’ alle wonden. Wat dat betreft zou er voor u inmiddels ook nog de Partij van de Dieren zijn. U weet wel, de partij van de dochter van Hans Hofte. De kleurrijke Enschedeër die na de mail een poging deed om over te stappen naar de PVV. Iets wat ik u niet zie doen trouwens.

Wat dat betreft, de tijd heelt ‘bijna’ alle wonden. Maar niet die van de verstokte en nieuw elitaire PvdA’ers! Blijft dat als dammen met een duif? Alle stenen van het bord fladderen, op het bord schijten en zeggen “ik heb gewonnen“.

NLinNood vlag

© Verbindend Enschede

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is.

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld