De heksenjacht op Trump wat betreft de Russische inmenging in de verkiezingen, lijkt te zijn mislukt. Minister van Justitie Barr kwam gisteren met een beknopte samenvatting van het Mueller-rapport waaruit bleek – wat een verrassing, althans voor de Dems – dat er geen sprake is geweest van samenwerking tussen het Trump-kamp en Russische beïnvloeders bij de verkiezingen van 2016. Bijna 2 jaar duurde deze heksenjacht, en een ieder met een greintje verstand kon je al direct vertellen dat de Russische inmenging simpelweg onzin was; een beetje van hetzelfde kaliber als het eindeloze ‘Weapons of Mass Destruction’-verhaal. Maar fijn dat het nu ook officieel is. Dit betekent dat de Republikeinen een stok hebben om de Democraten mee terug te slaan – iets dat ze rijkelijk verdiend hebben (en dan vooral de media).

Bevindingen

Trump noemde dit onderzoek – terecht – een grote schande voor het land. Mueller heeft bijna 2 jaar onderzoek moeten doen naar iets waar eigenlijk niks over te vinden viel, in het rapport wordt vermeld dat er voor zowel een samenspanning tussen team Trump en Rusland als voor het belemmeren van de rechtsgang door Trump geen bewijzen zijn gevonden.

Toch blijft er nog wel iets ambigu; Barr vertelde namelijk dat het rapport concludeert dat Trump geen misdrijf heeft begaan, maar dat het hem tegelijkertijd ook niet vrijpleit. Het is zogezegd niet bewezen dat hij schuldig is, maar ook niet dat hij onschuldig is. Dit duidt op het akkefietje dat Trump had met voormalig FBI-directeur James ‘leaker’ Comey die werd ontslagen door Trump. Mueller is van mening dat het aan Barr is om te bepalen of het hier ging om een misdrijf of niet.

Dram-Democraten

Democraten eisen nu dat het volledige rapport inclusief alle – mogelijk lasterende – bewijzen worden vrijgeven zodat ze zelf ook nog ‘onderzoek’ kunnen doen. De Democraten zijn voorlopig nog niet van plan om dit te laten liggen, want het is één van de weinige echte mogelijkheden om Trump net genoeg reputatieschade op te laten lopen zodat hij zijn herverkiezing in de soep loopt. Immers moeten we van de huidige Democraten niet verwachten dat ze nog met inhoudelijke campagnes komen, alles draait om de felbegeerde vogelvrijverklaring van Trump.

De leider van de Republikeinen – Mitch McConnell – liet nog even zien een ware tweede John McCain te zijn. De Republikeinse leider ziet uit naar meer aanvullende informatie, omdat hij zich gestoord voelt door de “continue pogingen van Rusland om zich te bemoeien met de Amerikaanse democratie”. Dit is overigens wel weer een gevalletje ‘de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet.’ De VS heeft de laatste maanden een vinger in de pap gehad wat betreft de democratie in Venezuela, maar is blijkbaar een totaal ander verhaal en heeft niets met illegitieme beïnvloeding van een soevereine natie te maken. Maar dit is iets wat al decennia gebeurt tussen de Russen en de Amerikanen, we kunnen helaas niet verwachten dat de Republikeinen in hun geheel direct de Russofobische mantel van zich afschudden.

En nu?

De volgende stappen van de Democraten worden interessant, zullen ze blijven graven naar dirt dat er niet is? Of gaan ze zich focussen op een inhoudelijke campagne om de verkiezingen van 2020 te winnen? Waarschijnlijk het eerste, en dit zal betekenen dat de ‘Linkse’ mensen in het Westen nog vrij lang kunnen genieten van Trump.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld