De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is in 2012 in het leven geroepen om Nederland te beschermen tegen bedreigingen die de maatschappij kunnen ontwrichten. Het takenpakket van de NCTV omvat terrorismebestrijding, cybersecurity, nationale veiligheid en crisisbeheersing. De NCTV dient dus onze nationale veiligheid.

Door: Erwin Versteeg

 

Wie is de baas bij de NCTV

De NCTV en zijn medewerkers vallen onder de verantwoordelijkheid van de Minister van Justitie en Veiligheid. De organisatie van de NCTV is organisatorisch en beheersmatig op vergelijkbare wijze als een directoraat-generaal ondergebracht bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

‘Das Leben der Anderen‘

De functie Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wordt sinds 2019 bekleed door Pieter-Jaap Aalbersberg. Pieter-Jan Aalbersberg, de man die de hoofddoek bij politie wil invoeren, de man die Fatima Elatik € 12.000 per maand betaalde en de man die bijvoorbeeld elk jaar de politie-iftar een paar tafeltjes groter maakte.

Als NCTV heeft hij een aantal medewerkers in dienst. Daaronder Hester Somsen, die tevens zijn plaatsvervanger is. Hester Somsen is een gepokt en gemazelde diplomaat en voormalig ambassadeur voor Nederland in Libanon.

Daar werkte ze nauw samen met onder meer Sigrid Kaag. Die werkte destijds voor de Verenigde Naties (VN). De VN die onlangs Ayatollah Khamenei uit Iran verkoos tot voorzitter van het sociale forum van de mensenrechtenraad.

Iran waar christen zijn niet is geoorloofdwaar onderdrukking, marteling en executies plaatsvinden door het regime. Het regime dat vrouwen die voor hun rechten opkomen slaat, martelt en verkracht.

Een van de andere medewerkers van Pieter-Jaap Aalbersberg is Nikki Sterkenburg. Nikki Sterkenburg, die haar proefschrift ‘Inzicht Bieden in Nederlands Rechts-Extremisme’ in mei 2021 presenteerde.

Zich positionerend als rechts van de VVD had Nikki Sterkenburg 4 jaar lang onderzoek gedaan naar nationalistische organisaties. Een proefschrift met daarin opvallend veel tekst die je ook reeds terug zag in het NCTV jaarverslag van onder meer 2019.

Nikki Sterkenburg achtte het mogelijk dat ‘sommige activisten’ in staat zijn tot het plegen van een aanslag: ze hebben wapens, nemen schietoefeningen en denken dat er een burgeroorlog komt.

De NCTV met dus onder meer Pieter-Jaap Aalbersberg, diens plaatsvervanger Hester Somsen en Niki Sterkenburg waarschuwt dat het geloof in complottheorieën zou kunnen leiden tot ‘terroristisch handelen’.

Terrorisme

Terrorisme is volgens de definitie van het NCTV: ‘Het uit ideologische motieven plegen van op mensenlevens gericht geweld, dan wel het aanrichten van maatschappij-ontwrichtende zaakschade, met als doel maatschappelijke ondermijning en destabilisatie te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.’

Om het werk goed te doen ontwikkelt de NCTV beleid en regisseert ze de samenwerking tussen verschillende overheidsdiensten. Ook gaat de dienst over het beveiligen van bepaalde personen zoals politici – die worden bewaakt omdat hun veiligheid van nationaal belang is.

Nu bleek al uit WOB documenten die maart 2022 werden vrijgegeven dat onder andere overheidscritici als Maurice de Hond, Hans van Tellingen, Fleur Agema en Caroline van der Plas door de NCTV worden gemonitord.

Dat de complotdenkers van FvD worden gemonitord zal evident zijn. En in 2021 werden de zogeheten ‘boze burgers’ (die volgens de systeempartijen een kleine minderheid zijn) dan aan de hand van Nikki Sterkenburg’s ‘Inzicht bieden in Nederlands Rechts-Extremisme’ door de NCTV (Nikki werd gelijk een baan aangeboden) weggezet als rechts extremisten.

Samen met de corona-ontkenners zouden ze volgens de NCTV indeling zorgen voor een ‘aanzienlijk’ dreigingsniveau. Ook ondergetekende voldoet volgens de NCTV in ruime mate aan de door hun gehanteerde definitie ‘rechts-extremist’.

Ik zal er mijn rol in de documentaireserie ‘Eigen Volk Eerst’ aan te danken hebben. De eerste aflevering van deze documentaireserie wordt uitgezonden op 27 november 2023 om 21.15 uur op NPO3/PowNed. De volgende afleveringen zijn dan op NPO3/PowNed te zien vanaf 4-12-2023.

Vanaf de eerste aflevering zullen alle afleveringen wel op NPO PLUS te zien zijn. Daarvoor is echter een abbonement nodig.

Medewerkers NCTV lekken staatsgeheimen

Dat het opsporen van lekken staatsgeheimen overduidelijk wel tot het taakgebied van de NCTV behoort is duidelijk. Een veiligheidsonderzoek hoort veelal ook bij een sollicitatieprocedure voor een vertrouwensfunctie. Aan dit onderzoek is dan gekoppeld een afgifte ‘Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)’.

Deze aanvraag wordt gedaan bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Onder verantwoordelijkheid dus van de minister van dat departement. Om het compleet te houden: Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) is minister daarvan. Franc Weerwind (D66) is minister voor Rechtsbescherming op het departement, en Eric van der Burg (VVD) is staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

Of de NCTV ze zelf heeft aangeven bij de politie is onduidelijk. Wel werden twee mensen aangehouden voor het in bezit hebben en naar buiten brengen van staatsgeheime informatie. Een van hen werkt bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, de ander is een voormalig medewerker van de NCTV.

De nog bij de NCTV werkzame persoon (tolk en analist met een Marokkaanse achtergrond) voerde ook werkzaamheden uit voor de landelijke eenheid van de politie. De man werkte volgens de bronnen mee aan tal van gevoelige onderzoeken, waaronder terrorisme-onderzoeken voor de politieafdeling Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering (CTER).

De tweede verdachte is een 35-jarige vrouwelijke voormalige NCTV-medewerker uit Gouda en werkt sinds kort bij de politie. Eerder werd al bekend dat 13 veroordeelde terroristen een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ hebben.

Is het alleen de NCTV?

Ik heb wel eens aangegeven dat ook de NCTV radicaliseerde toen zij een groep zogeheten ‘boze burgers’ ging typeren als radicale corona-activisten en anti-overheidsextremisten die een omvolkingstheorie aanhangen.

De werkelijkheid was echter doortrapter. Het was het sein om de NCTV openlijker lijsten te laten maken van mensen die de Nederlandse overheid bekritiseren. Je moet immers wat verzinnen om je bestaansrecht te rechtvaardigen.

In werkelijkheid zijn ze waarschijnlijk ook niet veel anders dan veel andere (met name) topambtenaren; zichzelf prostituerende subjes. Bij een wisseling van de politieke macht waaien ze immers gewoon weer met die politieke wind mee.

En des te schrijnender is het dat dit voor onbekende percentages zichzelf prostituerende subjes gesteund worden door nog geen 0,01% ambtelijke jankers die anoniem gaan klagen bij stemverheffing.

En dat deze mensen doen wat ze doen is omdat wij, het volk, blijven stemmen op partijen die de opgedragen agenda uitvoeren. En of je dit nu 2030, WEF of globalistisch wilt noemen.

Het zal me werkelijk aan mijn spreekwoordelijke anus oxideren.

Opkomen voor jezelf en je naasten!

Ik blijf het herhalen. Om op te komen voor jezelf en je naaste (mijn definiete van nationalist) is toch normaal.

Het is dan ook een gemiste kans dat er nog geen Verbindend Rechts bestaat. Wel wordt er op de andere kant van het politieke spectrum al weer hevig handje klap gedaan. De VVD blijft flirten met de PvdA/GroenLinks.

Als we de band van mensen binnen de baantjescarrousel niet doorbreken zal de vernietiging van alles wat onze voorouders hebben opgebouwd doorgaan. Het is ook niet links of rechts. Dus ook geen links-extremisme versus rechts-extremisme.

Voor mij is het de aloude strijd van de globalisten (Marxisten) versus de Nationalisten. De mensen die nu aan de knoppen zitten denken allemaal hetzelfde. Het zijn globalisten. Ze zijn verheven van communist naar cultuur-marxist en globalist. Het zijn spin-offs en komen voort uit het gedachtegoed van de Russische Revolutie 1917.

Wat betreft Omtzigt heb ik al eerder gezegd, de beste volksvertegenwoordiger met de meeste dossier kennis, op basis van mijn waarnemingen in politiek opzicht vooral socialist en globalist. Maar dan wel een met, voor ‘het volk’, het hart op de goede plek.

Als er geen nationalistisch tegengewicht is, dan zullen de eerder benoemende agenda’s gewoon als leidraad dienen. Dan zal Pieter Omzigt’s NSC, ondanks dat ze hier en daar EU kritisch zijn, vooral ook uitvoering geven aan deze agenda’s.

Waarbij ze enkel kijken waar en hoe we als Nederland de checks en balances kunnen uitvoeren. Alles onder de noemer, als de formaliteiten maar kloppen.

Conclusie

Voor ONS, het volk (ook zij die het vertrouwen in de politiek kwijt zijn), is het daarom nu de taak om het kruisje te zetten bij een naam die staat op de kieslijst van de PVV, BVNL of FvD.

We zullen ons Nederlanderschap dan ook moeten herwaarderen, waarbij duidelijk is dat Nederlanderschap niet alleen gaat over de juiste papieren maar dat het veel dieper zit.

——————————

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede/Nederland is het waard!


Erwin
Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld