In Moskou zal de opluchting groot zijn. Het gasverbruik zal voorlopig niet dalen in de EU, ondanks de woekerprijzen. Gas is niet alleen groen verklaard door Brussel, maar ook ‘goedgekeurd’ als vervanger van kernenergie.

Door: Kol. b.d. Leo Dorrestijn

Dit heet een interim-oplossing te zijn, maar is uitsluitend bedoeld om de Duitse antikerncentrales-lobby te lijmen. Deze linkse ‘klimaatfantasten’ vergroten liever de CO2-uitstoot van gascentrales en industrie dan bestaande kerncentrales te handhaven als interim-energiebron. Hun loze argumenten over de opslag van kernafval worden vooral zichtbaar bij de beoogde opslag van CO2. Als dit even zorgvuldig moet gebeuren als bij kernafval, dan wordt dat volstrekt onbetaalbaar. Maar dat probleem laat de groene religie graag aan anderen over.

Gascontract

De bewering dat Nederland gas aan Duitsland moet blijven leveren in opdracht van Brussel, komt me zeer merkwaardig voor. Ik denk dat Brussel heeft gezegd; u moet uw contracten nakomen. En dan is het de vraag: wie heeft die oerstomme contracten afgesloten? De Gasunie of de Nederlandse staat? Laat de Gasunie dan maar failliet gaan, want de ‘aandeelhouders’ hebben lang genoeg geprofiteerd van de Groningse ellende. Ons gas is weggegeven voor een schijntje en nu mag de burger de rekening betalen voor importgas. Net als voor importstroom, omdat de provincies voor hun energiebedrijven liever een paar miljard wilden om te kunnen verspillen.

Ionisatie

Net als bij de energietransitie, worden de echte oplossingen tegen Covid-besmetting genegeerd. Een belangrijke is ionisatie van de binnenlucht door apparatuur van een paar honderd euro. Iedere school had dit allang kunnen toepassen en het RIVM had de werking 2 jaar geleden kunnen onderzoeken.

Misschien is dit ook gebeurd, want naar verluidt worden de werkruimtes van de Kamer reeds geïoniseerd en hebben de Britten een video gemaakt om de werking te demonstreren. Hoeveel apparatuur had al geïnstalleerd kunnen zijn met de 9 miljard die nu bij het Ministerie zijn verdwenen?

Die vraag is niet zo moeilijk: 18 miljoen! Genoeg voor alle ziekenhuizen, verpleeghuizen gevangenissen, scholen, huisartsen en het openbaar vervoer, naast de woonkamers en horeca. En als de minister dit te duur vindt – terwijl de samenleving dat gaat betalen – dan moet hij zich eens afvragen wat alle debacles tot dusver hebben gekost, inclusief stookkosten voor ventilerende scholen, helitransporten naar Duitse ziekenhuizen, extra geld voor leerkrachten die er niet (willen) zijn, vasthouden aan volledige opgeleide ic-medewerkers en overige verpleegkundigen, waar een verkorte opleiding (‘1e fase’) uitkomst kan bieden net als in Engeland, en de kosten van het ziekteverzuim in alle sectoren. Wie het allemaal op een rijtje zet, vraagt zich af of complotdenkers misschien toch gelijk hebben. Zeker als een van de ‘adviseurs’ nu minister kan worden ter vervanging van degene die het bovenstaande maandenlang heeft genegeerd terwijl de medisch-farmaceutische maffia zijn begroting leegtrok.

(Zie ook artikel van prof. Berkhout in de Telegraaf van 7 jan en de video met uitleg van prof. John Oxford en van Ton Rademaker over ioniseren. Voorts ook hier)

Kernenergie

Als de ‘groene’ Duitse vicekanselier de waarheid spreek – iets waar je bij milieufanaten mee moet oppassen – dan kan er geen bezwaar zijn als Nederland enkele kerncentrales nu overneemt. Dat scheelt ook nog eens de kosten van 15 (!) jaar ‘afbouwen’ en is goed voor de benodigde ‘stroombuffers’ als hier de biomassacentrales worden stilgelegd en de ‘hernieuwbare’ energieproductie (wat is dat eigenlijk; telkens nieuwe windturbines neerzetten?) gewoon doorgaat. Bovendien kan dan de echte discussie over het afwijzen van kernenergie beginnen, net als in België.

Subsidiedoctoraat

Dat eredoctoraten worden verleend aan personen die bijzondere prestaties hebben geleverd in het belang van de wetenschap, lijkt logisch, maar is in het verleden al vertroebeld door koninklijke hoogheden, politieke figuren en zelfs een voormalige Zuid-Afrikaanse terrorist te ‘eren’. Het is een afspiegeling van het gepolitiseerde wereldje op sommige universiteiten: Amsterdam, Nijmegen, Wageningen en wellicht ook Utrecht. Zolang het gaat om een beloning voor figuren die bijzondere (financiële) verdiensten voor de universiteit hebben gehad, valt dit nog te billijken. Maar de absurde voornemens in Delft kunnen simpelweg niet gebaseerd zijn op de verdiensten van Timmermans voor het milieu; zelfs niet als er door Brussel bijzondere projecten worden gefinancierd in Delft. Timmermans wordt daar al rijkelijk voor beloond door dezelfde mensen die ook voor de subsidie zorgen: de belastingbetalers.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld