1 ) Als het gaat om veiligheid en justitie nu zelfs de VN vraagtekens heeft bij het politie optreden. Het is dan ook volledig terecht dat voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP ontstemt is. Wat Gerrit misschien wel is vergeten, Amnesty International vroeg het Openbaar Ministerie en de Haagse burgemeester Jan van Zanen ook al om onderzoek te doen.

Door: Erwin Versteeg (Verbindend Enschede / Wij zijn Nederland (WZNL)

.

Want, laten we eerlijk zijn, ondanks de positieve discriminatie bij de selectie van nieuwe politieagenten waren er altijd nog twee zekerheden:
1a) de politie liet altijd voorkomen neutraliteit te garanderen door het dragen van uniforme kleding,
1b) de aangifte bereidheid neemt al jaren af omdat aangifte doen volgens velen toch geen zin heeft.

2 ) Als het gaat om Corona/COVID19 werd op 6 januari 2021 de 39-jarige verpleeghuismedewerkster Sanna Elkadiri in Veghel als eerste in Nederland ingeënt met het corona-vaccin waardoor we de vrijheid terug zouden krijgen. Minister Hugo de Jonge (CDA), die erbij was, zei: ,,Ik zou zeggen: mouwen opstropen en gaan!’’.
2b) op 4 januari is het De Jonge die wanhopig roept (net zoals hij er inmiddels uitziet) ‘boosteren, boosteren, boosteren’ want zonder oppep prik ben je níét genoeg beschermd.
3b) in oktober 2021 – na bijna 2,5 jaar – is de bouw van duizenden woningen vertraagd en de snelheid op autosnelwegen maart 2020 met goedvinden van de regeringspartij VVD verminderd vanwege stikstof.

Maar nu de zekerheid. De leden die toetreden tot het politbureau zijn bekend. Na lange en zeer uitgekiende coalitie-onderhandelingen en dito selectie hebben de beoogde ministers en staatssecretarissen zich voor mogen stellen aan de zetbaas van Nederland, Mark Rutte. Vandaag (8-1-2022) is het constituerend beraad waarin de financiële kaders worden vastgelegd. Maandag (10-1-2022) volgt de bordesfoto waarna de staatsdoema – zonder doorrekening CPB want deze volgt Dinsdag (11-1-2022) – de plannen dichttimmert.

Hernieuwde zekerheid

De hernieuwde zekerheid voor veiligheid en justitie:
Maandag 3 januari was het de beurt aan de Turks-Koerdische met ook een Nederlands paspoort Dilan Yeşilgöz-Zegerius (na de SP, PvdA, GroenLinks nu lid van de VVD) beoogt minister Jusititie en Veiligheid. Het zal hopelijk niet aan haar loopvermogen liggen dat voor het eerst bij de start van een nieuw kabinet Nederland een minister van Justitie krijgt die geen rechtenstudie heeft gedaan.Ze bewijst wel dat de achternaam er echt niet toe doet. Dat deed het niet bij de studie Sociaal Culturele Wetenschappen) en niet bij het van baan veranderen tot je ergens komt waar je pas echt je waarde kunt laten zien. Als staatssecretaris medeverantwoordelijk voor het klimaatnota en nu daadwerkelijk aan de knoppen!

Opklikken voor groter

De hernieuwde zekerheid voor Volksgezondheid:
Ernst Kuipers is meegegaan in het verhaal van politici en hebben de eigen sector laten zitten. Hij is de volgende op Volksgezondheid die zijn ijdelheid streelt. Zijn reactie ‘ik ben nog niet beëdigd’ zegt in die zin misschien alles. Ondertussen wordt de Nederlandse bevolking een verdere angstpsychose aangepraat: discriminatie van gezonde personen (die niet behoren tot de eigen kring van bevoordeelden) verder gelegaliseerd en liggen de zieken nog steeds in het ziekenhuis met te weinig bed- en verpleeg-capaciteit.

De hernieuwde zekerheid voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit:
Dat is nog eens een uitspraak. Ware het niet dat als gedeputeerde stuurde november 2021 Henk Staghauwer op verzoek van demissionair minister Stef Blok (Economische Zaken en Klimaat) nog een brief waarin hij schrijft het voornemen van Blok te steunen om twee aangenomen wetswijzigingen buiten werking te stellen.Er volgde een maar liefst 7 uur durend debat in de Provinciale Staten. Want waar werkte Staghouwer nu voor Groningen of (toen al) vooral voor het Haagse. In plaats van opstappen wordt hij dus minister van Landbouw.

De hernieuwde zekerheid voor Rechtsbescherming:
Op maandag 3 januari was het Franc Weerwind – de absolute doorbraak in diversiteit – die Mark Rutte de hand mocht schudden. De ‘Obama van Almere’, na George Abraham Ellis (Paramaribo, 1846) in 1903 minister van Marine nu, 119 jaar later, opgevolgd door kind van Surinaamse ouders Franc Weerwind.

Nu is het zo dat buitenechtelijke bezigheden privé-kwesties zijn. Zeker ook omdat Franc in scheiding lag met de moeder van zijn kinderen toen hij zijn nieuwe vriendin bezwangerde. En dat de man zelfs verantwoordelijkheid nam nadat hij er met wederom een nieuwe vriendin vandoor ging is als je het vergelijkt met mede D66’er Alexander Pechthold zelfs lovenswaardig. Hij nam die verantwoordelijkheid immers niet na buitenechtelijke bezigheden. Na Sydney Smeets zou je echter denken dat ze bij D66 op dit gebied minder liberaal zouden zijn.

Binnen Kaag 1 is er echter geen enkele zekerheid voor Nederland en de Nederlander. Zelfs niet wie de echte liberaal, de keiharde communist of misschien zelfs een……..! Met Kaag 1 onder zetbaas Mark Rutte zitten we straks met een EU leger, zullen we straks EU belasting betalen. ‘Vrijheid’ betekent binnen Kaag 1 straffen en inperken van vrijheid vanwege eigen meningen of opvattingen. De enige uitweg naar de vrijheid – zoals Kaag 1 dit lijkt voor te staan – is een vaccin volgens D66 receptuur.

Tot aan de val van Kaag 1 kan het budget ‘wachtgeld’ beter wat opgehoogd worden. Maar daar gaat Kaag zelf over. En het is een aanname, maar dat durf ik aan. De zekerheid dat het wachtgeld goed is geregeld zal er dan ook wel zijn…

*****

#WijStaanVoor! Vrijheid. En laat duidelijk zijn, vrijheid is niet onderhandelbaar #GR2022

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede / Nederland is het waard!

*****

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer, raadslid in de Gemeente Enschede en sinds maart 2018 en voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

 

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld