Er was eens een kapitein op een hele mooie, robuuste, onzinkbare boot. Jaar in jaar uit bracht de boot passagiers van punt A naar punt B. Dat ging altijd goed tot op een dag iemand in het kraaiennest in de verte een ijsschots zag. De kraai schalde met zijn trompet. “Toet toet toet! IJsschots in zicht!”

Een bijdrage van: Floris van den Berg

In eerste instantie werd hier niet op gereageerd, maar toen de ijsschots toch wel écht duidelijk zichtbaar was werd er actie ondernomen. Direct werd er een Ice Floe Avoidance Team opgericht en men ging meteen druk in beraad. Na een aantal uren crisisberaad kwam men met de oplossing: alle passagiers moesten keihard de Gangnam Style dans doen. Alleen dan zou de ijsschots kunnen worden afgewend. De kapitein riep via de intercom om: ‘Attentie attentie. Wij stevenen af op een ijsschots. Iedereen moet Gangnam Style dansen. Dat is de enige manier om dit gevaar te trotseren’.

Een groep mensen begon direct te dansen. Een andere groep echter zag hier niet echt het nut van in. “Kun je niet beter aan het roer draaien?” werd er verdwaasd gevraagd. Maar de kapitein wilde van niks anders weten. “De ijsschots komt steeds dichterbij, dus er wordt niet genoeg gedanst!” zo klonk het. De kapitein legde de schuld bij de passagiers. De crew werd op de passagiers afgestuurd om de mensen aan het dansen te krijgen. Een iets groter groepje ging nu ook dansen. Nou ja, eigenlijk dansten ze alleen als de crew in de buurt was. Ondertussen vroegen steeds meer mensen zich af waarom er niet aan het roer werd gedraaid.

“Het is nog niet genoeg!” riep de kapitein boos. Vervolgens riep hij om: “Attentie attentie. Willen jullie de ijsschots niet ontwijken ofzo? Welnu: wie niet danst kan niet meer eten in het restaurant en niet meer naar de bioscoop!”. Steeds meer mensen gingen toen dansen, want ja. Je moet toch eten en nooit naar de bioscoop is wel heel saai. Een kleine kern bleef roepen dat je aan het roer moet draaien. “Nee!” riep de kapitein. “Onzin! Jullie dansen niet hard genoeg! Dansen! Harder! Harder bitches! Dans je voeten kapot.”

En toen zonk de boot.

*****

Floris van den Berg is een libertariër die bij tijd en wijlen actief is voor de Libertarische Partij. Ook hij is actief als columnist op LinkedIn.

——————–

 

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld