Dat Duitse politici te koop zijn, is reeds vaker in de publiciteit gekomen. Aan lobbyisten werd daarom de vrije toegang tot het Duitse parlementsgebouw ontzegd.

Door: Kol. b.d. Leo Dorrestein

Ook in het Europese Parlement spelen naar verluidt de Duitse vertegenwoordigers binnen de EVP een dubieuze rol bij de verkiezing van een nieuwe EVP-voorzitter uit Malta. Die zou hen functies en privileges hebben beloofd. Vreemd dat het normale controlemechanisme op integer gedrag ook daar niet schijnt te werken, maar dit is niet uitzonderlijk als het Duitse politici betreft, net als in Nederland en Groot-Brittannië.

Hamas

De EU kan formeel excuses aanbieden aan Israël nu de hoogste Europese rechter heeft bevestigd dat Hamas een terroristische organisatie is. Dit geldt ook voor de VN die altijd de hulporganisatie UNHCR de hand boven het hoofd hield, ondanks beschuldigingen van (wapen)smokkel voor de Palestijnen. Dergelijke aanwijzingen over de rol van de VS en bepaalde VN-organisaties ten gunste van de moslims in de Srebrenica-enclave, zijn (te) lang genegeerd of ontkend. Een van de schandvlekken van de Clinton-regering en de VN-top, alsmede van de Bosnische (moslim)regering in Sarajevo die het lot van 5000 eigen burgers op het spel wilde zetten om alsnog steun van de NAVO te krijgen. Daartoe ‘mochten’ moslim-bendes eerst honderden moorden, verkrachtingen en brandaanslagen plegen in vijandelijk gebied om mede het Srebrenica-drama met ongeveer 4500 vermoorde moslim-mannen/jongens uit te lokken. Hoeveel Gaza-burgers heeft Hamas reeds zelf omgebracht of door terreur tegen Israël verloren bij de militaire tegenacties? Doch de Nederlandse regering zal hiervoor geen tribunaal willen oprichten of bepleiten. Die had en heeft andere belangen.

Hardleers

Kennelijk hebben BuZa en Berlijn niets geleerd van hun foute aanpak in Afghanistan. Men wil nog steeds het eigen gelijk bewijzen door naar verluidt meer geld naar Kaboel te sluizen. Hierover is de Kamer niet geïnformeerd, want daar is in feite geen budget voor. Er was al een overschrijding sinds minister Kaag het geld liet rollen, maar je kunt in een nieuw kabinet altijd nog meer eisen, nietwaar. Zeker als je beweert dat het voor onderwijs in Afghanistan is. Wat de Taliban daaronder verstaan is inmiddels voor iedereen duidelijk, behalve voor BuZa. Doch in werkelijkheid zou het een geheime deal kunnen zijn om nog meer Afghanen naar Nederland (en Duitsland) te halen.

Retour

Kennelijk heeft Merkel tegen Loekasjenko gezegd: Wir schaffen das nicht! En mogen we de Polen prijzen voor hun standvastigheid. Want gearresteerde gelukzoekers aan de Poolse grens worden nu per vliegtuig retour gebracht naar het land van herkomst. Er wordt zelfs niet gewacht op de nieuwe kanselier Scholz (SPD) waarvan sommigen ten onrechte denken dat het een aardige, betrouwbare man is. Het Britse warhoofd Johnson moet dus niet klagen over 26.000 illegalen erbij dit jaar, maar gewoon Parijs aanklagen bij de Europese rechter over het niet uitvoeren van het EU-vluchtelingenbeleid door de illegale gelukzoekerskampen bij Calais te gedogen. En vervolgens de gelukzoekers terug naar Frankrijk sturen. Misschien dat dan eindelijk de EU-grenzen worden gesloten.

Rijke Westen

Meerdere Telegraaf-lezers vinden dat het ‘rijke’ Westen verantwoordelijk is voor het vaccineren van de Afrikaanse bevolking. Een merkwaardige opvatting, want het Westen is niet rijk meer, maar draagt een gigantische schuldenlast en heeft al veel te veel hulpprojecten gefinancierd zonder het beoogde resultaat. In sommige landen draait de hele gezondheidszorg al op kosten van de VN en sponsorlanden, net als het onderwijs, de hulp aan vluchtelingen en straks de milieumaatregelen. Daar zou dan niet alleen het (blijven) vaccineren bijkomen, maar ook de benodigde ic-capaciteit en de uitbreiding van ziekenhuizen. Terwijl die capaciteiten hier al ontoereikend resp. onbetaalbaar zijn. En waarom dit niet overlaten aan de WHO of aan de rijke landen in het Midden-Oosten? En waarom alleen voor Afrika en niet Azië, Midden– en Zuid-Amerika of – beter nog – alle landen die niet corrupt zijn, geen wapens kopen, wel echte vluchtelingen opvangen of geboortenbeperking nastreven? Compassie is een waardevolle emotie, maar moet het gezond verstand niet overheersen.

Voetbal

De schade van het tuig in Rotterdam is enorm als ook de kosten van politie, hulpverleners en schoonmakers worden meegerekend. Dit geldt in vele gevallen eveneens voor voetbalgeweld en ME-inzet, die slechts een klein gedeelte van de totale kosten omvatten, die de samenleving moet opbrengen voor prof-sport. De Algemene Rekenkamer zou in een onderzoek eens moeten kijken naar belastingvrijstelling, aftrekbare reclame/sponsoring, subsidies, milieuschade (reizen van spelers, politici en fans) en internationale representatie. En daarnaast geweld, corruptie, drankgebruik, belastingontduiking, gokken/matchfixing, overlasten chantage (gemeentebesturen), alsmede het criminele geweld op het veld, tegen het licht moeten houden. Tot slot kan dan de vraag worden gesteld wat prof-sport bijdraagt aan onze samenleving en wie uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het toenemende gebrek aan normen en waarden, met name in het schimmige voetbalwereldje, maar zeker niet alleen daar.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld