In het Financieele Dagblad van 30 mei jl. lezen we een interview met PVDA’er Ronald Plasterk. De man die net geen premier werd van het nieuwe PVV/NSC/VVD/BBB-kabinet:

De man die het niet werd, woont middenin de multiculturele samenleving. En toch ook niet helemaal, want de ruime tuin van Ronald Plasterks vrijstaande huis is beschermd door een manshoog hek.’

Door: Renzo Verwer

Een wonderbaarlijke inleiding. Weten de journalisten Boudewijn Geels en Thieu Vaessen dan echt niet dat een multiculturele samenleving DIT betekent: lagere – en nu ook middenklassen stemmen vaker migratiekritisch. Rijken kunnen het zich veroorloven ‘progressief’ te stemmen, maar die stemmen net zo goed PVV.

Rijken stemmen namelijk PVV met de voeten: je terugtrekken, eigen wijken, eventueel hoge hekken en je kind naar witte scholen sturen/van gemengde scholen afhalen, nietwaar mevrouw Halsema? Want ja, je eigen kinderen zijn geen sociaal experiment, je experimenteert gewoon lekker met andere kinderen. Want ja, etnisch gemengde klassen betekenen doorgaans een niveaudaling en meer pesten (en oh wat brengt dit artikel, zie het linkje hiervoor, deze boodschap omfloerst. Je ziet de wetenschappers op hun handen zitten, wringen, bang zijn voor politiek incorrecte conclusies).

Multicultuur betekent segregatie in plaats van integratie. Dit zouden journalisten na al die jaren wel eens mogen weten. Of durven ze het niet te denken en zeggen? De Groene bijvoorbeeld beweert nog altijd dat rechts etnische tegenstellingen opstookt en negeert de tegenstellingen zelf.

Het FD-artikel van gisteren gaat verder. Het stelt over Plasterk: ‘Hij is júíst nog steeds sociaaldemocraat. Maar wel een van de oude stempel, die het welzijn van de arbeidersklasse voorop heeft staan. In deze buurt zijn de mensen niet allereerst bezig met “Europa” en “klimaat”, zoals op de nieuwe verkiezingsposter van GroenLinks-PvdA staat.’

Einde van het stuk:

Juist.

Maar bestaat brede journalistiek met die brug tussen al die blablabla dan nog wel?

——————————

Renzo Verwer (Woerden, 1972).  Is sinds 1994 freelancer en sinds 2005 blogger. Auteur van diverse boeken, tevens boekhandelsmedewerker. Hij ziet dat velen nog veel ‘lezen’ en ‘communiceren’.
Contact: rfverwer@gmail.com en vergeet niet de website van Renzo met een bezoek te vereren.

——————————

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld