Wanneer ‘populistische’ partijen zeer veel stemmen krijgen bij een verkiezing is de conclusie als volgt: Het komt door de Russen!

Wanneer een ‘populistische’ president wordt verkozen volgt dezelfde conclusie: Het komt door de Russen!

Politieke partijen en premiers wiens beleid het niet zo goed doen hebben twee opties: hun huidige koers aan enig kritisch zelfonderzoek onderwerpen en zo nodig herschrijven of de Russen de schuld geven. Het klinkt bijna te cynisch voor woorden, maar wanneer je het nieuws een beetje in de gaten houdt en doorhebt, zie je het vaker terug dan je lief is. De Russen – of beter gezegd Poetin – krijgen bijna dagelijks de schuld van vele problemen in de wereld, het gaat bijna zo ver dat we de Russen de schuld geven als de NS haar dienstregeling weer aanpast op die 2 centimeter sneeuw die mogelijk gaat vallen. Er wordt nog net niet gesproken van een Russisch wereldcomplot (Wereld-Russendom? De Eeuwige Rus?).

Macron

Afgelopen vrijdag gaf Emanuel Macron een uitgebreid interview in Le Point, waarin hij de kans kreeg om zijn mening te geven over de gele hesjes. Tot mijn stomme verbazing merkte hij op dat zijn eigen beleid of de economische stagnatie van de afgelopen jaren niet het probleem zijn. Dit terwijl de koopkracht en het besteedbaar inkomen nauwelijks tot niet is gegroeid de afgelopen jaren – in Nederland overigens ook niet – en de plotselinge prijsstijgingen van afgelopen jaar in eerste instantie de aanleiding vormden voor grommende protesten van de gele hesjes.

Maar nee, het gefaalde links-liberale (globalistisch; voorbij links en rechts, als we eerlijk zijn) beleid van Macron is natuurlijk niet de oorzaak. Bij Le Point vertelde Macron dat het de schuld van de Russen was, omdat de Russen de internet-content blijven aansturen. De Russen zouden namelijk vanuit het Kremlin deze beweging steunen. De Russen zouden bepaalde kernfiguren van de gele hesjes sturen en media advies geven volgens Macron. Een beetje zoals een eeuw geleden de Oktoberrevolutie werd gefinancieerd door het internationaal bankwezen, zeg maar.

Omkering van de Koude Oorlog-retoriek

Toen Macron werd verkozen zagen de links-liberale media hem als de nieuwe Messias, die het piepende en krakende project van de EU uit het slop kon trekken en Frankrijk weer een beetje aanzien kon geven. In beide projecten heeft hij gefaald; het land is niet vooruitgegaan. In plaats van zijn eigen visie en beleid kritisch te evalueren, moet het in zijn gedachte wel komen door een externe factor. De Russen de schuld geven is in dit geval de makkelijkste optie; voor de links-liberale orde is het Rode Gevaar – of beter gezegd het gevaar Poetin – immers groter dan ooit.

Daar waar ‘rechts’ in de jaren ’50 extreem russofoob was, is dat tegenwoordig links. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de links liberale orde – de Democraten voornamelijk – in de VS. Hillary Clinton verloor niet omdat ze zelf een bizar slechte campagne voerde en Trump inspeelde op de sociale onrust, nee het kwam door ‘ze russians’. Hopelijk komt Robert Mueller snel met zijn definitieve rapport, want bewijs zal er toch wel niet zijn. Het blijft bij insinuaties en feitenvrij gebrabbel.

Een sombere toekomst

Binnenkort – 13 en 14 februari – is er weer een NAVO-top. Hier zal weer naar buiten komen dat het Russische gevaar steeds groter wordt. Zeker nu zowel Rusland als de VS het INF-akkoord hebben verbroken. Dat de NAVO weer verder zal gaan uitbreiden richting het oosten zal geen verrassing zijn. Onthoudt namelijk dit en herhaal het als een mantra: alles komt door de Russen!!

Nu zijn Rusland en Poetin zeker niet de meest heilige boontjes in dit verhaal, maar de bizarre vijandbeelden die ‘links’ koestert jegens Rusland zijn ongezond. Een constructieve band, economisch of politiek, zullen we niet zo snel meer gaan hebben. De NAVO, de EU en individuele landen duwen de Russen onbewust in de armen van de Chinezen. Een band opbouwen om een verscheurd Europa te voorkomen, zoals ten tijden van de Koude Oorlog, gaat hiermee niet lukken. Links heeft zijn mond vol van inclusiviteit, maar inclusief zijn met de Russen staat niet in hun woordenboek. Deze koers is destructief en wij betalen straks de rekening; economisch, cultureel, militair.

Terwijl Bart deze geweldige artikelen schrijft, werkt Sid Lukkassen nu aan een crowdfunding: een onderzoek naar identiteitspolitiek. Het is zijn doel om in kaart te brengen hoe destructieve linkse identiteitspolitiek, het publieke debat sloopt. Hij is al bijna op 100 procent! Wees een held, steun Sid en geef dit project het laatste duwtje!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld