Minister van Financiën Kaag (D66) blijkt – bij nader inzien – een financieel genie en dat is goed nieuws voor Nederland, die met deze Minister stevig in aanzien heeft gewonnen. Of niet natuurlijk…

Door: Ton Nijhof

 

Gisteren bracht RTL Z het nieuws dat Kaag op geniale wijze “de fout was ingegaan” met regels omtrent witwassen en belastingontwijking. De regels, die mede door haar zijn opgesteld op grond van D66-voorstellen, zijn sinds dit jaar bedoeld om bedrijven en stichtingen eerlijk de financiële belanghebbende op te laten geven. Deze eigenaar, de zogenoemde UBO (ultimate beneficial owner), moet bekend zijn voor bijvoorbeeld banken en toezichthouders. Dat is om witwassen en belastingontduiking tegen te gaan.

Onze Minister met links een lakei.

Voordat Kaag minister werd, bracht ze haar (niet onaanzienlijke) zakelijke en financiële belangen, waaronder een effectenportefeuille en enkele stapels stenen (met balken erdoor om de rotzooi bij elkaar te houden), in een stichting onder. Dat is verplicht, zodat zij – zolang ze minister is – daar geen zeggenschap over heeft. Deze verplichting zou dan belangenconflicten moeten tegengaan. Voor de stichting van Kaag staan drie onafhankelijke bestuurders geregistreerd als belanghebbende en Kaag zelf niet. Precies daarin schuilt het financiële en rechtskundige genie van onze Minister van Financiën; zorg dat je bovenop de centen zit, maar dan wel zo dat het plebs daar niets van in de gaten heeft. Zo hoort het; dat zijn daden die zich kunnen meten met de prestaties van de VOC!De verschrikkelijke PVV

Helaas liet de woordvoerder financiën van de verschrikkelijke PVV (Tony van Dijck) zich weer eens op racistische (Minister Kaag (D66) is blond), xenofobe, rechts-radicale, onheuse, stigmatiserende, laatdunkende, ophitsende (tientallen hondenfluitjes), nazistische, onbeschofte, denigrerende en reltechnisch optimale wijze uit over de Minister (D66). Dat is niet lief en in deze casus op geen enkele wijze een bijdrage aan de verstandhoudingen met het volk zoals Minister Kaag (D66) die voorstaat. (!) De Minister (D66) immers, heeft volmaakt niets gedaan. Zij heeft zelfs niet bij de notaris gezegd dat zijzelf als Minister van Financiën (D66) verantwoordelijk was voor de wijziging van de regelgeving.

Pas wanneer zij de notaris actief, uitdrukkelijk en bij herhaling op de hoogte zou hebben gebracht van haar zwijgen, pas dan zou de kritiek van Van Dijck stand kunnen houden. Zulks is in deze echter totaal niet aan de orde. Bovendien eet iedere patatbakker wel eens een kroketje van de zaak.

Ik besluit mijn waarderingsschrift met een gebed;

Wees gegroet, Sigrid, vol van genade,
De Heer is met U,
Gij zijt de gezegende onder de vrouwen, en
Gezegend is de poen, de vrucht van Uw schoot. (Nog verder uitzoeken / TN)
Heilige Sigrid, Moeder van D66,
Bid voor ons zondaars,
Nu en in het uur van onze financiële dood,
Amen
.”

Mens, ga koken. (of probeer het tenminste)


Ton Nijhof. Foto: Sjef Prins / APA

Ton Nijhof (1956) is zelfstandig dwarsdenker, voorzitter van Stg. De Nieuwe Zuil, politiek voslagen incorrect en auteur van o.m. ‘De Afrekening – Kroniek van een getergd volk‘ en redacteur van ‘Tegen de Tribalisering – De terugkeer van de stammencultuur in de moderne wereld‘. Daarnaast publiceert hij regelmatig op diverse websites, in het bijzonder op DeNieuweZuil en Sta-Pal / OSL-StaVast.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld