Met het aftreden van Theresa May waren veel conservatieven blij, nu kon eindelijk Boris Johnson het roer overnemen om die Brexit eindelijk in gang te zetten. Boris Johnson is al jaren geliefd onder diverse conservatieven binnen en buiten het Verenigd Koninkrijk. Toch moeten we niet alle hoop op Johnson zetten – de man liet in het verleden al vaker zien dat hij wispelturig en opportunistisch is.

Deze week veranderde hij van standpunt over Brexit. Een paar uur nadat hij zei dat het VK er 31 oktober hoe dan ook uit zal gaan vertelde hij ineens dat er maar een kans van één op de miljoen is dat de Britten een chaotische no-deal zullen accepteren.

Johnson heeft ook al tot 5 keer toe geweigerd te antwoorden wat hij zal doen als het parlement stemt voor een no-deal vertrek. Diverse keren gaf hij een cryptisch antwoord waar de Britten niks aan hebben. Ze hebben duidelijkheid nodig, iets wat Johnson tot nu toe ook nog niet heeft gebracht.

Hoe betrouwbaar is Johnson? Veel mensen waren bij blij dat May opstapte, maar de vraag of Johnson de beste opvolger is is nog maar de vraag. Zo blijft het circus rondom de Brexit nog wel even doorgaan.

Misschien dat Jacob Rees-Mogg een stabielere keuze is.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld