William Barr, de Amerikaanse Minister van Justitie – die eerder al een samenvatting gaf van het Mueller-rapport – kondigt aan een team samen te stellen om de controversiële contraspionage-besluiten van de FBI en het ministerie van Justitie te onderzoeken. Bij het onderzoek zullen onder andere de acties worden onderzocht die tijdens de campagne in 2016 van Trump plaatsvonden.

Bias binnen de FBI

Dit wekt het vermoeden dat Barr inderdaad onderzoek doet naar de mogelijk bevooroordeelde houding van de FBI en zijn eigen ministerie in het onderzoek naar ‘de Russische samenzwering’. Republikeinse politici morren al geruim een jaar dat het hele onderzoek biased was. Afgelopen dinsdag (9 april) vertelde Barr al aan een commissie in het Huis van Afgevaardigden dat hij alles wil weten rondom de contraspionage die werd gedaan in de zomer van 2016.

Verraad

Het onderzoek dat nu wordt gestart staat los van een al lopend onderzoek naar de contraspionage. Barr zelf verwacht er in mei of juni mee klaar te zijn. Trump heeft – vanzelfsprekend – zeer enthousiast gereageerd op deze ontwikkeling. Trump is van mening dat het uitermate belangrijk is om terug te gaan naar waar het allemaal begon. Trump sprak zelfs over een poging tot een coup – de contraspionage, Russiagate. Grootspraak schuwt Trump niet, zeker niet nadat de Russia hoax is ontspoord. Trump zegt dat hij is afgeluisterd en spreekt van verraad.

Oeps…

Dat dit onderzoek nu naar buiten komt, is mede te danken aan de Democraten. Zij zijn nog verzuurd over de uitkomsten van het Mueller-rapport. Barr moest getuigen voor een speciale commissie van Democratische afgevaardigden waarin Barr dit dus naar voren bracht. Voor de Democraten is zo’n onderzoek niet iets waar ze op zitten te wachten. Het gaat namelijk over Trump, maar niet op de gebruikelijke negatieve toon.

Ongeacht wat de resultaten van dit onderzoek zullen zijn; voor Trump is dit een enorme opsteker. Voor zijn herverkiezing is dit allemaal zeer bruikbaar: hiermee kan hij zichzelf nogmaals als tegenstander van het establishment neer zetten.

 

Ja, Trump dit, Trump dat… Er zijn veel belangrijkere zaken aan de gang! Zoals de DNZ Sprekersmiddag met Arno Wellens en Sander Boon: De EU, de euro en de gele hesjes.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld