De Nederlandse troepenverplaatsingen zijn afgerond; beide militairen zijn in Utrecht aangekomen en zamelen nu voor het Centraal Station geld in voor hun uitrusting. Volgens bronnen sprak Minister van Defensie Ollongren over “een bemoedigend beeld van ons leger”.

Door: Ton Nijhof

Tien generaals en enkele admiraals leiden normaal gesproken de zaak momenteel in goede banen. In de tweede fase treden normaliter de MP, MinDef, MinBuza en Min Justitie (versterkt met de diverse secretariaten en parlementsleden) tot het team toe.

Zij zullen dan op basis van micro management het geheel, strikt bureaucratisch, op de voet gaan volgen om te voorkomen dat niet wordt voldaan aan de regels voor inclusiviteit, diversiteit, dat er geen excessief geweld gebruikt wordt, dat voldaan wordt aan de ARBO wetgeving, dat geen slaven worden gehouden en de vrouwelijke militairen geen geweld aan gedaan wordt.
Dat laatste wordt overigens veelal begeleid met het advies voldoende glijmiddelen en condooms aan de uitrusting toe te voegen, ingeval de vijand een geheel ander wereldbeeld hanteert.

Londen

Poetin met enkele Spetsnaz officieren. Afb: Kremlin.

Ter plaatse wordt vermoedelijk met steun van het MinJus een militaire rechtbank ingericht, om alle overtredingen van de wet op de krijgstucht en alle bepalingen in alle wetboeken, direct te straffen. Er is dan wel gekozen voor een uitgebreider ontplooiingsgebied en werklocatie op de Seychellen. Het mag immers niet te dichtbij de Oekraïne worden ontplooid, want Nederland blijft in EU-verband natuurlijk volstrekt neutraal.

In de VIP-ruimte op Schiphol zullen zich de overige Ministers en partijprominenten vestigen, in afwachting van de verdere ontwikkelingen. Bij de geringste onraad begeven zij zich veiligheidshalve naar Londen, en omdat het Verenigd Koninkrijk zich niet meer in de EU bevindt wordt verwacht dat zij van daaruit meer comfortabel leiding kunnen geven aan een nog op te richten verzetsorganisatie, bestaande uit reguliere tokkies en andere niet-partijleden.

Milieu

Minister van Milieudefensie Jetten zal desgevraagd meedelen dat hij het op prijs stelt dat de Koninklijke Marine met het oog op het milieu heeft besloten de NATO Zwarte Zeevloot te versterken met kano’s en roeiboeten. De eenheden zijn dan al onderweg en mocht een kano op het strand van Normandië stranden dan worden zij vlot getrokken door een boot met vluchtelingen die traditioneel onmiddellijk en met spoed op de lichtsignalen afkomt.

Ook zal hij waardering tonen voor de Koninklijke Luchtmacht, wanneer die heeft besloten het luchtruim te beveiligen met zweefvliegtuigen om het milieu te ontzien. Vanaf de vliegvelden Teuge en Terlet worden momenteel al patrouillevluchten uitgevoerd met zweefvliegtuigen, die allen zijn uitgerust met donderslag extra, geleverd door de inderhaast nieuw opgerichte vuurwerkfirma Schuurman. Een bezwaar tegen deze bewapening namens het GroenLinkse ‘Meldpunt Vuurwerk’ is in het kader van de verschrikkelijk zware sancties tegen Rusland nog niet in behandeling genomen.

Na afloop van de diverse persconferenties zal de voltallige Persgroep alle teams die zich met de verdediging van ons land bezighouden trakteren op een Magnum van Ola. De Minister van Financiën, mevrouw Freule Al-Qaq tot Kaag en Oxford-Exeter, stelt doorgaans meer prijs op een sorbet-aardbeien met slagroom, met een lichte buiging geserveerd door een verslaafde negroïde man. Dat ordinaire gelik aan een houtje is beneden haar niveau.

De kans dat die Russische schobbejak ons land hierna nog zal willen veroveren is logischerwijze niet bijzonder groot en bovendien hebben we dan altijd nog het ultieme EU-kernwapen: Frans Timmermans.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld