Nu iets meer dan een week geleden kwam het langverwachte rapport uit van speciaal aanklager Robert Mueller. Het bijna twee jaar durende circus en de bijbehorende heksenjacht bleken – zoals iedereen met een gram analytisch denkvermogen al zei – gebaseerd op half doorbakken lucht. Een heksenjacht die te beschamend voor woorden was, en waarin de mainstream media heeft laten zien wie de echte complotgekkies te zijn.

WikiLeaks postte een video die pijnlijk liet zien hoe diep gezonken de gevestigde media is. Als hongerige wolven die alles op alles zetten om de kijkcijfers niet nog verder te laten dalen, vielen ze stuk voor stuk allemaal voor het hetzerige complotdenken. Feiten waren er niet, dus was alles gebaseerd op geruchten en de meest ridicule speculaties. Welk rationeel denkend mens dacht nou echt dat de Trump-campagne in het geheim op bezoek zou zijn geweest bij de grote ‘dictator’ in het Kremlin, om te vragen of hij ervoor kon zorgen dat Trump verkozen werd?

Nog lager dan nep-nieuws

De vraag die nu eigenlijk gesteld moet worden is de volgende: waarom komen de gevestigde media zo makkelijk weg met 2 jaar lang roddels en nepnieuws verspreiden. Voor de mensen die het onderzoek volgde werd keer op keer duidelijk dat bewijs voor dit complot simpelweg ontbrak. Maar ook de Nederlandse media – en met name NRC ging hierin voorop – vielen bijna allemaal voor deze show van non-nieuws.

De ineenstorting van Russia gate is een blamage voor iedereen die er tot het laatste moment voor 100% van overtuigd was dat er wel een samenzwering moest zijn. Al sinds het aantreden van Trump als president draait de nieuwstoevoer om weinig anders dan Trump aanvallen – bij voorkeur als persoon, niet vanwege beleid. Inhoudelijke kritiek kan er zeker worden geuit op Trump, maar daar was bar weinig van te zien de afgelopen jaren.

De media doken als wolven op roddels en complotdenkerij. Of het nou ging om Stormy Daniels, de benoeming van Brett Kavanaugh of de Russia gate. De links-liberale media vernederde zichzelf keer op keer, maar verantwoording hoefde ze nooit af te leggen. Twee jaar lang (of nou ja, wel iets langer dan dat) hebben ze lopen speculeren op onwaarheden en roddels die nooit zijn bevestigd, maar niemand die nu verantwoording hoeft af te leggen voor deze waardeloze vorm van journalistiek.

En aan wie zouden ze dan verantwoording afleggen? De media bepaalt wat waar is en wat niet.

Trump kwam binnengestormd als de president die de hypocrisie van zowel de vastgeroeste conservatieven als die van de links-liberale orde bloot te stellen. Dit lukt de beste man vooralsnog verdomd goed. En het ‘erge’ is dat hij waarschijnlijk nog meer zooi gaat opgraven.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld