Dit is een bijdrage van Frits Bosch

In zijn artikel “Er zijn meer blanke slaven verkocht aan Noord Afrika dan zwarte slaven aan blanke landen” doet San Daniel verslag van de visie van emeritus hoogleraar Thomas Sorell van the Prager University.

Sorell heeft met een statistische beschouwing een verhelderend inzicht gegeven in Slavernij en de samenstelling daarvan.  Zijn bevindingen leidden tot een reflectie die meteen op onze eigen situatie kan worden toegepast. Er is een tendens dat men bij slaven meteen denkt aan Nederlandse of Britse  slavenhandelaren die zorg droegen dat zwarte slaven aan plantage houders werden verkocht als goedkope arbeidskracht.   Alleen daar al zouden wat feiten recht gezet moeten worden. De Nederlanders en Britten waren vervoerders van de slaven.  De slaven werden verhandeld op Afrikaanse markten door Arabieren. Onze Karwan Fatah Black, universitair docent  Universiteit van Leiden, is gespecialiseerd in slavernijverleden. Hij weet natuurlijk dat er meer blanke slaven verkocht zijn aan Noord Afrika dan zwarte slaven aan blanke landen. Maar Fatah houdt zijn mondje dicht hierover. Btw, deze extreem linkse Fatah (schrijver op ultra linkse website) zou ‘Black’ toegevoegd hebben aan zijn naam, uit ‘solidariteit’.

Slaven als product van zwarte Afrikanen

De Arabieren kregen die slaven toebedeeld door dorpshoofden van zwarte stammen die overtollige of ongewenste stamgenoten verkochten aan de Arabieren. Een schip verhandelde dus koffie, zonder dat de investeerders die koffieplanten deden groeien.  Ze verhandelden een product. Een schip verhandelde een ander product buiten het scala van alles wat van het ene naar het andere land werd vervoerd. Mensen, in dit geval slaven. Dat vervoer was mens onwaardig, geketend aan een dek.  Check it out het is de moeite waard het te lezen: https://tallsay.com/page/4294967892/er-zijn-meer-blanke-slaven-verkocht-aan-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-aan-blanke-landen-deel-dit-artikel-aub

“Dan willen we nu ook excuses van
Spanje voor de tachtigjarige oorlog”

Jesse Klaver vraagt Mark Rutte zijn excuses te maken voor ons slavernij verleden. Ja, dat lijkt me een heel goed plan. Slavernij is zo’n 300 jaar geleden gebeurd en zwart heeft stevig meegeholpen, zoals Akwasi ons heeft geïnformeerd. Openhartig joch is dat toch! Klaver vraagt Rutte datgene te doen waar hij het beste in is namelijk ‘sorry’ zeggen en excuses te maken. De afgelopen 10 jaar hebben we van Rutte een litanie van excuses gehoord. Maar nu willen we ook excuses terug hebben want nu blijkt dat er meer blanke slaven verkocht zijn aan Noord Afrika dan zwarte slaven aan blanke landen. Dan willen we nu ook excuses van Spanje voor de tachtigjarige oorlog! En ook excuses van Angela Merkel voor wat ons is aangedaan in de Tweede Wereldoorlog. Ik wil ook excuses van de Romeinen hoe ze hier hebben huisgehouden. Ik wil ook excuses van Frankrijk dat ze Nederland hebben geanexeerd, Lodewijk Napoleon. Laat ieder van u nog eens goed nadenken waar we nog meer excuses voor willen hebben. Dan gaan we een spelletje excuses maken doen! Wat een geweldig spel is dat in Coronatijd!

——————–

Frits Bosch, auteur van “Waarom haten ze ons eigenlijk”, “Wereld op een keerpunt”, “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld