We weten al tijden dat de radicalen op links voor een gevaar vormen in Europa en de VS. Antifa, AFA, Milieudefensie, ‘Kick Out Zwarte Piet’ etc.; stuk voor stuk organisaties die geweld niet schuwen. Vaak lijkt het zelfs hun primaire raison d’être te zijn.

In Nederland is het volstrekt normaal dat parlementaire – linkse – partijen meelopen met demonstraties waaraan deze gevaarlijke organisaties meedoen. De AIVD heeft deze organisaties allang bestempeld als een gevaar voor de openbare orde. Toch nemen partijen niet of nauwelijks afstand van deze clubs. Ze ‘veroordelen’ extreme leuzen of acties van deze clubs, maar bij de eerstvolgende linkse demonstratie staan ze gezellig naast elkaar.

Het slagveld van de VS

In Amerika zijn deze demonstraties of soms zelfs halve oorlogsituaties zowat het nieuwe normaal. Sinds Trump verkozen is, zijn de rode brigades een vast onderdeel van de collectieve Trump-psychose. Helemaal in de ban van Trump derangement syndrome gaan ze de straat op om iedereen die hun mening niet omarmt met geweld te intimideren.

Maar niet lang meer, volgens de POTUS. Trump hekelt al tijden het extremisme in zijn land. Nu is het, zo zegt hij, genoeg. Zou Trump het voor elkaar krijgen om vóór het einde van zijn eerste termijn Antifa (en andere extremisten) officieel als terreurorganisaties te definiëren? Dan zou de politie harder en vooral adequater kunnen optreden. En vluchten die omhooggevallen revolution larpers onmiddellijk de dichtsbijzijnde Starbucks in voor een grande soy latte.

Ze ‘bedoelen het goed’

Laten we het hopen. Al veel langer krijgt extreemlinks het voor elkaar door middel van intimidatiepolitiek en emoterreur hun walgelijke gedachtegoed salonfähig te maken, ook in Europa. Steden worden vernield en we doen alsof het allemaal prima is.

Een tik op de vingers is het meeste wat deze ‘activisten’ – werkloze wannabe-verzetshelden – krijgen, want de msm vindt het wel dapper en soms zelfs ’terecht’ als het gaat om het ‘doel’ van de organisaties. De boodschap is namelijk nobel, of zoiets. Fascisme is nodig om fascisme te verslaan, zal de redenering wel zijn. Of wilden mensen zich gewoon als fascisten gedragen en zochten ze naar een vijand om tegen te strijden? Laten we er maar niet te lang over nadenken.

Gelukkig zit aan de andere kant van de oceaan wel een politiek leider die dit gedrag openlijk afkeurt en noemt wat het is: terrorisme. Trump krijgt veel voor elkaar in zijn eerste termijn, laten we hopen dat hij dit ook nog dit jaar voor elkaar krijgt!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld