Het gerechtshof in Amsterdam heeft opiniemaker Jan Roos veroordeeld voor de mishandeling van een 16-jarige jongen. Roos kreeg een boete van 750 euro en moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 700 euro.  Het incident deed zich voor in mei 2018. Dat schreef het Algemeen Dagblad eerder.

De realiteit is vermoedelijk toch iets genuanceerder; “Ik werd uitgescholden en met de dood bedreigd”, aldus Roos op 5 augustus voor het hof. “Die jongen kwam op me afgestoven en dreigde mijn vrouw en mijn kinderen te vermoorden. Ik voelde me dusdanig bedreigd dat ik een afwerende beweging heb gemaakt. Ik vind het bijzonder spijtig dat het zover heeft moeten komen dat ik in mijn eigen dorp iemand een bloedlip heb geslagen.”

Artikel 7

Dat is vaker het geval. Opiniemakers worden niet zelden bedreigd door mensen die nog niet helemaal in de gaten hebben dat artikel 7 onderdeel uitmaakt van de Grondwet en dat het mensen als Jan Roos dus compleet vrijstaat iets te melden wat anderen wellicht niet aanstaat. Dat schreeuwende heethoofden die het niet op kunnen brengen om iemand met een andere mening nu eens gewoon met rust te laten, geconfronteerd worden met een welgemikte klap op de muil is niet zo gek. Er komt immers altijd een moment van een laatste druppel en dit was er waarschijnlijk zo een.

Misschien moeten we voor een minder vooringenomen rechtspraak, die nu gedomineerd wordt door communistisch-socialistische politieke voorkeuren, toch eens op bezoek in Polen of Hongarije; die hebben ervaring hoe je van die rommel afkomt. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de opinies van Roos bij de linkse elites van de rechterlijke macht niet helemaal lekker zijn binnengekomen.

De stakkers…

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld