Dit is een bijdrage van Leo Dorrestijn

Biomassacentrale

Welke (geheime?) garanties heeft de gemeente Diemen aan Vattenfall gegeven voor de bouw van een houtgestookte elektriciteitscentrale. Want voor een schenking van naar verluidt totaal een miljoen euro zal toch echt een tegenprestatie worden verwacht; kennelijk gedurende 10 jaar. Doch nog belangrijker: wat werd er aan de provincien Noord-Holland beloofd om de vergunning los te krijgen? Wellicht het vroegtijdig sluiten van de Hembrug-centrale zodat het gasloze tijdperk kan worden versneld? Er moet namelijk iets zijn dat zelfs door integere politici belangrijker wordt gevonden dan de gevolgen van het opstoken van bossen en de daarmee verbonden transporten, CO2-uitstoot en de gezondheidsschade door giftige stoffen.

Democraten

Een Telegraaf-lezeres verwijt Trump dat hij de tegenstellingen tussen Democraten (zijn gezworen vijanden) en Republikeinen uitvergroot.

Wat had ze dan verwacht in een land met een 2-partijenstelsel, waar niet alleen politici door de media worden gevolgd om de publieke opinie te beïnvloeden, maar ook rechters, ambassadeurs, familieleden van overheidsfunctionarissen en hoogleraren. Daarbij spelen geheime diensten, activisten, filmproducenten, universiteitsbesturen, politieke journalisten en grote tv-zenders een belangrijke rol. De VS is Europa niet en om dit te begrijpen zou men wat vaker de columns van Ann Coulter, Patrick Buchanan en Leon de Winter moeten lezen.

Demonstratie

Een duidelijker bewijs dat we onze nationale welvaart uit handen hebben gegeven, is nauwelijks denkbaar. Zonder dat duizenden de straat op gaan om te protesteren, heeft mevr. Lagarde (voorzitter ECB) precies gedaan waarvoor ze werd ingehuurd:  honderden miljarden klaarzetten voor zuidelijke landen, waaronder Italië, die zich niet laten controleren, corrigeren en renoveren. Een zinloze geldverspilling waarmee de welvarende, noordelijke,  landen worden leeggezogen tot een onomkeerbare financiële machteloosheid. Doch we kunnen pas massale demonstraties verwachten als de miljarden voor de ‘groene luchtkastelen’ ook zijn verdampt.

Dwaas

Dwazen die beweren dat Nederland miljarden aan Italië moet schenken, omdat anders onze producten niet meer (kunnen) worden afgenomen, worden kennelijk met opzet door linkse tv-journalisten uitgenodigd. Want zichzelf voor gek zetten met zo’n bewering gaat ze vermoedelijk te ver, daar iedereen met gezond verstand beseft dat er geen 100% winst wordt gemaakt door NL producenten en exporteurs, dat de Italiaanse importeurs en tussenhandel ook aan die verkoop verdienen en dat het nog maar de vraag is of al die gratis miljarden daadwerkelijk aan import (uit NL) worden besteed. Intussen worden gelijksoortige beweringen over ontwikkelingshulp gedaan, zodat door méér te eisen ‘in het belang van Nederland’ in ieder geval een daling daarvan wordt voorkomen. Links Nederland is vooral besmet met het ECB-virus dat leidt tot het dwaze idee dat je geld gewoon moet drukken en weggeven in plaats van verdienen. En dan te bedenken dat de president van de Italiaanse Centrale Bank naar verluidt heeft gesteld dat Italië eerst maar moet hervormen in plaats van nieuwe schulden te maken. Zouden mevr. Lagarde en mevr. Von der Leyen dit niet hebben gelezen?

Ontmaskering

De Corona-vakantie heeft een belangrijk pluspunt opgeleverd. Mensen hebben meer tijd om te lezen en na te denken over alles wat politici en bestuurders hen voorschrijven dan wel op de mouw spelden. Over de ECB- en EU-miljarden, de vrijwillige economische stilstand van Italië en Spanje met dramatische gevolgen, de Franse belangen, de mondkapjes, de ‘kwetsbare groepen’,  de verminderde criminaliteit, de pensioenen, de woningsbouw, de verbranding van biomassa, de bonussen, de verstandhouding met China en Turkije, de vrijlating van gedetineerden, de toekomst van KLM/AirFrance, de non-beveiliging van Schiphol en de Rotterdamse haven, de bewaking van de Europese buitengrenzen, de ontwikkelingshulp, de NAVO en de WHO. De ene leugen na de andere wordt ontmaskerd, met name ook door FTM (Follow The Money) en Plasterk, waarbij opvalt hoeveel onzin en maatregelen gericht waren op het intimideren en indoctrineren van het publiek. Dat intussen in Duitsland de criminaliteit – met name van allochtone families en bendes – nog steeds groeit, dat hier een staatscommissie de vingers niet wil branden aan een uitspraak over moslim-scholen en moskeebesturen (net als elders de criminaliteit van kansloze asielzoekers wordt verbloemd, evenals het dumpen van afval door de overheid en misstanden in gevangenissen) en dat in Groot-Brittannië nog steeds illegalen binnendringen, die door Frankrijk zijn genegeerd, dus niet opgepakt, dreigen echter in de Corona-gekte buiten beeld te blijven. Alles overziend rijst tevens de vraag of er hier werkelijk sprake is van falend grondwatermanagement en niet van activistische ambtenaren die de klimaatverandering willen ‘bewijzen’, want crimineel gedrag is bepaald geen uitzondering onder hoge ambtenaren in stuurloos Den Haag en elders.

Malta-route

Naast Lesbos, Sicilië en de route via Libië of Marokko naar Spanje en dan verder, is er nu ook de Malta-route voor asielzoekers die naar West-Europa willen. De corrupte regering heeft kennelijk het Turkije-beleid deels overgenomen en laat smokkelschepen toe  onder de voorwaarde dat EU-landen dan deze ‘vluchtelingen’ opnemen. Aangemoedigd door de bedragen die aan Turkije en Italië worden betaald om ze in kampen onder te brengen – en de Nederlandse fout om de Dublin-overeenkomst te negeren – zal het niet lang duren of de financiële eisen worden in Brussel ingediend. De kans dat doorgesluisde immigranten zullen worden teruggestuurd naar Malta is immers gering. Dus als Nederland toch een miljard wil uitdelen, dan voor echte grensbewaking waaraan ook Malta zich moet houden, of voor Artsen zonder Grenzen, of voor de terugkeer van illegalen naar het land van herkomst.

Milieusubsidies

Enkele (gesubsidieerde) milieu-organisaties protesteren nu ook tegen biamassacentrales. Is dit omdat ze niet wisten wat dit gaat kosten en hoeveel bossen gekapt moeten worden of hielden ze toen hun mond om hun subsidies te blijven genieten? Want die lijken vooral afhankelijk te zijn van het promoten van zinloze projecten en het afwijzen van kernenergie. Nu de miljarden voor de bouw van overbodige niet-milieuvriendelijke centrales zijn verspild, blijkt er geen geld meer te zijn voor Defensie en voor veilige kerncentrales. Precies zoals linkse activisten altijd hebben beoogd. De ontmaskering van de milieumaffia is echter begonnen, ondanks hun schijnheilige protesten.

Opstand

Wat in Amerika reeds ‘gewoon’ is: stadsbestuurders die zich niets aantrekken van de wetten en opdrachten van de centrale overheid, begint nu ook in Europa zichtbaar te worden, zowel binnen de EU als in landen.  Welke invloed dit slechte voorbeeld heeft op het gedrag van burgers laat zich raden. Met name het activistische deel dat banden heeft met (gesubsidieerde) belangengroepen en internationale organisaties, weet telkens weer de straffeloosheid van hun daden te benutten. Want welke criminele activisten werden er in de afgelopen 20 jaar gearresteerd en veroordeeld? In tegendeel: krakers, illegalen, asielsmokkelaars, terreurpredikers, gewelddadige demonstranten, alsmede brandstichters, slangensnijders en inbrekers uit de milieu- en klimaatgroeperingen kunnen nog steeds hun gang gaan. De slappe opmerking van burgemeester Bruls (veiligheidscoördinator !) over het  ‘duivelse dilemma’ van Halsema tast de geloofwaardigheid van de overheid nog verder aan. En dan straks klagen over het gebrek aan respect bij het straattuig?

Vaccin

De Europese commissaris voor gezondheidszorg – u weet wel, die niets deed toen het Corona-virus toesloeg en het verder aan de lidstaten overliet – vindt nu kennelijk dat Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië geen 300 miljoen vaccindoses mogen bestellen bij een firma in Groot-Brittannië. Dit wil de EU coördineren; toch niet omdat het uit een lidstaat of een ‘bevriend land’ moet komen? Want zodra dit de norm wordt, kan Groot-Brittannië, de VS, Polen, Taiwan etc. bij alle importen gediscrimineerd worden onder het mom dat Brussel dan de ‘onderhandelingen’  zal voeren. Een volgende stap is dat China, Rusland, Turkije of Saoedi-Arabië dit van de EU kunnen gaan eisen.

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld