Nederland is een paar stukken ‘treurgrond’ rijker: “De ongeveer 45 opgepakte relschoppers die in de afgelopen dagen voor ongeregeldheden zorgden in Utrecht, hebben vrijwel allemaal een Marokkaanse afkomst en zijn tieners en twintigers.” Dat zei politiechef Martin Sitalsing van de politieregio Midden-Nederland. “Het zijn inderdaad nagenoeg allemaal personen met een Nederlands-Marokkaanse afkomst. Maar waar heb je het over: soms zijn het jongens van de vierde generatie.”

Het kennelijk gemak waarmee Sitalsing over de etniciteit van de relschoppers in Utrecht praat, staat behoorlijk haaks op de uitlatingen van de Haagse politiechef Van Musscher, die verklaarde dat het bij de Haagse rellen allemaal autochtone jongeren waren. De hele wereld heeft kunnen zien dat het geen Chinese omaatjes waren, geen op rellen beluste jongeren met een Friese, Groningse of Staphorster achtergrond, maar ‘jongeren’ die erg veel Marokkaans bloed in hun aderen hebben. De rellen zijn overgeslagen naar Amersfoort en de beelden daar zijn hetzelfde als in Den Haag en Utrecht: we hebben wel degelijk een ‘Marokkanenprobleem’.

Sommige kranten, met name ter linkerzijde van het spectrum, blijken niet meer van deze tijd en komen met verklaringen waar de gemiddelde Nederlander niet vrolijk van wordt:

De etnisch geprofileerde jeugd loopt in zo’n ontevreden, overspannen zomer tegen extra beperkingen op. Discriminatie, weinig te besteden, snel negatief aangekeken, weinig collectieve voorzieningen. Dan kan een politiebusje als geroepen komen, als symbool. Tel daarbij het stigmatiserende en versterkende effect van de mediabelangstelling bij op, plus de onderlinge uitlokking via sociale media. Dan leiden rellen dus tot rellen.” (NRC)

Zij die het meest vorm geven aan de onderliggende structuur van een cultuur die dergelijk geweld mogelijk maakt (de islamitische clerus, de grachtengordeldieren) zijn verantwoordelijk voor dat geweld. Zij herprogrammeren op een subtiele wijze de geesten van hun slachtoffers, teneinde hen tot werktuigen van hun eigen doelstellingen te maken. Is dat een soort religieus geweld? Nee. Het is door indoctrinatie, leugens en ronduit bedrog uitgelokt geweld, dat beoogt macht en gezag te behouden met aan de ene zijde als argumentatie dat de imaginaire herder in de hemel dat zo heeft bevolen, en aan de andere zijde de warmte, de corona, racisme of verzin maar iets: als het maar niet met moslims of Marokkanen te maken heeft. Maar het zijn wel Marokkanen en ze zijn zonder uitzondering ook moslim. En als het geen religieus geweld is, dan is het systemisch geweld, wat diep in die cultuur zit.

Kranten als het NRC en politici die dat niet in de gaten hebben of denken dat ze ondanks dit hun pensioen toch wel op aangename wijze zullen halen, moeten toch ooit eens geconfronteerd worden met hun daden. Wat mij betreft in een soort Neurenberger proces 2.0.

Maar goed: laten we nog één stembusronde afwachten dan. Anders kon het nog wel eens hommeles worden in dit land.

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld