Onze gezondheid als reden om de burgerrechten in te perken. Tijdens de coronaperiode hebben we warm kunnen lopen voor wat de nieuwe ‘Wet publieke gezondheidszorg’ gaat legitimeren.

Door: Erwin Versteeg

 

Hiermee komt er een wettelijk kader van collectieve maatregelen voor de bestrijding van een epidemie van infectieziekten behorend tot groep A1, of een directe dreiging daarvan. Op 23 mei, dus nog net voordat de door het electoraat bevolen sterk gewijzigde machtsverhouding tot uitdrukking is gekomen, zal daarover een hoofdelijke stemming plaatsvinden in de Eerste Kamer.

De tussenstand

Voor steeds meer mensen wordt duidelijk dat de steeds verlengde coronawet een proefballon bleek te zijn nu de permanente wet er komt.

De staat blijft alle conflicten (zie boeren) op de spits drijven. Inflatie aangejaagd, gastekort, voedseltekort en watertekort aanstaande. Massa-immigratie gaat door, de verzorgingsstaat wordt verder gesloopt. Oorlog Rusland/Oekraïne kan zomaar verder escaleren.

En nu blijkt ook nog eens dat het plan van Zelensky was om de oliepijpleiding naar Hongarije op te blazen. Het gaat om een Russische pijpleiding die door Oekraïne loopt en Hongarije van olie voorziet.

Hongarije legt dit uit als een aanslag op hun soevereiniteit. En dus een oorlogsverklaring. Een oorlogsverklaring van een niet-NAVO land aan een NAVO land. En dus Hongarije artikel 5 in zou kunnen roepen van het NAVO-verdrag.

Stop met wegkijken

Jouw volgzaamheid nu, kost de kinderen straks hun vrijheid. Het minste wat we kunnen doen is: niet wegkijken. Stoppen met goedpraten, niet meer uitwissen, niet apart zetten. De woorden van onze Koning in de praktijk brengen;
NIET ‘NORMAAL’ MAKEN WAT NIET NORMAAL IS.

Stop met roeptoeteren en wegkijken. We zijn niet in een gewapende oorlog. Maar hebben ook geen ‘de meeste mensen deugen’ Rutger Bregman of Claudia de Breij op de banjo nodig voor solidariteit en samenzang. Meer dan ooit moeten we het hebben van doorzettingsmacht en -kracht.

De Europese Unie is betrokken bij WHO-onderhandelingen over een internationaal pandemieverdrag dat juridisch bindend zal zijn.

Geen van de coronamaatregelen had wezenlijk een effect op virusverspreiding, zo blijkt uit WOO-documenten. Er zijn veel schadelijke effecten bij onze jongeren en elke evaluatie ontbreekt tot nu toe. Dit nu in de ‘Wet publieke gezondheidszorg’ vastleggen is onaanvaardbaar.

Een stap verder en er is de wens om wetgeving die de bevoegdheid geeft om de rechtsstaat op te schorten bij de stikstofcrisis, immigratiecrisis,

Daar waar de EU (ook nu weer betrokken bij de WHO onderhandelingen) probeert iedere crisis te misbruiken om meer macht naar zich toe te trekken. Na het WEF van januari en maart waren Sigrid Kaag en Mark Rutte (na z’n kijk mij eens gewoon zijn show) afgelopen weekend aanwezig bij de Bilderberg Conferentie in Lissabon.

Davos en Bilderberg

Op het hoogste wereldniveau (World Economic Forum-Davos/Bilderberg) spelen er angstwekkende taferelen en vindt er plannenmakerij plaats die de wereld zoals we die kennen definitief zal veranderen.

‘Onze’ EU-politici zijn marionetten van deze graaiende bende multinationals – daarom zitten ze dan ook in alle raden van bestuur of instituties – voor een buitenproportionele beloning ten koste van u als belastingbetaler.

Nederland is steeds meer een EU-staat. Alleen als je dat zegt ben je een wappie of rechts-extremist. Op z’n vriendelijkst een ontevreden witte blanke man, want in Nederland wordt het vuilnis iedere week stipt en strak gescheiden opgehaald, worden de uitkeringen meestal op tijd uitbetaald en zijn we zo progressief ontwikkeld dat veroordeelde criminelen een enkelbandje om krijgen, opdat ze op vrijdagavond ook gewoon naar de kroeg kunnen.

De huidige politieke elite en hun gelieerden blijven vooraan staan bij het verheerlijken van de “weg-met-ons”- politiek. Identiteit is in hun optiek een zonde, en de globalisering – slechts de eigen verrijking van deze elite ten doel strekkende – is het nieuwe hoogste goed.

Conclusie

Blijkbaar is men uit op een volksopstand om vervolgens de noodtoestand aan te kondigen. Het bestrijden op basis van een epidemie van infectieziekten behorend tot groep A1, of een directe dreiging daarvan.

Deze wet zal het begin zijn van zorgstaat naar inperken van burgerrechten. Teken daarom deze petitie: https://citizengo.org/nl/ot/209706-petitie-stop-nieuwe-pandemiewet


Erwin
Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

 

 

 

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld