BOA’s als privéleger van de burgemeester. En vervolgens in ruil voor een consequente opstelling van seculier Nederland verlangen te accepteren dat de scheiding tussen kerk en staat ‘feitelijk niet bestaat’.
Door: Erwin Versteeg
Volgens onze westerse norm is de islam in de basis anti-rechtstatelijk en antidemocratisch. Zie alleen al het feit dat de islam geen scheiding van kerk en staat kent. Wat Ahmed Marcouch doet is dan ook wat veel moslims doen. Het heeft in mijn beleving in eerste instantie ook geen zin om een praktiserend moslim onze westerse normen en waarden aan te leren om te integreren. Daarom is segregeren beter. Je kunt dan – indien nodig – in een later stadium massaal laten remigreren.
En voordat ‘woke’ Nederland daarvan schande spreekt: van oudsher is er in Nederland al nadrukkelijk sprake van ‘segregatie’, namelijk in het onderwijs. Maar ook daar is de moslim-burgemeester Ahmed Marcouch het niet mee eens. Marcouch is namelijk voor koranonderwijs en gebedsruimten op openbare scholen. ‘Als daar behoefte aan is, dan moet je dat als school faciliteren.’ zo stelt Ahmed Marcouch.
En nu wil ik niet zeggen dat Marcouch direct in aanmerking zou komen voor remigratie. Wel kun je je afvragen of iemand met deze denkbeelden burgemeester kan zijn van – in dit geval – Arnhem. Wil ook niet zeggen dat het een kwestie is het vernederen van kafirs (niet-moslims). Een praktijk die de islam toepast om te koloniseren en veroveren.
Het is echter wel opvallend dat Ahmed Marcouch ook in zijn jeugd er een tijdlang zeer antiwesterse en ook antisemitische opvattingen op na hield.
Er ontstond de afgelopen dagen wederom ophef rond Ahmed Marcouch. Hij begon ons nieuwe jaar met een leugen. Ik zeg bewust ‘ons’ nieuwe jaar. Het oud en nieuw, volgens Ahmed Marcouch ‘s jaartelling (het islamitische), is dit jaar op zaterdag 6 juli tot s’ avonds 7 juli. Dat hij juist deze (zomer-) foto plaatst, is vanuit zijn gedachtewereld dan ook niet zo vreemd.
Beste mensen, ik vond zelf mijn historische schoonmaakfoto heel grappig. Maar ik heb er ook een serieuze boodschap mee: ik ruim al jaren rotzooi op die op straat voor mijn voeten ligt. Ook als de bomen groen zijn en ook toen ik nog geen burgemeester was. https://t.co/xDnXuiCEzH
— Ahmed Marcouch (@ahmedmarcouch) January 2, 2024
Helemaal niet als je – los of hij liegt over het vegen ja of nee – wat beter kijkt naar de achtergrond: de wat verstopte vrouw met een hoofddoek. Terwijl op verschillende plekken in de wereld vrouwen sterven voor hun vrijheid om geen verplichte hoofddoek te hoeven dragen. Daar promoot de Moslim burgemeester Ahmed Marcouch het nog maar weer eens op deze, in mijn beleving, bewust gebruikte foto!
Deze verstopte vrouw-met-hoofddoek etaleert geen vrije kledingkeuze maar draagt een middeleeuws gedachtengoed uit. Op deze wijze met je burgemeesterspositie omgaan is uitsluitend om het islamitische gedachtegoed te formaliseren en te normaliseren.
Alles op een rij zettend, zit ik met een vraag: is het ‘takiyya’. Of erger: is een man als Ahmed Marcouch een voorbeeld van een ‘slapende cel’? Een slapende cel die je doorgaans pas te zien krijgt als het te laat is. Tot die tijd spelen ze immers het spel mee.
Nu is de gemeenteraad van een stad het hoogste politieke orgaan. Zij bepalen of een burgemeester na bijvoorbeeld een misstap kan blijven zitten. Als de Arnhems raad deze gedragingen van hun moslim-burgemeester Ahmed Marcouch echter over zijn kant laat gaan. Dan vraag ik me af, hoe lang gaat het duren alvorens de raad wordt vervangen door een shariaraad.
Scheiding van kerk en staat bestaat immers niet volgens hun moslim-burgemeester Ahmed Marcouch. Het volgende is dan dus echt zoals Afshin Ellian het noemt onderwerping aan de sharia in Palestina aan de Rijn,
Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede / Nederland is het waard!
Erwin Versteeg
Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.
.
Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.
Om te reageren dien je eerst aan te melden.
Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.