“Ik weet wat het is om financiële stress te hebben. Het was vroeger economisch soms moeilijk in Argentinië.” Aan het woord is hier onze Koningin Maxima, die zelf bepaald niet tot de minima kan worden gerekend.

Door: Ton Nijhof

De kans dat onze Koningin, die jaarlijks een inkomen geniet van 1,1 miljoen euro, weet heeft van financiële stress is miniem omdat zij daarmee totaal niet in aanraking komt. De verjaardagsvisite van de Oranjes wordt doorgaans wijselijk gemeden door daklozen of de lagere- en middeninkomens die inmiddels op de voedselbank zijn aangewezen. Ook haar jeugd in Argentinië zal niet door armoede zijn geteisterd: haar vader boerde financieel voortreffelijk als minister in de Argentijnse junta die politieke tegenstanders ’s nachts liet uitstrooien boven de Stille Oceaan.

HKH Koningin Maxima. Afb: Roel Wijnants

Koningin Maxima deed haar uitspraken als erevoorzitter (dus niet als voorzitter) van de stichting SchuldenlabNL tijdens een programma van Shownieuws (!). Dat is een club die inkomens voor de bestuurders vergaart door zich beweerdelijk bezig te houden met de financiële ellende van gewone, belastingbetalende Nederlanders. Dat daar nogal het een en ander aan subsidies terecht komt kan niemand verbazen. Een blik op de ‘partners’ maakt dat klip en klaar duidelijk.

Successen kunnen niet worden genoemd, maar ‘de media’ worden wel gehaald met zelf gefabriceerde prut. Daarbij gaat het vooral om aandacht voor de financiële stress bij … werknemers! Dat zijn dus mensen die van hun salaris niet meer rond kunnen komen, integenstelling tot een toevallig passerende ‘vluchteling’ die naast alle toeslagen, tegemoetkomingen en uitkeringen ook nog een ‘energiecoach’ krijgt toegewezen.

Het opgebrachte belastinggeld van de financieel gedupeerde werknemers kan niet op kennelijk.

De enige reden dat in Nederland zoveel mensen niet rond kunnen komen, ondanks dat zij een redelijke baan hebben, is dat de regering waar onze Koningin mede aan het hoofd staat de burgers te veel geld aftroggelt. Neem alleen al de stookkosten thuis, waarvan 65% linea recta  in de Staatskas vloeit en per saldo dus ook in het huishoudsokje van Hare Koninklijke Hoogheid.


.

En dan hebben we het nog niet over de benzinepomp, die beter omgedoopt kan worden in ‘Belastingkantoor’. Dat een groot deel van dat opgebrachte belastinggeld wordt opgeofferd aan klinkklare onzin zoals SchuldenlabNL en aanverwante ‘Gutmenschlichkeit’ is tranen trekkend; een Koningin onwaardig.

Mij dunkt dat Wilders, Omtzigt en Van der Plas elkaar op dit punt vlot moeten kunnen vinden.

——————————

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld