Een VN-top staat altijd garant voor mooie beelden. Naast de oneindige beelden van leiders die globalistisch deugen levert het hier en daar ook prachtbeelden op. Vaak kunnen we flink wat vuurwerk verwachten van iemand zoals Donald Trump. Ook ditmaal stelde hij niet teleur. Trump wist zoals gewoonlijk weer de draak te steken met de globalistische wereld orde.

“The future does not belong to globalists. The future belongs to patriots,”

Toch was dat nog niet eens het meest opmerkelijke te noemen. Zowel onze grote vriend Erdogan als de delegatie uit Qatar gebruikten hun spreektijd om het ‘zionistisch imperialisme’ aan te kaarten. De agressieve politiek van Netanyahu moest maar eens stoppen.

Erdogan heeft veel kritiek op de agressieve politiek die Netanyahu erop nahoudt. De plannen van Netanyahu om de rivier vallei en de Westelijke Jordaanoever te annexeren is niets anders dan een vorm van zionistisch imperialisme.

De verkiezingsbelofte van Netanyahu leverde trouwens niet de winst op waar Netanyahu op hoopte – de verkiezingen liepen op een nederlaag uit.

Als reactie hierop dacht Netanyahu slim te zijn door Erdogan op zijn eigen hypocrisie te wijzen.

Erdogan is uiteraard zelf ook een autoritair leider die er niet vies van is om bepaalde bevolkingsgroepen als vee te behandelen.

De opmerkingen over de Armeense genocide zijn overigens zelf niet zo tactisch. Vorig jaar blokkeerde Netanyahu zelf nog een motie over de erkenning van de Armeense genocide. Dit deed hij uit politiek opportunisme om zo de ‘vrede’ te bewaren tussen Israël en Turkije.

Zo zien we dat de VN toch nog voor wat spektakel kan zorgen! Constructief is zo’n VN top niet aangezien er altijd tal van landen zijn die zich weer benadeeld voelen, maar opmerkelijke beelden levert het wel weer op.

De spanningen in het Midden-Oosten nemen met de week toe, de vraag is hoe verstandig het is voor Israël dat een oorlogshavik als Netanyahu – ondanks verlies in de verkiezingen – nogmaals de kans krijgt om een kabinet te vormen.

De uitbreidingspolitiek van Israël gaat snel zijn maximum bereiken, zeker als het aan Iran ligt. Erdogan probeert zoals logisch is, zijn eigen geopolitieke voordeel hieruit te halen.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld