Professor Jordan B. Peterson is een rage. Niet alleen vanwege zijn boeken waaronder Maps of Meaning en het recent naar het Nederlands vertaalde 12 Rules for Life: an Antidote to Chaos. Hij is nóg bekender wegens zijn YouTube interviews, zijn weigering om speciale taal voor transseksuelen te gebruiken en zijn verzet tegen de wettelijke autoriteiten die dit in Canada willen opleggen.

In de mainstream media, die ofwel in de greep zijn van linksidentitaire activisten ofwel achterlopen bij het duiden van internetcultuur, is er veel framing en onbegrip over deze geleerde. Zie bijvoorbeeld het verhaal dat vandaag verscheen in de Vrij Nederland. Elk denkbaar cliché over Peterson werd daar weer uit de kast getrokken om hem en zijn lezers weg te zetten als fout. Ook zijn er velen die weliswaar aan de oppervlakte gefascineerd zijn door Peterson, maar niet de filosofische achtergrondkennis hebben die nodig is om zijn verhaal te kunnen plaatsen.

Hierom heb ik mezelf in Peterson verdiept en kwam ik tot de volgende publicaties:

http://cult.tpo.nl/2018/02/08/sid-lukkassen-jordan-peterson-weerlegt-postmoderne-waardenchaos/

Ik werd er over geïnterviewd door de Volkskrant. Lees hier mijn reflectie daarop:

http://politiek.tpo.nl/column/sid-lukkassen-jordan-peterson-en-masculiniteit-in-de-eenentwintigste-eeuw/

Tot slot werkte ik een gesprek uit tussen Jordan Peterson en Camille Paglia. Zij bespreken de existentiële uitdagingen van de Westerse wereld, die de academici volgens hen negeren:

http://verenoflood.nu/camille-paglia-en-jordan-peterson-over-de-kwalen-van-het-westen-vertaald-gesprek/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld