Negen jongeren uit Eindhoven zijn vorige week aangehouden, nadat hun gesprekken over het doden of ontvoeren van landelijke politici waren onderschept. Het zou hen daarbij gaan om premier Mark Rutte, PVV-leider Geert Wilders en FVD-voorman Thierry Baudet.

Door: Ton Nijhof

De groep zou bestaan uit 8 “Nederlandse jongeren met een mediterrane achtergrond” en een jongeman die in Afghanistan is geboren. Zij zouden sympathiseren met het gedachtegoed van IS, schrijft het Openbaar Ministerie. De opmerking ‘mediterraan’ kunnen we opvatten als Noord-Afrikaans omdat het hier duidelijk niet om misdienaren van de parochie St. Joris in Eindhoven ging, maar om moslims. En die komen nu eenmaal vaker voor op Arabisch of Noord-Afrikaans grondgebied dan aan de noordzijde van de Mediterrane Plas.

De advocaat van enkele van deze jongeren, mr. Serge Weening is ervan overtuigd dat de jongeren absoluut geen kwaad in de zin hadden. Het zou gaan om ‘melige gesprekken’ en dat er sprake was van ‘humor en sarcasme’. Het kantoor van mr. Weening heeft een “bijzondere expertise op het gebied van terrorisme”, zo beweert hijzelf op de website. Voorts gaat het hem er “niet om wat u heeft gedaan, maar of het bewezen kan worden.” Dat klinkt niet alsof de veiligheid van dit land – en de inwoners – er zienderogen op vooruit gaat met de werken van mr. Weening.

Onthoofden

In de nacht van 18 op 19 september spraken de verdachten over manieren om de politici om het leven te brengen. “Bro man, met een AK pop je hem met zijn bewakers, je weet toch, bij een persconferentie. Je roept gewoon Allahu Akbar (…) Gewoon zes kogels”, zou een van de verdachten gezegd hebben. Hij doelt op een AK-47, een automatisch wapen. “Als je eenmaal schiet, jij stopt niet. Je gaat niet stoppen en richten.” Ook wordt onder meer gezegd: “Ik pop Rutte en Wilders door hun kop broeder, en dan gaat mijn naam de geschiedenisboeken in, ja?”, en: “Wilders kun je gewoon met sniper pakken.” Eén van de verdachten stelt voor om Wilders te ontvoeren en mee te nemen, en dat vervolgens te livestreamen. “Geert Wilders iets laten zeggen. En dan ga ik hem live op Facebook onthoofden.”

Het lijkt er niet op dat mr. Weening de opgenomen gesprekken van de heren goed heeft geïnterpreteerd. Op de website van mr. Weening is te zien dat hij er trots op is – en terecht – dat hij de laatste advocaat-stagiair van mr. Max Moszkowicz sr. is geweest. Max Moszkowicz sr. (1926) is een veel geroemd en gelauwerd voormalig advocaat, die van 1963 tot 1967 lid was van het hoofdbestuur van de VVD. Hij is vaak geroemd om zijn enorme vakkennis en unieke pleidooien. Moszkowicz sr. verdedigde bekende namen uit de Amsterdamse onderwereld, zoals Klaas Bruinsma en de Heineken-ontvoerders Cor van Hout en Willem Holleeder. Moszkowicz sr. verdedigde in principe ook elk soort verdachte, met uitzondering van personen die verdacht werden van oorlogsmisdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naar eigen zeggen vloeide dit voort uit de afweging dat hij dan “wegens persoonlijke omstandigheden niet in staat zou kunnen zijn om de best mogelijke verdediging van zo’n cliënt te garanderen”. Mr. Max Moszkowicz sr. is namelijk Joods en verloor een aanzienlijk deel van zijn familie in WO-ll; vandaar.

Persoonlijke omstandigheden

Vermoedelijk zou mr. Max Moszkowicz sr. om dezelfde redenen als hiervoor hebben afgezien van de verdediging van deze jongeren, omdat hij dan “wegens persoonlijke omstandigheden niet in staat zou kunnen zijn om de best mogelijke verdediging van zo’n cliënt te garanderen”. Moslims hebben het namelijk niet alleen voorzien op Wilders en andere, ‘rechts’ genoemde politici, maar in het bijzonder op Joden.

Het ziet er naar uit dat mr. Weening, moreel gezien, weinig heeft opgestoken van mr. Moszkowicz sr. en ik wens de jongelui een melig en duurzaam verblijf in de zandbakkistaanse landen van hun voorvaderen, waarvan zij het paspoort nog steeds op zak dragen. Ik schat zomaar in dat de hele familie Moszkowicz zich daar prima bij voelt en in ieder geval een stuk veiliger. Opzouten dus en rap een beetje.

Inmiddels heeft minister De Jonge aangifte gedaan tegen een sneuneus die op het sociale platform Twitter een tijdens de anti-QR demonstratie in Amsterdam gefotografeerde galg van een tekst voorzag, “De galg hangt voor je klaar Hugo!” Dit valt kennelijk in dezelfde orde, maar mogelijk weet mr. Serge Weening raad!

Afb: Screenshot Twitter

——————–

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld