Rondom het overlijden van John McCain laat de mainstream media haar hypocriete gedrag weer zien. Sinds de ontmoeting tussen Trump en Poetin in Helsinki werd John McCain door diverse media plots beschreven als een keurige Republikein en een ‘fatsoenlijke conservatief’ – iets dat tegenwoordig nauwelijks voor mogelijk gehouden kan worden. Een fatsoenlijke conservatief? Verrek! Ze zijn er dus toch – hier bijvoorbeeld.

Dit terwijl in 2008 McCain compleet anders werd beschreven door de media toen hij het opnam tegen Barack Obama in de presidentsverkiezingen. McCain kwam in die tijd eerder over als gecontroleerde oppositie, een nuttige pion voor de Democraten – zeker nadat hij Sara Palin als running mate had gekozen. In 2008 werd hij nog vaak bestookt om zijn oorlogspolitiek. Diverse media berichtten zeker niet de liefkozende koppen die we de laatste maanden lezen over McCain.

Het medialandschap bewijst wederom hoe wispelturig men omgaat met consistentie. Als McCain het afgelopen jaar minder had geageerd tegen Trump had hij naar alle waarschijnlijkheid niet de lofzang gekregen die hij de laatste maanden ontving. Het is niet erg verrassend om te zien hoe media – die McCain eerst afkeurden – hem plotseling omhelzen en neerzetten als het ethische hart en het morele brein binnen de Republikeinse partij. Alle vijanden van Trump worden op dit moment als moreel en politiek zuiverder op de graat geacht dan Trump zelf.

Dat hij gisteren is overleden, is voor zijn familie absoluut betreurenswaardig. Ook zijn heldenstatus binnen het leger heeft hij zeker verdiend. We moeten echter ook kritisch zijn: zijn permanent negatieve en ruziezoekende houding richting Rusland zorgde ervoor dat hij de status van legendarische veteraan uit de Koude Oorlog bleef behouden. In deze tijd van een multipolaire wereldorde had hij nog weinig te bieden. Zijn horizon verbreden lukte hem niet en zijn anti-Sovjetretoriek was al lang achterhaald.

Het meest sneu blijft dat de ideologisch tegengestelde media hem nu roemen om zijn pragmatisme en zijn ‘rationeel conservatisme’. Dit alles om Trump maar weer in een negatief daglicht te stellen. Het wordt steeds duidelijker nu de Senaatsverkiezingen eraan komen, dat de media niets hebben geleerd van Trumps verkiezing. Ze blijven doorgaan met het bashen van de huidige president en zijn kiezers. Is niet de definitie van waanzin om hetzelfde te blijven doen en daarbij een andere uitkomst te verwachten?

Lees verder:
https://politiek.tpo.nl/2017/09/14/sid-lukkassen-lijdensweg-rechts-amerika/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld