Agelopen week was er een raadsvergadering in Enschede die mijn aandacht had omdat ik er (direct en indirect) inbreng in had. Dit betrof de motie ‘voorrangspositie statushouders’ en het raadsvoorstel ‘Ondersteuning Huishouden’.

Door: Erwin Versteeg

In de columns ‘Woningcorporatie: discriminatie of institutionele discriminatie’ (waar overweldigend veel reacties op zijn gekomen) en ‘Radicaliseren als kans?’ schreef ik er reeds over. Voor ‘Ondersteuning Huishouden’ heb ik voor aanvang van de vergadering aanvullend nog een brief gestuurd.

De behandeling van het rapport ‘Ondersteuning Huishouden’ werd uiteindelijk van de agenda gehaald. De stemming van de motie ‘voorrangspositie statushouders’ 19 stemmen voor en 19 stemmen tegen. Deze wordt de eerstvolgende reguliere raadsvergadering nogmaals in stemming gebracht. Omdat er één raadslid, van een partij die vóór heeft gestemd niet aanwezig was, lijkt deze motie het wel te gaan halen. Wat dat betreft, ervan overtuigd dat mijn inbreng/beïnvloeding z’n werk heeft gedaan, was ik wel snel uitgekeken.

Génération socialiste d’élite. Foto: Roel Wijnants / Flickr

Wat echter mijn aandacht vasthield was de handelswijze en gedrag van GroenLinks en de PvdA. Het clowneske optreden, het hysterische gedrag aangaande klimaat en reactie op de motie ‘voorrangspositie statushouders’. Voor één GroenLinks raadslid, omdat GroenLinks geen draagvlak kreeg voor de doorgeslagen handelswijze, zelfs een reden om de wethouder op social media te gaan stalken.

Beide laten voorkomen progressief te zijn. Maar in werkelijkheid is het meer van hetzelfde. Solidariteit, gelijkwaardigheid, de maakbare samenleving en cultuurrelativisme dat ons al decennia lang door middel van indoctrinatie via bestuur, onderwijs, media door de strot wordt geduwd.

Zie ook veel van de Coronamaatregelen, het wordt voor meer en meer mensen steeds duidelijker, een gedragsbeïnvloedend experiment. Gedragsverandering volgens ideeën van de maakbare samenleving van het Cultuur Marxisme als opmaat naar het Neo-Communisme. Echter, slechte ideeën zijn niet maakbaar, goede ideeën wel.

Ieder Communistisch (Neo of niet) experiment zal dezelfde afloop hebben. Het Communisme is (net als het Liberalisme) vanuit de wortels immers altijd al een vernietigende ideologie geweest. Zeker voor wat betreft eenheid en samenhang van een volk en samenleving. Het volk mager, de leiders volgevreten. Armoede, onderdrukking, de zwaarste straffen voor andersdenkenden, torenhoge zelfmoordcijfers.

En dan zijn het vooral de PvdA partijprominenten die een fusie met GroenLinks wel zien zitten. GroenLinks dat zelf een fusie is van de in 1991 opgeheven Communistische Partij Nederland (CPN), de Pacifistische Socialistische Partij (PSP), de Politieke Partij Radikalen (PPR) en de Evangelische Volkspartij (EVP).

GroenLinks, is in feite reeds een collectief van mafkezen. De partij vol Palestijnen knuffelaars, Pol Pot verheerlijking, aanranding stagiaire (de dader krijgt dan vervolgens een andere baan binnen GroenLinks), seksueel misbruik, accepteren moord en misdaad, brandstichting en ondermijnen Nederlands recht. GroenLinks is de club van Marxisten-Leninisten (GML), Mujahedin Khalq, RaRa en Moslimbroederschap heeft het over de strijd tegen het kapitalisme.

En waar een ieder zichzelf respecterende en oprechte volksvertegenwoordiger met een zéér grote boog om het verziekte en gewelddadige clubje van Jesse Klaver heen zou moeten lopen. Daar willen de sociaal-democraten onder leiding van Attje Kuiken (die wil dat kritische artsen de BIG-registratie wordt afgenomen) fuseren met GroenLinks. Bij de lokale afdelingen van de PvdA en GroenLinks zie je inmiddels grote verdeeldheid over het wel of niet samengaan.

En nu was Joop den Uyl zeker geen heilige. Maar hij wist wel een brug te slaan naar de gewone mensen. Je kunt zeggen wat je wilt maar Hans Spekman staat voor zijn socialistische democratische idealen.

Heel wat anders dan het gepolariseer van mensen als TimmermansMoorman en de huidige leider Attje Kuiken die blanke autochtone mannen discrimineert. Wel past het beter bij de wijze waarop GroenLinks politiek bedrijft. De huidige (tikkeltje elitaire) PvdA-ers zijn de binding met hun vroegere achterban al tijden kwijt.

Waar dit (mogelijk) toekomstig fusieclubje aan voorbij gaat. Kapitalisme is iets anders dan ‘de markt’. Als je commodity denkt, een product ruilen heb je het namelijk niet over geld. Of praat je dan over kapitalistische marktruil. Je moet dus onderscheid maken in markt en kapitaal.

Dat brengt me bij een andere achilleshiel, milieu en klimaat. In hun Neo-socialistische gedachte, die aan het keiharde communistische gedachtengoed grenst, schept dus kapitalisme ongelijkheid. Wordt het milieu bedorven en wordt de democratie ondermijnd. Maar kijk naar de milieucatastrofes die plaats hebben gevonden in staats-socialistische economieën als de Sovjets Unie, de DDR en China.

En wat betreft democratie. Zouden deze eco-marxisten en milieu-fanaten zich al eens hebben verdiept in democratie onder socialistische en communistische helden zoals Stalin, Lenin, Mao, Pol Pot, Castro, Che Guevara en andere dwingelanden. Heersers die verantwoordelijk waren voor grootscheeps bloedvergieten, hongerdoden, executies.

Voor ons ‘het volk’ is een fusie tussen de PvdA en GroenLinks op basis van de resultaten een zegen. Wat dat betreft zou ik zeggen ‘DOEN’. Gezamenlijke score PvdA & GroenLinks:

Landelijk                     Enschede

* TK 1998: 56 zetels   GR 1986: 19 zetels(alleen de PvdA!!)

* TK 2003: 50 zetels   GR 2006: 18 zetels

* TK 2012: 42 zetels   GR 2010: 12 zetels

* TK 2017: 23 zetels   GR 2018: 8 zetels

* TK 2021: 17 zetels   GR 2022: 8 zetels

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!


Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld