Gisteren maakte Time bekend wie hun ‘Persons of the Year’ zijn geworden. Naast twee Reuters-journalisten is ook Jamal Khashoggi gekozen. Deze zaligverklaring voor Khashoggi is typerend voor de teloorgang van de mainstream media. Dat Khashoggi is vermoord is natuurlijk te bizar voor worden en kan niet worden goedgepraat. Wel kunnen we zeggen dat de heiligverklaring van Khashoggi hypocriet en onterecht is.

Khashoggi was een islamist en een fervent sympathisant van de moslimbroederschap. Dit is dan ook de reden dat Erdogan zich zo inzet om de ‘onderste steen boven te krijgen’. Erdogan zelf koestert ook sympathie voor de moslimbroederschap.

In de jaren ’80 van de vorige eeuw verbleef Khashoggi in de Jihadgebieden van Afghanistan. Hier maakte hij kennis met Osama Bin Laden en bouwde een vriendschappelijke band met hem op. Khashoggi kwam er voor uit dat hij hoopte dat de moslimbroederschap meer macht zou krijgen in het Midden-Oosten om zo de Westerse invloeden te beperken.

Hij was jarenlang werknemer van de veiligheidsdienst in Saoedi-Arabië. Het steunen van een despotisch beleid vond hij dus niet al te erg. De mainstream media schijnbaar ook niet en dat Khashoggi een islamist was lieten velen dan ook maar achterwege. Dit past natuurlijk niet in het narratief, want in de kwestie van deze moord zit Amerika – en voornamelijk president Trump natuurlijk – natuurlijk weer helemaal fout.

Dat de mainstream media zo’n man verheerlijken laat zien hoe gepolitiseerd de media zijn geworden. Onafhankelijke journalistiek en het zoeken naar de ‘waarheid’ is niet de prioriteit. De links liberale media zijn er alleen maar op uit om anders denkende te bestempelen als racist, fascist, islamofoob en extreem-rechts in plaats van hun werk te doen. Dit wordt steeds meer duidelijk voor veel mensen gelukkig, en door dit soort fratsen van de Time gaat het nog sneller.

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld