Minister van Justitie en Veiligheid (zonder rechtenstudie) Dilan Yeşilgöz-Zegerius (ooit SP, PvdA, GroenLinks nu VVD) trippelde deze keer richting plenaire zaal omdat een voorganger (Ferd Grapperhaus) de kamer weerweerweerweer onjuist had voorgelicht over de werkzaamheden van het NCTV.

Door: Erwin Versteeg

Het NCTV (huidig directeur Pieter-Jaap Aalbersberg) dat mensen en partijen totaal onterecht heeft gevolgd en framed op basis van door hen zelf gecreëerde extremistische ideeën. De Haagse politici hadden geen woorden voor de schandelijke werkwijze van het NCTV die opsporing en spionage methoden hanteerden die bij de Stasi en KGB niet zouden misstaan.

Uit de WOB documenten die maart 2022 werden vrijgegeven bleek dat onder andere overheidscritici als Maurice de Hond, Hans van Tellingen, Fleur Agema en Caroline van der Plas door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) werden gemonitord. Daarnaast werd er een strategie voor gedragsbeïnvloeding uitgerold. Alles wijst op het Corona Toegangsbewijs (CTB) als één van de primaire doelen. Dit is feitelijk een burger controlesysteem in wording, waarmee men binnen de EU in de nabije toekomst heel wat van plan is.

Afb: uitsnede boekkaft ‘Das Leben der Anderen’

Om ‘het volk’ aan de vermeende ‘onzichtbare vijand’ te onderwerpen, gebruikte het Rijk verschillende verhalen die mensen ‘zelf’ hadden geschreven of die ze aan ‘onderzoekers’ hadden verteld. Informatie werd doorgespeeld aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, destijds onder leiding van Hugo de Jonge.
Als dat geen vertrouwen geeft!

Tijdens het debat ging het nu over het monitoren van mensen die kritisch stonden ten opzichte van het gevoerde beleid. Een vlammend betoog van Caroline van der Plas (zelf ook gevolgd), Boer Burger Beweging die het opnam voor Farmers Defence Force dat een extremistische organisatie werd genoemd door het NCTV. Het is dan ook goed dat partijen als de Boer Burger Beweging en Forum voor Democratie (FvD), maar ook diens afsplitsingen een plek hebben verworven in de 2de kamer. Waren het voorheen namelijk enkel de PVV en DENK (vanuit vaak een ander perspectief) die ageerden. Nu is het ook BVNL en veelal in wat mindere mate JA21 die terecht kritisch zijn. Dat het NCTV echter deze werkwijze hanteert is al tijden bekend

De NCTV valt onder de minister van Justitie en Veiligheid. Dat de organisatie parlementariërs in de gaten houdt is dan ook zeer omstreden. De regering kan zo immers de veiligheidsdiensten (AIVD) die vallen onder verantwoordelijkheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (valt onder verantwoordelijkheid van de minister van BZK) inzetten tegen de democratische oppositie.

De huidige minister van BZK is Hanke Bruins Slot (CDA). Sinds Rutte IV heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een aparte minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge (CDA).
Als dat geen vertrouwen geeft!

Tijdens het debat over het NCTV dwaalden mijn gedachten af naar de column die ik nu ruim een jaar geleden schreef en publiceerde. Na 4 jaar!! onderzoek naar radicaal- en extreem rechtse activisten promoveert Nikkie Sterkenburg en presenteert haar proefschrift in mei 2021. Een proefschrift met daarin opvallend veel tekst die je ook terug ziet in het AIVD jaarverslag van onder meer 2019.

Zich positionerend als rechts van de VVD had Nikki 4 jaar lang onderzoek gedaan naar nationalistische organisaties. Nikkie Sterkenburg achtte het mogelijk dat ‘sommige activisten’ in staat zijn tot het plegen van een aanslag: ze hebben wapens, nemen schietoefeningen en denken dat er een burgeroorlog komt.

En werkelijk alles had ze op een hoop gegooid. Er werden in de promo voor het boek beelden getoond van wat door Mark Rutte werd genoemd ‘doorgesnoven hooligans’, ‘wappies’ (die volgens Jort Kelder toch gelijk hadden!), studiegenootschap Erkenbrand, de terroristische aanslag (onder invloed van drank en joints) op een Moskee in Enschede van vijf bekenden van de anti-azc-protestgroep Demonstranten Tegen Gemeenten (DTG).

Commercieel als Nikkie echter is heeft ze van haar proefschrift gelijk een boek gemaakt met de titel ‘Maar dat mag je niet zeggen’. Een baan had ze natuurlijk gelijk al in de pocket. Nikkie werd plaatsvervangend hoofd analyse bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

In 2021 werd dan door het NCTV de zogeheten ‘boze burgers’ (die volgens de systeempartijen een kleine minderheid zijn) weggezet rechts extremisten. Samen met de Corona ontkenners zouden ze volgens de NCTV indeling zorgen voor een ‘aanzienlijk’ dreigingsniveau. En omdat deze mensen op een lijn worden gesteld met islamistische en jihadistische alleen handelende daders, bij wie het extremistisch gedachtegoed soms gepaard kan gaan met psychosociale of psychiatrische problemen.

Dit terwijl als je inzoomt op de ‘rechts extremisten’ en ‘Corona ontkenners’ zie je de weerspiegeling van onze samenleving. Dan zie je een inclusieve samenleving. Het zijn juist de politici en gelieerde van de systeem partijen die middels een woordenbrij en technocratische benadering totaal zijn losgezongen van de werkelijkheid en de democratisch herkozen Mark Rutte lacht alles weg.

Nu is ook de ontwikkeling van het Europees digitaal identiteitsnummer een verantwoordelijk die ligt bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Om precies te zijn bij staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering. Alexandra van Huffelen in het verleden ook actief op het dossier toeslagen schandaal en de staatsontvoeringen van 1975 kinderen.
Als dat geen vertrouwen geeft!

Op het moment dat het NCTV debat speelt werd ook (toevallig!), nadat dit september 2021 nog werd ontkend, bekend dat het AIVD omstreden software gebruikte om de telefoon van Taghi te hacken. Deze Pegasus software van de Israëlische NSO Group is al jaren omstreden. In het regeerakkoord van Rutte III is zelfs al eens afgesproken dat de Nederlandse politie alleen hacksoftware mag inkopen bij leveranciers die niet aan dubieuze regimes leveren. Sluw als altijd…. die beperking gold niet voor inlichtingendiensten.
Als dat geen vertrouwen geeft!

En waarom is deze Pegasus software omstreden? Ook in andere landen is deze software reeds ingezet om politieke tegenstanders, journalisten en activisten te bespioneren.

Het houdt pas op als wij ‘het volk’ willen dat het stopt.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede/Nederland is het waard!

——————–

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld