Na de bijzondere winsten die FvD boekte bij de Provinciale Statenverkiezingen, hoopten sommigen al direct op veranderingen in het land. Een paar dagen leek men vergeten dat Forum geen absolute meerderheid in een provincie wist te halen. Dit betekende dat ze moesten gaan samenwerken met andere partijen. Velen hoopten op overeenkomsten tussen VVD en FvD met nog enkele andere ‘rechtse’ partijen. We zagen echter al snel dat Forum daar waar nodig al vrij snel werd buitengesloten. Forum praat vandaag nog maar mee in 4 provincies, dit terwijl Forum open staat voor vrije onderhandelingen.

Overijssel

Gisteren bleek dat het nu ook in Overijssel een stuk moeilijker zal worden de Gedeputeerde Staten te vormen de PvdA is namelijk uit de onderhandelingen gestapt. De partij bracht de volgende verklaring: “In de vele gesprekken die we voerden met onze partijgenoten en met inwoners van ons prachtige Overijssel voelen we dat de zorgen over een mogelijke samenwerking met FvD erg groot zijn. Te groot. Homeopathische verdunning, vrouwen die minderwaardig zijn en het systematisch bestrijden van leraren, wetenschappers en journalisten is voor de PvdA onacceptabel”, aldus de fractie in een verklaring.

Deug, deug, driewerf deug!

Dit excuus horen we al langer: de deugende partijen ook wel ‘het partijkartel’ komen nu al langere tijd met dit soort smoezen. Verschillende politici hebben al vaker gezegd niet met Forum in zee te willen vanwege bepaalde uitspraken die steevast gedecontextualiseerd of doodleuk ge-miskwoot worden. Inhoudelijke argumentatie krijgen we niet te horen. Als Forum terechte kritiek geeft op het ridicule Klimaatakkoord volgt er nooit een zinnig antwoord individuele uitzonderingen daargelaten om maar een voorbeeld te noemen.

De Zuilen van nu

In een eerder verschenen artikel op deze site beschreef Maurits v. Falkenreck al haarfijn de problemen wanneer het gaat om besturen in de toekomst. In Nederland zien we vier Zuilen. De Nieuwe Zuil komt neer op ongeveer 36 zetels tegenover de hegemonie van de Links-Liberale Zuil met 103 zetels. Terecht rekent Maurits het CDA en de CU tot de Links-Liberale orde. Qua stemgedrag komen zij niet overeen met de Christelijke Zuil.

De media spreken weliswaar over een nieuwe conservatieve revolte; qua invloed is de huidige Links-Liberale Zuil echter steeds enorm sterk. Doordat we leven in een meerpartijenstelsel zien we simpelweg dat de winnaar van een verkiezing in dit geval dus Forum makkelijk opzij wordt gezet door andere partijen. Dit komt omdat zij allemaal uit dezelfde Zuil komen: op slechts enkele smaakaccenten verschillen de partijen binnen de Links-Liberale Zuil het is niet ’thee of een borrel?’, maar ’thee met één schepje of met anderhalf?’

Als het gaat over de grote beleidsvraagstukken is het één pot nat: kijk maar naar immigratiebeleid, het Klimaatakkoord en de visie op de federale EU.

Links, VVD & eurofiel

Linkse partijen in Nederland zijn standaard eurofiel. De VVD probeert als ‘rechtse volkspartij’ nog een ‘eurokritische’ schijn hoog te houden. Kijken we echter naar hoe zij stemmen in het Europees Parlement of naar onze eigen Staten-Generaal dan zien we toch een doorsnee eurofiele partij. Het meest treurige voorbeeld hiervan was nog recentelijk te zien. Het wetsvoorstel van Kees van der Staaij (Christelijke Zuil, SGP) om over de goedkeuring van toekomstige EU-verdragen een tweederde meerderheid in te stellen, werd verworpen:

We zien in de uitslag van deze stemming al meteen het pijnlijke probleem voor de komende jaren. Zelfs al krijgt Forum 30 tot 35 zetels in de Tweede Kamer, het moet alsnog blijven opboksen tegen de Links-Liberale Zuil en zolang die laatsten een meerderheid behouden is het onmogelijk om een bestuurlijke paradigmaverschuiving te bewerkstelligen.

Eenheid binnen de Nieuwe Zuil is van fundamenteel belang

Dit maakt het uitermate belangrijk dat we inzien dat ons moeten concentreren op het blijven bouwen aan onze Nieuwe Zuil. Een nieuwe grote partij als Forum alléén, kan vrij weinig verschil maken dit zagen we al eerder bij de PVV. FvD kan net zo goed de ‘cordon sanitaire’-behandeling krijgen als de PVV.

Dit zorgt ervoor dat we partijen en bewegingen die het gedachtegoed in grote lijnen van een Nieuwe Zuil juist moeten steunen: alleen samen kan een Nieuwe Zuil floreren. Met de versnippering op rechts, de kleine vetes die worden uitgevochten tussen de PVV, FvD en andere bewegingen binnen de Nieuwe Zuil schieten we als land niets op.

Het wordt tijd om daarmee te stoppen en elkaar te steunen binnen onze Nieuwe Zuil we delen namelijk hetzelfde doel!

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld