Bénédicte Ficq• 2ndPartner | advocaat bij Ficq & Partners Advocaten

 

 

“Een tenger meisje was ze, met ogen die nog groter leken toen ze haar haren millimeterde. Haar platenlabel had haar geadviseerd het lang te laten groeien, hakken aan, wat make-up misschien, gewoon, vrouwelijk. Mooi niet. Nu hebben we woorden voor hoe zij zich destijds presenteerde.”

“Non-binair, genderfluïde, intersectioneel. Ze zette zich in voor de abortus-beweging, tégen de Golf-oorlog, voor Black Lives, alleen heette dat toen nog niet zo, en tegen vrouwonvriendelijkheid in de muziekindustrie. Geboren in een land waar er doden vielen om een toneelstuk was het voor haar vanzelfsprekend om een activistisch artiest te zijn.”

Oplawaai

“Maar die paus aan flarden, dát was vlek op vlek voor de Amerikanen. Ze had eerder geweigerd op te treden als eerst het Amerikaanse volkslied werd gespeeld. Nu was ze af. Een hysterisch wijf met een lelijke, kale kop. Getikt en gek. Ze ging in de ban en haar muziek erbij. Zie haar staan bij het concert ter ere van Bob Dylan, oktober 1992. De helft van het publiek juicht, de andere helft joelt haar net iets harder uit. Dat ze die „oplawaai van de wereld” heeft overleefd lijkt me een godswonder.”

Sid LukkassenView Sid Lukkassen’s profile • YouIndependent Publicist

 

 

“Cultuurmarxisme in de praktijk.”

Ronald NoormanView Ronald Noorman’s profile • 2ndSenior projectleider at ZGT

 

 

“Opkomen voor gelijke rechten, om te kunnen zijn wie je bent vindt u cultuurmarxisme? Bijzonder. Is dat ook het officiële standpunt van uw partij?”

Sid LukkassenView Sid Lukkassen’s profile • YouIndependent Publicist

 

 

“Nee zeker niet. Als je zaken erbij gaat betrekken als niet willen dat het volkslied gespeeld wordt, zoals het artikel benadrukt, dan gaat het wel een stapje verder dan het zijn wie je wil zijn. Dan wordt het een staaltje keiharde identiteitspolitiek met subversieve politiserende bijbedoelingen, en maak je jezelf ook doelwit van ideologische kritiek.”

 

Ronald NoormanView Ronald Noorman’s profile • 2ndSenior projectleider at ZGT

 

 

Sid Lukkassen grote woorden. En de reden waarom die keuze gemaakt werd heeft u er ook even bijgehaald? En de bijbedoelingen, de werkelijke agenda, die kent u?
Het knielen van de Kaepernick zal ook marxistisch zijn?”

“Onderschrijft u de bedoeling van de huidige overheidscampagne tegen polarisatie en zo ja hoe kan ik uw opmerking daarin plaatsen?”

Sid LukkassenView Sid Lukkassen’s profile • YouIndependent Publicist

 

 

“De onderwerpen die u aansnijdt, zijn vast het bespreken waard, doch drijven een beetje ver van het onderwerp af. De polarisering campagne vind ik een belangrijk onderwerp en ik werk aan een artikel erover.”

“Als we dan tegen polarisering zijn, dan moet het óók gaan over justitieminister Yesilgöz die een oppositie Kamerlid “onwelriekende reuzel” noemt, wat totaal ongrondwettelijk is, immers de regering verantwoordt zich aan het parlement, niet andersom. Het moet óók gaan over Johan Derksen die op tv oproept om Thierry Baudet te liquideren, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het uitsluiten van politieke partijen, het willen ontbinden van omroepen met een net wat andere visie op de natiestaat, enzovoorts. Ik vrees dat de discussie over polarisering, een zeer eenzijdig debat zal zijn.”

“En verder, als je dan tegen polarisering bent, dan is iets als een volkslied juist van groot belang, om boven seksuele oriëntaties en etnische afkomsten, nog iets van samenhang en nationale coherentie te kunnen bieden. Juist dat volkslied verwerpen, drijft de zaak op de spits.”

——————–

En volg mij door abonnee te worden via Telegram en steun me via BackMe! Mijn dank en waardering zijn groot, want uw steun maakt de productie van deze content langdurig mogelijk! Volgen kan ook door in te schrijven op Sids nieuwsbrief.

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld