Afgelopen weekend was het dan zo ver. Overal door het land zagen we de intocht van Sinterklaas. Naast de gebruikelijke demonstraties van Kick Out Zwarte Piet zagen we ook voor het eerst grote tegengeluiden van pro-Zwarte Pieten aanhang. Van steden als Groningen, Eindhoven en Rotterdam zijn er genoeg video’s waarin het er ‘gezellig’ aan toe ging.

Dat (extreem)links niet meer de hegemonie heeft op demonstraties wordt ook steeds duidelijker. Jarenlang hebben dubieus gefinancierde linkse organisaties hun dogma’s kunnen verkopen zonder dat er tegengeluid was – uit angst, beleefdheid of apathie. Het mopperen op internet of tijdens een biertje met vrienden of collega’s tegen de gekte van linkse dogmatiek was de gebruikelijke gang van zaken. We zijn echter steeds meer beland in een openlijke cultuurstrijd.

Daar waar dubieuze linkse organisaties hun antiracisme- of antifascisme-leuzen prediken en scanderen, zien we steeds vaker verweer en tegengeluid. Afgelopen zaterdag zagen we ‘voetbalsupporters’ – later door de NOS als ‘hooligans’ aangeduid – openlijk tegen de linkse demonstranten in gaan. Daar waar de gevestigde politiek geen stelling durft te nemen in deze lopende cultuurstrijd, doet de weerbare onderbouw van de samenleving dat kennelijk wel.

Nu waren er ook voldoende agressieve  elementen aanwezig aan de pro-Zwarte Piet-kant, dat moet gezegd worden. We hoeven meningen echter niet op hun demonstranten te beoordelen. Idioten in je kamp hebben wil niet zeggen dat het standpunt inhoudelijk is weerlegd. Ook zonder een kinderfeest te verstoren zijn de opvattingen achter (extreem)links prima op hun eigen merites te beoordelen. Dat geldt ook voor de pro-Zwarte Piet betogers. Misschien waren de anti-antizwartepietenbetogers echter niet langer Hollands genoeg om ‘normaal te doen’.

Falende politici

In Nederland heeft men genoeg gehad van de slappe en politieke-correcte koers van veel politici. Jarenlang hebben Nederlanders getolereerd dat organisaties als Kick Out Zwarte Piet het publieke debat domineerden en een kinderfeest verzieken, maar afgelopen weekend zagen we dat op diverse plekken in Nederland het ongenoegen bij de bevolkingen naar boven kwam. Nederland is het zat te worden betutteld door de expliciet linkse agenda van de NPO en diverse andere media. Dat heeft alleen maar gezorgd voor extreme polarisatie, waardoor het tijdperk van het debat over lijkt. Debat heeft ook weinig zin als je op alle media kunt kiezen tussen radicaallinks, links-socialistisch, linksliberaal en extreemlinks.

Het was te verwachten dat men in opstand ging komen tegen mensen die onze cultuur en tradities keer op keer proberen te vernielen. Het resultaat is een clash van twee uitersten. Is dit wat we willen met Nederland? Gelet op het palet van de bovenstaande vier smaken, is dit wat de instituties kennelijk willen. Het vrije debat kan niet meer worden gehouden, dus zien we extreme toestanden bij demonstraties. De Nieuwe Zuil is gelukkig nog de plek waar we een vrij en open minded gesprek kunnen houden over dit soort thema’s.

8 december is dan ook Jenny Douwes te horen over het verval van het media- en debatlandschap! Op dit moment is zij een boegbeeld in de lopende cultuurstrijd in Nederland. Benieuwd naar haar verhaal? Kom dan vooral langs!

Lees verder:
https://politiek.tpo.nl/2017/12/09/sid-lukkassen-de-slag-om-dokkum-en-de-lange-termijn-ontwikkeling-van-nederland/

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld