Dit rariteitenkabinet onder aanvoering van Mark ‘MarX’ Rutte sloopt ons land inmiddels in sneltreinvaart:

– boerenstand vernietigen als oplossing voor een gecreëerd stikstofprobleem,
– nog grotere asielzoekerscentra als oplossing voor een vol asielzoekerscentrum,
– werkloze, levensgevaarlijke ‘jongeren’ uit Franse banlieues naar Nederland halen om te werken in de horeca omdat de staat onze eigen jongeren richting GGD straten hebben gelokt voor een hoger salaris,
– honderdduizenden Nederlanders aan de zijlijn staan omdat werken in Nederland voor hun niet loont.

Door: Erwin Versteeg

We worden geregeerd door uilskuikens en consultants met laissez-faire stijl. De fractieleider van de intern verdeelde VVD vervalt inmiddels in hevige emotie als een deel van haar carrière wordt besproken maar in werkelijkheid omdat ze haar taak en de druk overduidelijk niet aan kan. De CDA rentmeesters worden met huid en haar opgegeten door de Boer Burger Beweging. D66 gelukkig al eerder gehalveerd dan het door hen gewenste halveren van de veestapel van onze boeren.

Het huidige kabinet heeft op basis van peilingen dd 12-6-2022 nog 49 zetels van de 78 over. En het werkt, zolang wij dat toelaten. En hoe langer we het toelaten, hoe moeilijker het wordt het te stoppen en dat weet dit rariteitenkabinet heel goed. Hebben ze het coronaspook inmiddels weer uit de kast gelaten. En ik heb er lang in geloofd – en diep in mijn hart hoop ik het nog steeds – maar ik vrees dat dit niet meer met argumenten kan worden opgelost.

Dat werd vanmorgen weer bevestigd toen ik het laatste woord las in de TC Tubantia. Een uitgave van de EU en het staatspropagandabedrijf DPG media. In navolging van, zo schat ik in, voorstander van de fusie met GroenLinks, Yara Hummels (fractievoorzitter PvdA), heeft dus ook de fractievertegenwoordiger van Volt Enschede een bijbaan. En daarmee tevens de vrijheid en het platform om zijn gal te spugen, zijn haat te etaleren over alles wat pro-Enschede en pro-Enschedeërs is.

Maar beste Oscar, het is de VVD wethouder die halve waarheden vertelde over hoe dit in zijn werk gaat (manipuleren van de cijfers) en (institutionele) discriminatie op de woningmarkt. Het gaat om helder en duidelijk communiceren.

Er is formeel geen sprake van ‘voorrang’ in de loting, omdat een statushouder niet mee loot. ‘Het is een ander traject.’ Ik neem nu even mee wat er in het bij de Enschedese raad voorliggende coalitieakkoord 2022-2026 staat: ‘De toekomstige taakstelling statushouders halen we indien mogelijk naar voren, om op die manier bij te dragen aan het landelijke vraagstuk.’

Laten ik nu even meegaan met de door u 76 van de 2000 sociale huurwoningen woningen die zouden zijn gegaan naar statushouders. Op basis van het voorliggende coalitieakkoord (waarover ook Volt mag stemmen aanstaande maandag) komen we in één jaar mogelijk op 15,2% van de sociale huurwoningen die (discriminatoir) naar statushouders gaan.

Mijn vraag is dan ook: is dat het anti (autochtone) Enschedeër beleid waar Volt voor staat? Of is dat gewoon het hoogopgeleid hokjesdenken binnen de politiek. Een politiek die de verbanden niet wil zien. Een politiek die de consequenties van het eigen handelen niet door wil hebben.

Dan nog de typering die Volt gebruikt over welke mensen die vluchten. De echte vluchtelingen (500 voor oorlog en geweld gevluchte Oekraïners) worden in Enschede opgevangen in de Noordmolen (hartje stad) en het landelijke Tesinkweide aan de Landsteinerlaan in Boekelo.

Voor anti-Nederland (en in deze Enschede) partijen als Volt zou werkelijk geen enkele ruimte moeten zijn. Volt Europe een start-up van en met Reinier van Lanschot (telg van), onderdeel van het Europese project van George Soros. George Soros die miljoenen verdiende aan een Arnhems volksbuurtje (vol sociale huurwoningen) waar kwetsbare mensen de pineut van werden. Zie ook hier.

“Pseudoleiders zonder
enige relevante ervaring”

Volt in Nederland gesponsord door (multi) miljonairs. De partij die lokaal ondemocratisch macht verwerft doordat tijdelijk in Enschede verblijvende BUITENLANDSE studenten stemrecht hebben bij gemeenteraadsverkiezingen.

Het is onderdeel van het uithollen van onze democratie en een van de redenen waarom er steeds meer ‘pseudo’ leiders de politieke arena kunnen betreden. Pseudoleiders zonder enige relevante ervaring in het (bedrijfs)leven. En vervolgens bepalen welke kant het op zou moeten gaan met ons land, onze stad.

Zie ook mensen als Bruls, van Dissel, Gommers, Kuipers (inmiddels opgeklommen tot minister), Koopmans, Melkert, Nijpels. Ongekozen bestuurders, mensen die geen ervaring hebben in de private sector. Vaak lid zijn van geheime commissies. Het zijn voetsoldaten, een soort van Romeo’s van de laffe bestuurlijke elite.

Zie ook de huidige landelijke bestuurders aangesteld door de zetbaas van Nederland, MarX Rutte:

Wopke Hoekstra: accountant en voormalig minister van Financiën nu Minister van Buitenlandse zaken.

Sigrid Kaag: de internationale topdiplomaat, de internationale topdiplomaat, sponsor terreur verdachten, huisvriend van Arafat, nu minister van Financiën.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius: Minister Justitie en Veiligheid zonder ooit een rechtenstudie te hebben gedaan.

Ernst Kuipers: Minister van Volksgezondheid, Sport en Welzijn die niets aan de IC capaciteit deed tijdens de coronapandemie. Wel meedeed aan de beeldvorming en uiteindelijk gewoon politiek beleid verkocht en daar nu voor wordt beloond. Inmiddels is ook duidelijk, ook als minister NIETS gedaan heeft aan de IC capaciteit. Nog niet eens een aanvang gemaakt om middels extra opleidingen aan een mogelijke vraag naar extra IC capaciteit te voldoen.

Henk Staghauwer: Minister voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Die als gedeputeerde november 2021 nog op verzoek van demissionair minister Stef Blok (nu Nationaal Coördinator Sanctie Naleving en Handhaving) een brief stuurde waarin hij schreef het voornemen van Blok te steunen om twee aangenomen wetswijzigingen buiten werking te stellen te steunen.

Christianne van der Wal-Zeggelink: Minister voor Natuur en Stikstof die nu het gecreëerde stikstofprobleem gebruikt om onze boerensector te slopen en de voedselvoorziening in gevaar brengt. Kijk en luister naar de uitleg en trek uw conclusie…….

Visieloos en slap

En zo kan ik doorgaan. Mijn conclusie is dat gemeenten en provincies zijn verworden tot het uitvoeringskantoor van het kabinet. Een kabinet ondeskundigen, die wat ze zelf niet eens snappen, bij visieloze en slappe lokale bestuurders neerleggen. Die dan vervolgens de ‘verantwoordelijkheid’ afschuiven naar zogenaamde verbonden partijen. Zo ver mogelijk weg van de volksvertegenwoordigende controle.

Dit ondermijnt niet alleen de democratie, het tast de geloofwaardigheid van de lokale politiek aan. Het holt de kwaliteit van het lokale bestuur uit. En dat terwijl er juist sterke lokale bestuurders nodig zijn. Er is dan ook een politieke cultuuromslag noodzakelijk. Gemeenten, provincies en de Eerste Kamer zullen moeten opstaan en vechten voor hun onafhankelijkheid. Zodat ze zelfstandig te werk gaan, eigen keuzes maken en genoeg financiële ruimte moeten eisen.

Een land, de provincie, onze gemeente moet autonoom zijn, het heeft sterke leiders nodig. Leiders die zich niet uit het veld laten slaan, die knopen doorhakken en hun beslissingen oprecht en met rechte rug verdedigen. De belangen dienen van de mensen door wie ze zijn gekozen. Als je emotioneel echter zo zwak bent dat je bijna instort na één opmerking, dan heb je in de politiek niets te zoeken.

Als gezegd, het werkt zolang wij dat toelaten. 22 juni is een landelijke boerenactie dag! Steun onze boeren, hun grond is ook een stuk van jouw Vaderland.

En of het nu uiteindelijke Jan of Jeanne (d’Arc) is. Deze uitverkoop moet gestopt worden en beter nog dit kabinet moet verdwijnen, ‘Je Maintiendrai’.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!

——————–

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg is zelfstandig ondernemer en sinds maart 2018 voorzitter van ‘Verbindend Enschede’. De columns die hij schrijft, zijn op persoonlijke titel en bedoeld om een discussie op gang te brengen. Onderwerpen in de columns zijn lokaal, landelijke, geopolitiek of maatschappelijk, en daarmee lokaal en/of landelijk mogelijk geen onderdeel van hun (politieke-) verkiezingsprogramma.

.

 

——————–

 

Steun de Nieuwe Zuil via BackMe, en blijf bijdragen zoals deze mogelijk maken! De Nieuwe Zuil is een platform voor iedereen die realisme wil verspreiden!

Delen via


Lees ook

Discussieer mee!

Hier kan je reageren op onze artikelen en een inhoudelijke bijdrage leveren. Lees ook even onze huisregels.

Om te reageren dien je eerst aan te melden.

Reageer je voor de eerste keer? Registreer je dan hier.

Geef een antwoord

Login hier in met je gebruikersnaam en het wachtwoord dat je per e-mail ontvangen hebt.

Maak hier een gebruikersnaam aan. Na verzenden ontvang je een e-mail met je wachtwoord waarna je meteen kunt inloggen en reageren.

Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld
Nieuwe gebruiker
*Verplicht veld